Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 3-2: Ανατροπάρα στο β΄μέρος και κορυφή στον όμιλο (vid)

Νίκος Κικίδης
Μάντσεστερ Σίτι

bet365

Ο Οπεντά έστησε... πάρτι στο ημίχρονο για τη Λειψία, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να «πεθάνει» και με ασύλληπτη ανατροπή (3-2) εξασφάλισε την κορυφή. Στο Europa η Γιούνγκ Μπόις!

Ένας... Οπεντά δεν αρκούσε να φέρει την άνοιξη για τη Λειψία. Ο Βέλγος τα έκανε όλα στο πρώτο μέρος, πέτυχε δυο τρομερά γκολ κι έριξε στα σχοινιά τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ωστόσο δεν είχε πετάξει λευκή πετσέτα! Με την επιθετική τριπλέτα στο δεύτερο ημίχρονο να δίνει τη δική της απάντηση, οι Πολίτες έπιασαν τον Ταύρο από τα... κέρατα και με τρία γκολ υπέγραψαν τρομερή ανατροπή (3-2) που τους εξασφάλισε την κορυφή στον όμιλο.

Μέχρι την ανάσταση των γηπεδούχων ωστόσο στην επανάληψη, η Λειψία είχε στήσει το δικό της πάρτι στον αγωνιστικό χώρο του «Ετιχαντ» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Οπεντά. Αρχικά στο 13΄ο Βέλγος εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη εκτίμηση του Ακάντζι και με άριστο τελείωμα στη γωνία του Ορτέγκα έβαλε σε θέση οδηγού τους Γερμανούς.

Η Σίτι προσπάθησε να απαντήσει και σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπερνάρντο Σίλβα και Λιούις, προτού ο Οπεντά χτυπήσει και πάλι! Με φανταστικό σλάλομ πρώτα εξέθεσε τους Ρούμπεν Ντίας και Γκβάρντιολ, ολοκληρώνοντας μια τρομερή ενέργεια με όμορφο τελείωμα για το 0-2 των Ταύρων. Ό,τι έχτιζε ωστόσο στο πρώτο μέρος, γκρεμίστηκε πλήρως στο δεύτερο.

Αρχικά ο Χάαλαντ με υπέροχο πλασέ σάλπισε την αντεπίθεση των γηπεδούχων (55΄), οι οποίοι ισοφάρισαν με υποδειγματική εκτέλεση του Φόντεν στη γωνία στο 70΄. Κι αφού το γκολ του Καρβάλιο ακυρώθηκε ως οφσάιντ για τη Λειψία (79΄), ο Άλβαρες υπέγραψε την ανατροπή στο φινάλε για το τελικό 3-2 που χάρισε στους Πολίτες την πρωτιά.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ (55΄Άλβαρες), Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας (46΄Ακέ), Γκβάρντιολ (90+3΄Γκόμεζ), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Λιούις, Γκρίλις (54΄Ντοκού), Φόντεν, Χάαλαντ

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιτς, Κλόστερμαν, Σιμάκαν, Λουκέμπα, Ράουμ, Χαϊνταρά (74΄Καρβάλιο), Σλάγκερ (87΄Καμπλ), Σέιβλαντ, Σιμόνς (75΄Πούλσεν), Φόρσμπεργκ (60΄Μπαουμγκάρντνερ), Οπεντά (60΄Σέσκο)

Στο Europa η Γιουνγκ Μπόις, αποκλείστηκε ο Ερυθρός Αστέρας

Στο άλλο ματς του ομίλου η Γιουνγκ Μπόις πήρε το ντέρμπι... Ευρώπης απέναντι στον σπάταλο Ερυθρό Αστέρα με 2-0 και εξασφάλισε πως το ταξίδι της θα συνεχιστεί στο Europa League. Αρχικά στο 8΄το αυτογκόλ του Νεντελίκοβιτς έβαλε σε θέση οδηγού τους Ελβετούς, με τους Σέρβους να σπαταλούν ένα κάρο ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Τελικά έμελλε να πληρώσουν την αναποτελεσματικότητά τους στο 29΄με τον Μπλουμ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και να χτίζει γερά θεμέλια που δύσκολα θα κινούνταν. Στο β΄μέρος ο Χουάνγκ είχε δοκάρι για τον Ερυθρό, ο οποίος δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο προς τα δίχτυα παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες και μοιραία αποχαιρέτησε την Ευρώπη.

Γιουνγκ Μπόις: Ρατσιόπι, Μπλουμ, Καμαρά, Μπενίτο, Γκαρσία, Νιασέ, Μάλες (46' Κόλεϊ), Μοντέιρο (74' Τσάιβα), Ενσαμέ (74' Γκάνβουλα), Ελιά, Ούγκρινιτς

Ερυθρός Αστέρας: Γκλέιζερ, Νεντελίκοβιτς, Ντράγκοβιτς, Εντζιγκά, Ρόντιτς, Μιχαΐλοβιτς (83' Κατάι), Στάμενιτς (59' Λούτσιτς), Μπουκαρί, Ίβανιτς (59' Κράσο), Χουάνγκ (90' Κάνγκα), Εντιαγέ (46' Μιγιάτοβιτς)

Αποτελέσματα

Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 3-2
Γιουνγκ Μπόις - Ερυθρός Αστέρας 2-0

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 5 (15-5) 15
2. Λειψία 5 (11-9) 9
3. Γιουνγκ Μπόις 5 (6-11) 4
4. Ερυθρός Αστέρας 5 (5-12) 1

Τελευταία αγωνιστική (13/12)

Ερυθρός Αστέρας - Μάντσεστερ Σίτι (13/12)
Λειψία - Γιουνγκ Μπόις (13/12)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα