Μαρσέιγ: Οι σκέψεις του Μαρθελίνο για την ενδεκάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Οι σκέψεις του Μαρθελινό για την ενδεκάδα της Μαρσέιγ κόντρα στον Παναθηναϊκό

bet365

Τα σχέδια του Μαρθελίνο για την ενδεκάδα της Μαρσέιγ στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Βελοντρόμ». Ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Κοντογκμπιά και οι σκέψεις για την επίθεση. Αποστολή στην Μασσαλία: Σωτήρης Μυκονίου

Ο προπονητής της Μαρσέιγ, Μαρθελίνο Τοράλ είχε προειδοποιήσει στην συνέντευξη Τύπου της Λεωφόρου πως οι Μασσαλοί είναι ακόμη μία νέα ομάδα που δεν έχει προλάβει να δέσει λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που βρίσκονται όλοι μαζί, μόλις ένα μήνα δηλαδή.

Η εικόνα του γαλλικού κλαμπ του στην Λεωφόρο έδειξε αυτήν ακριβώς την έλλειψη χημείας και αυτοματισμών που περιέγραψε ο Ισπανός τεχνικός, παρ' όλα αυτά, παρά την κακή εμφάνιση και την ήττα, εκείνος δήλωσε πως είναι αισιόδοξος πως η ομάδα του θα πάρει την πρόκριση στην ρεβάνς της Μασσαλίας.

Η ώρα έφτασε, λοιπόν, η Μαρσείγ υποδέχεται απόψε (15/08-22:00) στο «Βελοντρόμ» τον Παναθηναϊκό και θέλει όσο τίποτε μπροστά στο κοινό της να πάρει την πρόκριση για να συνεχίζει να διεκδικεί την είσοδό της στους ομίλους του Champions League, αποφεύγοντας τους ισχυρούς τριγμούς, που μπορεί να φέρει στο ξεκίνημα της νέας αυτής προσπάθειας ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν σκοπεύει να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο ματς. Οι Μασσαλοί έχουν μόλις δύο επίσημα παιχνίδια στα... πόδια τους και καταλαβαίνει κι εκείνος πως πρέπει να βρει μία σταθερή ενδεκάδα σιγά σιγά για να αρχίσουν οι παίκτες να αποκτούν χημεία και αυτοματισμούς. Καλή η δουλειά που γίνεται στην προπόνηση, αλλά πρέπει να υπάρχει κι ένας βασικός κορμός, που δεν θα αλλάζει ιδιαίτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Κάπως έτσι ο Μαρθελίνο έχει καταλήξει στην απόφαση να διατηρήσει ίδια τα 9/11 της ενδεκάδας σε σχέση με το πρώτο ματς. Ο Λόπεθ κάτω από την εστία, οι Ζιγκό και Μπαλέρντι στο κέντρο της άμυνας, οι Κλος και Λόντι στα δύο άκρα της, Στο κέντρο θα βρίσκεται ο Βερετού και την θέση του τιμωρημένου, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη στον πρώτο αγώνα, Κοντογκμπιά αναμένεται να πάρει ο Ρονζιέ, ο ποδοσφαιριστής δηλαδή που ήταν η πρώτη αλλαγή του Ισπανού προπονητή στο ματς της Λεωφόρου.

Οι Σαρ και Ουναχί θα παραμείνουν αμετακίνητοι στα δύο άκρα της επίθεσης, αφού η ποιότητά τους είναι τρομερή και ήταν ουσιαστικά οι μόνοι που δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι. Το μεγαλύτερο δίλημμα του Μαρθελίνο αφορά τον Ομπαμεγιάνγκ και επηρεάζει και την παρουσία του Εντιαγέ στην ενδεκάδα.

Βλέπετε ο έμπειρος στράικερ από την Γκαμπόν, που είναι και ο μεγάλος σταρ της ομάδας, δεν έχει παρουσιάσει καλή εικόνα στα δύο πρώτα επίσημα ματς εν αντιθέσει με τον Βιτίνια, που στο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στην Ρεμς, στο οποίο ξεκίνησε βασικός, έβαλε γκολ και είχε πολύ καλή παρουσία.

Ο Ισπανός τεχνικός θα ήθελε ιδανικά να ξεκινήσει τον Πορτογάλο επιθετικό, όμως ταυτόχρονα θα ήθελε να αποφύγει, για πολλούς λόγους, να αφήσει στον πάγκο τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σ' ένα τέτοιο παιχνίδι.

Οι σκέψεις που έχει πάνω στο θέμα αυτό που έχει προκύψει είναι δύο. Να ξεκινήσει τον Βιτίνια και να αφήσει τον «Όμπα» στον πάγκο ή να αφήσει τον Εντιαγέ εκτός και να παίξει με δύο επιθετικούς χρησιμοποιώντας όλη τη δύναμη... πυρός της ομάδος. Το σενάριο να αφήσει τον Πορτογάλο στράικερ στον πάγκο συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες από τα άλλα δύο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα