Ζόρζε: «Επιθετική ομάδα ο Παναθηναϊκός, σημαντικό για την Μπράγκα να μπει στους ομίλους»

Newsroom
ZORZE

bet365

Ο Αρτούζ Ζόρζε στάθηκε στις δυσκολίες που περιμένουν αύριο την Μπράγκα κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του να πάρει την πρόκριση κόντρα στο «τριφύλλι».

Το εγκώμιο του Παναθηναϊκού έπλεξε ο Αρτούρ Ζόρζε, ενόψει του αυριανού (23/8) αγώνα του «τριφυλλιού» με την Μπράγκα που θα είναι ο πρώτος του ζευγαριού για τα play-offs του Champions League. Οπου ο κόουτς της πορτογαλικής ομάδας στάθηκε και στην «αναγκαιότητα» που υπάρχει ώστε να πάρει το «εισιτήριο» για τους Ομίλους της διοργάνωσης. «Η διάθεσή μας είναι να δείξουμε τις φιλοδοξίες μας και την αποφασιστικότητά μας. Αντιμετωπίζουμε μια σειρά αγώνων που θα είναι η πιο σημαντική στην πρόσφατη ιστορία της Μπράγκα. Είμαστε δύο παιχνίδια μακριά από την επίτευξη ενός καθοριστικού στόχου για την εξυγίανση της Μπράγκα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ποιότητα στα δύο τελευταία προκριματικά. Είναι αποδεδειγμένο αυτό και είναι μία ομάδα που αναπτύσσεται εσωτερικά. Θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, με δύο ομάδες που θέλουν να είναι στην επόμενη φάση του Champions League», σχολίασε αρχικά.

Μετά ρωτήθηκε αν είναι θετικό για την ομάδα του πως θα είναι γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. «Το να παίξουμε το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας θα μπορούσε να σημαίνει ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για το δεύτερο παιχνίδι. Ας ελπίσουμε ότι θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση, γιατί η σημασία είναι τεράστια. Μπορούμε να βασιζόμαστε στους φιλάθλους μας, οι οποίοι είχαν αξιόλογη παρουσία και μπορούν να αποτελέσουν το επιπλέον στοιχείο για να φτάσουμε στον στόχο μας. Η είσοδος στη φάση των ομίλων θα είναι πολύ σημαντική».

....

Από τον Ζόρζε ζητήθηκε και ένα σχόλιο, αν προτιμά την άμυνα από την επίθεση. «Είμαστε μία ομάδα ισορροπημένη και σταθερή στο ομαδικό της προφίλ. Εχουμε δώδεκα γκολ μέχρι στιγμής σε επίσημους αγώνες. Βλέπουμε την ομάδα συνολικά. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι, ανεξάρτητα από το ποια μπορεί να είναι η επιθετική και αμυντική απόδοση. Φυσικά οι παίκτες μου θέλουν να μην δέχονται γκολ. Δεν χωρίζουμε την ομάδα στα δύο, ένα αμυντικό κομμάτι και ένα της επίθεσης. Πάνω από όλα, είναι σημαντικό να μην αφήνουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Για τις μεταγραφές σχολίασε πως «ξέρω ότι απομένει μια εβδομάδα πριν κλείσει η αγορά. Εχουμε όμως αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας. Εκεί βρίσκεται όλη η προσοχή μας».

Κλείνοντας μίλησε για τον Παναθηναϊκό. «Είναι μια ομάδα επιθετική και γρήγορη στις μεταβάσεις. Μέσα στο 4-3-3 επιδιώκει να τελειώνει τις ενέργειές της. Μέσα από τους εξτρέμ δημιουργεί κάποια ανισορροπία στον αντίπαλο και θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε. Διαθέτει παίκτες με ατομική ποιότητα όπως και εμείς και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις επιθετικές μας στιγμές. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν καλύτερες ή χειρότερες ομάδες. Οσοι έφτασαν εδώ το έκαναν γιατί το αξίζουν. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια σοβαρή, αφοσιωμένη προσέγγιση. Ο αντίπαλος θα είναι πολύ ανταγωνιστικός απέναντί μας».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα