Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός 2-1, 3-5 πεν: Εγραψε ιστορία ο ένδοξος Panathinaikos, ταξίδι στ' αστέρια από την άσπρη βούλα!

Νίκος Αθανασίου
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την πρόκριση επί της Μαρσέιγ

bet365

Σε ματς - θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε επί της Μαρσέιγ και προκρίθηκε στα play offs του Champions League!

Μαρσέιγ-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Η Μαρσέιγ του Μαρθελίνο ξεκίνησε με τον Πάου Λόπεθ κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Λόντι, δεξιός ο Κλάους και Μπεμπά με τον Τζιγότ οι δύο στόπερ. Ρονγκιέρ και Βερετούτ οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερός χαφ ο Ουνάχι, δεξιός ο Σαρ και ο Ομπαμεγιάνγκ με τον Εντιαγέ στην κορυφή του 4-4-2.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Βαγιαννίδης στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χουάνκαρ στο αριστερό, ο Μάγκνουσον με τον Γεντβάι στο κέντρο των μετόπισθεν. Ρούμπεν, Βιλένα, Τζούρισιτς η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Στο αριστερό φτερό ο Βέρμπιτς, στο δεξί ο Μαντσίνι και... φουνταριστός ο Σπόραρ.

Πόσα να πιάσει ο Μπρινιόλι;

Η εκκίνηση στο ματς για τον Παναθηναϊκό ήταν εφιαλτική. Από μία εκτέλεση κόρνερ στη περιοχή των Γάλλων, η αντίδραση του Τριφυλλιού ήταν κάκιστη, οι γηπεδούχοι πήραν όλα τα... δώρα και ο Ομπαμεγιάνγκ στο 2' άνοιξε το σκορ, αποφεύγοντας και τον Μπρινιόλι.

Αυτό το γκολ έκοψε τα πόδια των παικτών του Γιοβάνοβιτς, το Βελοντρόμ έγειρε επικίνδυνα και ο μόνος που στεκόταν στο ύψος του ήταν ο Μπρινιόλι, καταγράφοντας πέντε σπουδαίες επεμβάσεις. Στο 9' στο σουτ του Ομπαμεγιάνγκ, στο 21' σε προσπάθεια του Εντιαγέ, στο 30' σε κεφαλιά του Ζιγκότ, στο 32' και στο 43' ξανά σε σουτ του Ομπαμεγιάνγκ.

Οι ''πράσινοι''... πνίγηκαν στην πίεση, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα με τίποτα και το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Αντίδραση... Panathinaikos και παράταση!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έβαλε στην άκρη το κακό του πρόσωπο και ειδικά με την είσοδο του Μπερνάρντ στη μεσαία γραμμή έγινε καλύτερος. Όσο περνούσε η ώρα, η Μαρσέιγ οπισθοχωρούσε, το Τριφύλλι έπαιρνε μέτρα και απειλούσε. Ο Παλάσιος από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ ενώ ο Λόπεθ είπε ''όχι'' σε σουτ του Μαντσίνι και σε κεφαλιά του Γεντβάι.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εμφανώς ανώτερο και το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα, πίεσαν ασφυκτικά και ένα λάθος του Γεντούζι στις καθυστερήσεις έδωσε την μεγάλη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό για να στείλει το ματς στην παράταση. Ο έμπειρος χαφ κοντρόλαρε με το χέρι, ο Όλιβερ με την βοήθεια του VAR έδωσε το πέναλτι και ο Ιωαννίδης στο 97' έδειξε κρύο αίμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έστειλε το ματς στον έξτρα χρόνο.

Άντεξε, ο Μάγκνουσον τον έσωσε και... ρώσικη ρουλέτα

Στην παράταση η Μαρσέιγ ήταν αρκετά πιεστική, έκλεισε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του και... σφυροκοπούσε.

Το Τριφύλλι δεν είχε τρόπο να αντιδράσει, δεν κρατούσε την μπάλα και οι Γάλλοι στο 104' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ αλλά ο Μάγκνουσον πάνω στη γραμμή έδιωξε το πλασέ του Βιτίνια προς το κενό τέρμα. Μεγάλη επέμβαση, σπουδαία αντίδραση από τον Ισλανδό στόπερ.

Οι Γάλλοι είδαν στο 110' να ακυρώνεται το γκολ του Βιτίνια, οι ''πράσινοι'' πάλεψαν μέχρι τέλους και οδήγησαν το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Απόλυτα εύστοχος και πρόκριση έπος!

Στη ρώσικη ρουλέτα, ο Παναθηναϊκός ήταν τέλειος. Ευστόχησε και στα πέντε. Ο Μπρινιόλι έπιασε αυτό του Γεντούζι και το Τριφύλλι πήρε μία επική πρόκριση στα playoffs του Champions League με 5-3 στα πέναλτι. Η ομαδάρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέταξε έξω τους Μασσαλούς και τον περιμένει πλέον η Μπράγκα, μια ανάσα πριν την απόλυτη υπέρβαση.

H διαδικασία των πέναλτι

Ιωαννίδης: Γκολ
Γεντούζι: Απόκρουση Μπρινιόλι
Μπερνάρντ: Γκολ
Βερετού: Γκολ
Κλεϊνχέισλερ: Γκολ
Σαρ: Γκολ
Παλάσιος: Γκολ
Βιτίνια: Γκολ
Μλαντένοβιτς: Γκολ

MAN OF THE MATCH: Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός πορτιέρε κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ στο πρώτο μέρος, έπιασε το πέναλτι του Γεντούζι στη σχετική διαδικασία και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του απόψε στο Βελοντρόμ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φώτης Ιωαννίδης. Κρύο αίμα στο 97'. Εκτελεσάρα το ματς στην παράταση. Το... κόλλησε και στα πέναλτι και η παρουσία του έκανε την διαφορά στα κρίσιμα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γεντούζι. Έκανε το χέρι στο φινάλε, έχασε το πέναλτι στην αρχή της διαδικασίας και ήταν ο μοιραίος της ομάδας του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γεντούζι στο 96' σε μία ακίνδυνη φάση για την ομάδα του κατέβασε την μπάλα με το χέρι και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να στείλει το ματς στην παράταση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Άριστη διαιτησία από τον Όλιβερ και ειδικά από τον VAR, ο οποίος τον φώναξε να δει το χέρι-πέναλτι του Γεντούζι στο φινάλε του ματς αλλά και το αντικανονικό γκολ της Μαρσέιγ στη παράταση, καθώς ο Σαρ ήταν οφ-σάιντ. Ο Άγγλος διαιτητής πήρε τις σωστές αποφάσεις έστω και σε δεύτερο χρόνο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σπουδαίος Παναθηναϊκός απόψε στη Μασσαλία, πήρε μια επική πρόκριση στα play-offs του Champions League και περιμένει την Μπράγκα για να φτάσει στην απόλυτη υπέρβαση, στο απόλυτο όνειρο της επιστροφής στο Champions League.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα