Champions League: Η Ατλέτικο πήρε το ντέρμπι κορυφής και κλείδωσε την πρωτιά

Νίκος Κικίδης
Ατλέτικο

bet365

Με γκολ σε κάθε ημίχρονο η Ατλέτικο επικράτησε 2-0 στο ντέρμπι κορυφής επί της Λάτσιο και κλείδωσε την πρωτιά στον όμιλο. Πρώτη νίκη για τη Σέλτικ στο... φινάλε των ομίλων.

Ξεκούραστα στους «16» και μάλιστα με τον τίτλο του πρωτοπόρου η Ατλέτικο Μαδρίτης! Στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στη Λάτσιο, οι Μαδριλένοι δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος ήταν το αφεντικό του ομίλου, επικράτησαν σβηστά με 2-0 και κλείδωσαν την πρωτιά που τους φέρνει σε ευνοϊκή θέση ενόψει της κλήρωσης των νοκ-άουτ.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα δεν άργησαν να χτίσουν τα θεμέλια της νίκης, αφού μόλις στο 6΄ο Λίνο σέρβιρε στο ύψος του πέναλτι για τον φορμαρισμένο Γκριεζμάν που με μονοκόμματο πλασέ βρήκε δίχτυα για το 1-0. Η Λάτσιο προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με χαμένες ευκαιρίες των Γκεντουζί (14΄) και Ιμόμπιλε (26΄), με την Ατλέτικο να απαντά στο 38΄με ακυρωθέν γκολ του Ερμόσο για επιθετικό φάουλ.

Ο αγώνας στο ημίχρονο κινούνταν σε λεπτές ισορροπίες, όμως στο 51΄ο Λίνο ξεδιάλυνε πλήρως το τοπίο με εκπληκτικό τελείωμα για το 2-0. Ντεπάι και Μοράτα απέτυχαν με διαφορά δευτερολέπτων να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ (74΄), τη στιγμή που στις καθυστερήσεις ο Γκεντουζί σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να βρει ένα γκολ για τη Λάτσιο που έστω κι έτσι θα βρεθεί με τη σειρά της στη φάση των «16» μαζί με τους Ροχιμπλάνκος.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα, Σάβιτς (68΄Αθπιλικουέτα), Χιμένες (46΄Σογιουντσού), Ερμόσο, Λίνο, Βίτσελ (63΄Κόκε), Ντε Πολ, Σαούλ, Κορέα (63΄Μοράτα), Γκριεζμάν (46΄Ντεπάι)

Λάτσιο (Μαουρίτσιο Σάρι): Προβεντέλ, Μάρουσιτς (58΄Λατσάρι), Κασάλε, Τζίλα, Χισάι (63΄Πελεγκρίνι), Βετσίνο, Γκεντουζί, Λουίς Αλμπέρτο (63΄Καμάντα), Πέδρο (58΄Φελίπε Άντερσον), Ζακάνι, Ιμόμπιλε (63΄Καστεγιάνος)

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με νίκη η Σέλτικ

Την πρώτη της νίκη στο φινάλε των ομίλων πανηγύρισε η Σέλτικ, μια νίκη όμως που ήρθε χωρίς αντίκρισμα. Οι Σκωτσέζοι κατάφεραν μεν να επιβληθούν με 2-1 επί της Φέγενορντ αλλά είχαν αποκλειστεί ήδη από την Ευρώπη, τη στιγμή που οι Ολλανδοί είχαν κλειδώσει την παρουσία τους στο Europa League.

Το σκορ για τη Σέλτικ άνοιξε ο πρώην παίκτης του Άρη, Λούις Πάλμα, από το σημείο του πέναλτι κι έγινε ο πρώτος παίκτης από την Ονδούρα με δυο γκολ στην ιστορία του Champions League (33΄).

Στο 82΄οι Ολλανδοί έκρυψαν τη μπάλα και ισοφάρισαν με ξερό τελείωμα του Μίντε, προτού ο Λαγκερμπιλκε χτυπήσει στις καθυστερήσεις να σφραγίσει έστω μια νίκη... πρεστίζ για τους Σκωτσέζους.

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Χαρτ, Α.Τζόνστον, Γουέλς (75’ Λαγκερμπίλκε), Σκέιλς, Τέιλορ, Ο’Ράιλι, Ιβάτα (19’ Πάουλο Μπερνάρντο), ΜακΓκρέγκορ, Τζόνσον (68’ Φόρεστ), Πάλμα (75’ Φρέιμ), Φουρουχάσι (68’ Οχ)

Φέγενορντ (Αρνε Σλοτ): Μπάιλοβ, Χάρτμαν, Χάντσκο, Μπέιλεν (79’ Ντιλροσούν), Χερτράουντα, Στενχς (54’ Βίφερ), Τίμπερ (54’ Φαν ντεν Μπελτ), Ζερούκι, Χιμένες, Παϊσάο (54’ Μίντεχ), Ιβάνουσετς (67’ Ουέντα)

Αποτελέσματα

Ατλέτικο - Λάτσιο 2-0
Σέλτικ - Φέγενορντ 2-1

Τελική βαθμολογία

1. Ατλέτικο 6 (17-6) 14
2. Λάτσιο 6 (7-7) 10
3. Φέγενορντ 6 (9-10) 6
4. Σέλτικ 6 (5-15) 4

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα