Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Άλμα πρόκρισης της εφτάψυχης Βασίλισσας! (vid)

bet365

Χωρίς τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ και με δίδυμο ανάγκης στο κέντρο της άμυνας για άλλη μια φορά, η Ρεάλ Μαδρίτης άντεξε την πίεση της Λειψίας και, με γκολάρα του Μπραΐμ Ντίαθ και ρεσιτάλ αποκρούσεων του Αντρέι Λούνιν, πηρε το «διπλό» (1-0) που την φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η θέληση και η νοοτροπία νικητή της Ρεάλ Μαδρίτης λυγίζουν και σίδερα! Παρ’ ότι παρατάχθηκε και πάλι με πολλές και σημαντικές απουσίες, η Βασίλισσα πέρασε από την έδρα της φιλότιμης Λειψίας (1-0) και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, της δικής της διοργάνωσης.

Σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, ο Μάρκο Ρόζε έκανε μόλις μια αλλαγή, με τον Μοχάμεντ Σιμακάν να παίρνει την θέση του Κέβιν Καμπλ, αλλάζοντας το αγαπημένο του 4-2-2-2 σε 3-5-2 για την περίσταση.

Με… υπηρεσιακό κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ορελιέν Τσουαμενί – Νάτσο και τον Μπραΐμ Ντίαθ σε ρόλο επιτελικού ο Κάρλο Αντσελότι, ελέω των απουσιών Ρούντιγκερ Αλάμπα Μιλιτάο και Τζουντ Μπέλινγκχαμ αντίστοιχα.

«Στοπ» του VAR στο 1-0

Οι Ταύροι μπήκαν ως… τέτοιοι στο ματς, με πίεση ψηλά και αναζήτηση του δαιμόνιου Μπέντζαμιν Σέσκο στην επίθεση, με τον Σλοβένο να σκοράρει μόλις στο δεύτερο λεπτό, αλλά το γκολ να ακυρώνεται ορθά μέσω VAR για οφσάιντ του Μπέντζαμιν Χένριχς, ο οποίος παρεμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Αντρέι Λούνιν.

Το… μη γκολ του Σέσκο έδωσε επιπλέον ώθηση στην Λειψία, η οποία εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα της Ρεάλ στα πρώτα λεπτά για να πλησιάσει με αξιώσεις κοντά στην αντίπαλη εστία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αργά αλλά σταθερά, οι Μαδριλένοι επιχείρησαν και αυτοί να γίνουν απειλητικοί και το κατάφεραν πρωτίστως με Εντουάρντο Καμαβινγκά και Ροντρίγκο, χωρίς πάντως να δίνουν την ίδια αίσθηση κινδύνου με αυτή των Γερμανών.

Ο Σέσκο νικήθηκε σε τετ – α – τετ από τον Λούνιν και υποχρέωσε Τσουαμενί και Νάτσο να δουλέψουν πολύ και σκληρά για να αποτρέψουν πολλές και επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της ομάδας τους.

Στην ανάπαυλα, το 0-0 άφηνε αναμφίβολα πιο ευχαριστημένους τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έψαχναν κυρίως τις αντεπιθέσεις, με τους γηπεδούχους να είναι σαφώς πιο δραστήριοι και αποφασισμένοι.

Γκολάρα του Μπραΐμ και 0-1!

Η Λειψία δεν τιμώρησε την Ρεάλ όταν είχε την ευκαιρία και, συνήθως, οι ομάδες που κάνουν αυτό το λάθος, το πληρώνουν. Στο τρίτο λεπτό του δευτέρου μέρους ο Μπραΐμ, ο οποίος πάντα ανταποκρίνεται όταν ξεκινάει βασικός, ξεπέρασε εξαιρετικά τρεις αντιπάλους και, με curler κλάσης από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Πέτερ Γκούλασι για να δώσει προβάδισμα στην Βασίλισσα.

Ο κατ’ ανάγκη «αντί – Μπέλινγκχαμ» έφτασε αισίως τα δύο γκολ στα τρία του παιχνίδια ως βασικός με τη Ρεάλ στο Champions League, όσα είχε δηλαδή σε 13 ματς ως βασικός με την Μίλαν.

Το γκολ – ποίημα του Μπραΐμ πείσμωσε τους Γερμανούς, οι οποίοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση σχεδόν αμέσως με Ντάνι Όλμο και Σέσκο, με τον Λούνιν να… κατεβάζει ρολά και να αντιδράει πάρα πολύ γρήγορα και σωστά σε κάθε επίθεση των γηπεδούχων.

Η Λειψία, όπως ήταν φυσικό, άρχισε να ρισκάρει περισσότερο, αφήνοντας κενούς χώρους που λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί η Ρεάλ, με τον Ροντρίγκο να σουτάρει άουτ από πολύ καλή θέση, ύστερα από συνδυασμό των Φεδερίκο Βαλβέρδε, Βινίσιους Ζούνιορ και Μπραΐμ.

Και εάν η ευκαιρία του Ροντρίγκο ήταν σημαντική, αυτή του Βινίσιους λίγο αργότερα ήταν μισό γκολ, με το πλασέ του Βραζιλιάνου ύστερα από συνδυασμό με τον Μπραΐμ (ναι, πάλι αυτός…) να σταματάει στο δοκάρι και να στερεί από την Ρεάλ ένα γκολ που ήταν, επί της ουσίας, η πρόκριση από απόψε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο λίγο έλειψε να συμβούν όσα δεν είχαν γίνει στα προηγούμενα 80, με τον καταπληκτικό Λούνιν να λέει «όχι» σε Σέσκο και Χαϊντάρα, ενδιάμεσα τραυματίστηκε και ο Μπραΐμ και στο φινάλε ο Χοσέλου άγγιξε το 0-2.

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Γκούλασι – Κλόστερμαν, Όρμπαν, Σιμακάν – Χένριχς (75’ Χαϊντάρα), Ράουμ, Σλάγκερ (90’ Καμπλ), Ντάνι Όλμο (75’ Ελμάς), Τσάβι Σίμονς – Οπέντα (75’ Πόουλσεν), Σέσκο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε, Κρόος, Καμαβινγκά – Μπραΐμ Ντίαθ (84’ λ. τρ. Λούκας Βάθκεθ) – Ροντρίγκο (84’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα