Champions League: Με γκολ του τερματοφύλακα Προβεντέλ στο 90+5' έσωσε τον βαθμό η Λάτσιο, τρίποντο για τη Φέγενορντ (vid)

Ιάσονας Θεριός
Προβεντέλ

bet365

Σε ένα επικό φινάλε η Λάτσιο απέσπασε την ισοπαλία (1-1) απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης με κεφαλιά του γκολκίπερ Προβεντέλ στο 90+4', την ώρα που η Φέγενορντ «λύγισε» 2-0 τη Σέλτικ των εννιά παικτών και ανέβηκε στην κορυφή του 5ου ομίλου.

Τι απίθανο φινάλε! Το Champions League επεφύλασσε συγκινήσεις από την πρώτη του βραδιά για φέτος, αφού η Λάτσιο με ήρωα τον τερματοφύλακα Προβεντέλ ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων την Ατλέτικο και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), δίνοντας έναυσμα τρελών πανηγυρισμών στο «Ολίμπικο».

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό, με τις δύο ομάδες να απειλούν με συνέπεια και τους γκολκίπερ να... έχουν δουλίτσα.

Οι Ροχιμπλάνκος ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, όταν στο 29ο λεπτό, το μακρινό σουτ του 20χρονου Μπάριος (έκανε ντεμπούτο ως βασικός) κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ιμόμπιλε έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 56' μετά το λάθος του Όμπλακ, το οποίο διόρθωσε ο ίδιος ο Σλοβένος με φοβερή επέμβαση. Στη συνέχεια, η ομάδα του Σιμεόνε είχε δοκάρι με τον Μοράτα και χαμένο τετ α τετ με τον Λίνο, ωστόσο η Λάτσιο σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε για το γκολ.

Ο Όμπλακ ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, όμως στην τελευταία φάση μίλησε ο... Προβεντέλ. Ο τερματοφύλακας των Ρωμαίων ανέβηκε για το κόρνερ, ο Αλμπέρτο έβγαλε φοβερή σέντρα και ο Ιταλός με... σεντερφορίσια buzzer-beater (90+5') κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.


Λάτσιο (Σάρι): Προβεντέλ, Πάτρικ, Μάρουσιτς, Ρομανιόλι, Πελεγκρίνι(38’ Λατσάρι), Βεσίνο(76’ Κατάλντι), Λουίς Αλμπέρτο, Καμάντα(62’ Γκεντουζί), Άντερσον(62΄Ίσακσεν), Τζακάνι(76’ Πέδρο), Ιμόμπιλε

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Ερμόσο, Λίνο(79’ Ρικέλμε), Βίτσελ(75’ Κορρέα), Μολίνα, Σαούλ, Γιορέντε, Μπάριος(46’ Χιμένεθ), Μοράτα, Γκριεζμάν

Μπήκε με το... δεξί η Φέγενορντ

Η Φέγενορντ συνδύασε την επιστροφή της στο Champions League με νίκη, αφού στο «καυτό» «Ντε Κάιπ» επικράτησε 2-0 της Σέλτικ, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες!

Οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι από την αρχή και μπόρεσαν να προηγηθούν σε κομβικό σημείο, με τον Στενγκς να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 45+2'.

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και κέρδισαν πέναλτι στο 65', σε φάση που Λαγκερμπίλκε άφησε τους Κέλτες με δέκα παίκτες. Ο Παϊσάο νικήθηκε από τον Χαρτ αλλά τρία λεπτά μετά οι ισορροπίες άλλαξαν ξανά. Ο Χολμ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και η Σέλτικ συνέχισε με ακόμα μεγαλύτερο αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο 71' η Φέγενορντ είχε ακυρωθέν γκολ και στο 76' ο Τζάχανμπακς με δυνατό τελείωμα «κλείδωσε» το τρίποντο.

Φέγενορντ (Σλοτ): Βελενρόιτερ, Xεϊρτράουντα, Χάρτμαν, Τίμπερ(73’ Ζερούκι), Στενχς, Βίβερ, Χάντσκο, Τράουνερ, Μίντεχ(67’ Λινκγρ), Ιβάνουσετς(89’ Σάουερ), Παϊσάο(67’ Τζάχανμπακς)

Σέλτικ (Ρότζερς): Χαρτ, Τζόνστον, Τέιλορ, ΜακΓκρέγκορ, Σκέιλς, Λαγκερμπίλκε, Ο’Ράιελι(82’ Μπερνάρντο), Μαέντα (82’ Χιενγκγιού), Χατάτε(58’ Χολμ), Πάλμα(58’ Γιούν), Φουρουχάσι

5ος όμιλος

Λάτσιο -Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Φέγενορντ - Σέλτικ 2-0

Βαθμολογία

  1. Φέγενορντ 1 (2-0) 3
  2. Λάτσιο 1 (1-1) 1
  3. Ατλέτικο Μαδρίτης 1 (1-1) 1
  4. Σέλτικ 1 (0-2) 0

Επόμενη αγωνιστική (04/10)

Σέλτικ - Λάτσιο

Ατλέτικο Μαδρίτης - Φέγενορντ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα