Νάπολι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3: Βασίλισσα με σόου Μπέλινγκχαμ και αυτογκόλ (vid)

Real Madrid

bet365

Με γκολάρα και ασίστ (στον Βινίσιους Ζούνιορ) του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, αλλά και αυτογκόλ του Άλεξ Μερέτ σε «κεραυνό» του Φεδερίκο Βαλβέρδε, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» (3-2 τη Νάπολι) και έκανε το «2 στα 2», μένοντας μόνη πρώτη στον τρίτο όμιλο του Champions League.

Λίγες ώρες πριν από το ματς της Νάπολι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Champions League, η Νάπολη και οι γύρω πόλεις ταρακουνήθηκαν από έναν σεισμό τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Και, στον αγωνιστικό χώρο του «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», ένας ποδοσφαιρικός «σεισμός» ονόματι Τζουντ Μπέλινγκχαμ οδήγησε τη Βασίλισσα σε νίκη (3-2) που την φέρνει μόνη στην κορυφή του ομίλου με το «2 στα 2».

Σταθερά χωρίς τους βασικούς κεντρικούς αμυντικούς του, Αμίρ Ραχμάνι και Ζουάν Ζεσούς, ο Ρουντί Γκαρσιά ξεκίνησε τους Λέο Όστιγκαρντ – Νάταν στο κέντρο της οπισθοφυλακής, με τον Ματέο Πολιτάνο να συνοδεύει Βίκτορ Οσίμεν και Κβίχα Κχβαρατσχέλια στην τριάδα της επίθεσης.

Ο Κάρλο Αντσελότι διατήρησε τον Εντουάρντο Καμαβινγκά σε ρόλο αριστερού μπακ, επιλέγοντας βραζιλιάνικο δίδυμο για την επίθεση (Ροντρίγκο – Βινίσιους Ζούνιορ) και τον Μπέλινγκχαμ από πίσω τους.

Ο Όστιγκαρντ άνοιξε το σκορ…

Αγώνας με καλό ρυθμό εκατέρωθεν, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν με μακρινές μπαλιές τους προωθημένους και τον Ροντρίγκο να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία ύστερα από πάσα του Μπέλινγκχαμ, ο οποίος έτρεχε πολύ (και καλά) μαζί με τον Φεδερίκο Βαλβέρδε στην μεσαία γραμμή.

Τρία διαδοχικά κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, κεφαλιά άουτ του Ορελιέν Τσουαμενί και, στις πρώτες φάσεις όπου οι γηπεδούχοι είχαν στατιτικές φάσεις υπέρ τους, κατάφεραν και να προηγηθούν στο σκορ.

Κόρνερ του Κχβαρατσχέλια, άστοχη έξοδος του Κέπα, κεφαλιά του Νάταν που στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και, στην επαναφορά, ο Όστιγκαρντ με νέα κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της μαδριλένικης εστίας (19’).

Ο Νορβηγός στόπερ, το γκολ του οποίου προκάλεσε… παροξυσμό στις εξέδρες του «Μαραντόνα», είναι ο έκτος από την συγκεκριμένη χώρα που σκοράρει εις βάρος της Ρεάλ, η οποία είχε να δεχθεί γκολ από Νορβηγό από τις 21 Νοεμβρίου του 2006 (ο Τζον Κάριου με την Λιόν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»).

...και μετά έπιασε δουλειά ο Μπέλινγκχαμ!

Οι Ναπολιτάνοι πανηγύρισαν με την ψυχή τους το γκολ, αλλά δεν το χάρηκαν παρά μόνο για οκτώ λεπτά, όσα χρειάστηκε δηλαδή ο Μπέλινγκχαμ για να φωνάξει «εγώ είμαι εδώ» μέσα στο σπίτι τους.

Ο 20χρονος Άγγλος μέσος, σκόρερ του γκολ της δραματικής νίκης επί της Ουνιόν Βερολίνου στην πρεμιέρα και με φανταστικό ξεκίνημα στην La Liga (έξι γκολ – δύο ασίστ σε επτά ματς!), έκλεψε εξαιρετικά την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή σε λάθος πάσα του Τζιοβάνι ντι Λορέντσο, μπαίνοντας στην περιοχή την σέρβιρε αριστερά στον Βινίσιους Ζούνιορ και ο Βραζιλιάνος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Άλεξ Μερέτ και σημείωσε το δεύτερο φετινό του γκολ.

Ο Μπέλινγκχαμ, όμως, δεν έμεινε εκεί. Επτά λεπτά αργότερα, πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από την σέντρα, έτρεξε προς το αντίπαλο τέρμα, δεν πτοήθηκε από το μαρκάρισμα του Αντρέ Ζαμπό Ανγκισά, «χόρεψε» τον Όστιγκαρντ μπαίνοντας στην περιοχή και με πλασέ έφερε τα πάνω – κάτω, σημειώνοντας ένα γκολ που αναμφίβολα θα έπαιρνε την ευλογία του Ντιεγκίτο για την ομορφιά του.

Οι Παρτενοπέι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα στο σόου του Μπέλινγκχαμ, παρ’ ότι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου άγγιξαν την ισοφάριση, με τον Κέπα να… ρεφάρει για την γκάφα του στο γκολ με πολύ ωραίο απόκρουση σε κεφαλιά του Οσίμεν, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Αντόνιο Ρούντιγκερ.

VARίστικο πέναλτι και 2-2 ο Ζιελίνσκι

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νάπολι μπήκε αποφασισμένη να μπει και πάλι στο ματς και δέχθηκε ακούσια… χείρα βοηθείας του Νάτσο, ο οποίος σταμάτησε ωραία τον Οσίμεν, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο προτεταμένο χέρι του.

Ο Γάλλος διαιτητής Κλεμάν Τουρπέν προσέφυγε στο VAR και έδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία ο Πιότρ Ζιελίνσκι νίκησε με «κεραυνό» τον Κέπα, διαμορφώνοντας στο 54’ το 2-2 σε ένα από τα πιο συναρπαστικά και χορταστικά παιχνίδια μέχρι τώρα στη φετινή διοργάνωση.

Το πρώτο πέναλτι εις βάρος της Ρεάλ μέσω VAR στην ιστορία του Champions League ήταν και το 33ο συνολικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εις βάρος της Βασίλισσας, πρώτη στην σχετική λίστα, με Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν (από 29 έκαστη) να την ακολουθούν.

Το τέρμα του Πολωνού ανέβασε ψυχολογικά ομάδα και κερκίδα, με τους Ναπολιτάνους να απειλούν με την ανατροπή στην… ανατροπή με σουτ άουτ του Κχβαρατσχέλια από κοντά, σουτάρα του Ζιελίνσκι που έβγαλε δύσκολα ο Κέπα και σουτ άουτ του Ανγκισά.

Η Ρεάλ οπισθοχώρησε και έδειχνε να ζορίζεται, με τον Αντσελότι να ψάχνει λύσεις στον πάγκο και να βάζει Φερλάν Μεντί και Λούκα Μόντριτς αντί Καμαβινγκά και Τόνι Κρόος, ψάχνοντας να φρεσκάρει την ομάδα του.

Από το 3-2 στο 2-3 με αυτογκόλ του Μερέτ!

Η είσοδος του Κροάτη μέσου έδωσε πνοή στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ανέβασαν γραμμές και στο 74’ άγγιξαν το 2-3 με κεφαλιά του Μπέλινγκχαμ, σε μια φάση που αποδείχθηκε προάγγελος για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Στο 78’, λοιπόν, ο Μόντριτς εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Βαλβέρδε, ο οποίος έπιασε σουτάρα – σπεσιαλιτέ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, χτύπησε στην πλάτη του Μερέτ και κατέληξε στα δίχτυα των Ναπολιτάνων για το 2-3.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και πάλι να αντιδράσουν, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κέπα, με την Ρεάλ να κρατάει μέχρι τέλους το πολύτιμο «τρίποντο« που επιβεβαιώνει ότι είναι το φαβορί για την πρωτιά του τρίτου ομίλου.

Νάπολι (Ρουντί Γκαρσιά): Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Όστιγκαρντ, Νάταν, Ματίας Ολιβέρα (88’ Μάριο Ρουί) – Ανγκισά (88’ Σιμεόνε), Λομπότκα (88’ Καζουστέ), Ζιελίνσκι (75’ Ρασπαντόρι) – Πολιτάνο (70’ Ελμάς), Οσίμεν, Κχβαρατσχέλια.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Καμαβινγκά (64’ Μεντί) – Κρόος (65’ Μόντριτς), Τσουαμενί, Βαλβέρδε – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (75’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ (84’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 2 (4-2) 6
2. Νάπολι 2 (4-4) 3
3. Μπράγκα 2 (4-4) 3
4. Ουνιόν Βερολίνου 2 (2-4) 0

Αποτελέσματα
Ουνιόν Βερολίνου – Μπράγκα 2-3
Νάπολι – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

Επόμενη αγωνιστική
Μπράγκα – Ρεάλ Μαδρίτης (24/10, 22:00)
Ουνιόν Βερολίνου – Νάπολι (24/10, 22:00)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα