ΑΕΚ: Ωμός εκβιασμός της UEFA

ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Πού και πότε θα δείτε το ματς

bet365

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στέλνει την ΑΕΚ, σε κατάσταση σοκ, στο άντρο των δολοφόνων, ρισκάρει ρεβάνς κόλαση και λειτουργεί εκβιαστικά χωρίς να αγγίζει -ούτε τώρα- ένα κλαμπ «θερμοκήπιο» νεοναζί χούλιγκαν. Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Για τις ευθύνες της ΕΛΑΣ τα είπαμε, τα γράψαμε και το συμπέρασμα της κολοσσιαίας ανεπάρκειας στην αποτροπή της επιδρομής των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, πρέπει κανονικά να οδηγήσει όχι μόνο σε πειθαρχικές κυρώσεις αλλά και στην απόδοση και ποινικών ευθυνών, για τους υπαίτιους. Όχι μόνο τους δολοφόνους, αλλά και αυτούς που προκλητικά αμέλησαν να τους σταματήσουν. Πάμε παρακάτω...

Υπάρχει υποτίθεται και η εκκρεμότητα της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Υπάρχει αλήθεια όμως αυτή η εκκρεμότητα; Θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε; Τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι 150 χούλιγκαν από τον πυρήνα των οργανωμένων της Ντινάμο, διένυσαν 1500 χιλιόμετρα με πρόθεση να σκοτώσουν; Τη στιγμή που το πέτυχαν, τουλάχιστον μία φορά;

Υπάρχουν τα λεφτά, οι χορηγοί, οι ημερομηνίες, οι κληρώσεις, οι υποχρεώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Τα ξέρουμε καλά όλα αυτά. Στην προκειμένη περίπτωση τα έχουμε γραμμένα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Δεν υπάρχει παιχνίδι και δεν υπάρχει ομάδα ποδοσφαίρου Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Υπάρχει ένα κλαμπ που είναι θερμοκήπιο νεοναζί δολοφόνων που έχουν απασχολήσει κατ" επανάληψη όλη την Ευρώπη. Προφανώς στο πλαίσιο της βαλκανοποίησης της UEFA στην οποία έχουν προχωρήσει ο Τσέφεριν και ο στενός του κύκλος, υπάρχουν αυξημένες αντοχές και ευαισθησίες απέναντι στην γείτονα (σε αυτόν) Κροατία. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Η αμέσως επόμενη είναι ακόμα λιγότερο κολακευτική για το αφεντικό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και έχει ιδεολογικές προεκτάσεις.

Ξέρουμε καλά ότι η πολλάκις αμαρτωλή ποδοσφαιρικά Ελλάδα δεν είναι κάτι σημαντικό για τα μεγάλα κεφάλια της Νιόν. Ένα ποδοσφαιρικό προτεκτοράτο υπό κηδεμονία για μεγάλο διάστημα. Κηδεμονία και επιτήρηση βέβαια που μας φόρτωσαν καινούργιους μαθητευόμενους μάγους και νταραβεριτζήδες στη θέση των παλαιών. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Ας πούμε ότι όπως έστρωσαν οι ομάδες μας ας κοιμηθούν, στην Ευρώπη. Αλλά...ώπα παλικάρια, δεν είναι όλες.οι μέρες, ώρες και στιγμές ίδιες. Είναι άλλο πράγμα να πουλάς εξουσία σε μια ομάδα και άλλο να είσαι ανάλγητος και προκλητικός με μια ολόκληρη χώρα που είναι σε κατάσταση σοκ.

Αφού πήγε περίπου δέκα το πρωί της Τρίτης και τα αφεντικά της UEFA ήπιαν τον καφέ τους αποφάσισαν να αναβληθεί ο αγώνας που θα γινόταν το βράδυ της ίδιας μέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το απόλυτα λογικό δηλαδή. Οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν παρανοϊκό. Και μετά;

Μετά λοιπόν οι φωστήρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αποφασίζουν να γίνει κανονικά το ματς της 15ης Αυγούστου στο Ζάγκρεμπ και η ρεβάνς στις 18 ή 19/8 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δηλαδή, αντιστρέφουν τη σειρά των αγώνων και στέλνουν την αποστολή της ΑΕΚ, υπό το σοκ της δολοφονίας, στο άντρο των δολοφόνων με σαφέστατο πλέον ψυχολογικό (άρα και αγωνιστικό) χάντικαπ. Παράλληλα ρισκάρουν μια ρεβάνς διπλής οργής στην Αθήνα, αν η Ένωση δεν έχει πάει καλά στο πρώτο ματς με τη διοίκηση της να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Αλήθεια ποιον ακριβώς και πως τιμωρούν με αυτήν την απόφαση κωμωδία;

Ως είθισται και από τον άμβωνα που κοιτάζουν οι μεγαλόσχημοι της UEFA τους... πληβείους σαν και εμάς δεν χρειάστηκε καν να αιτιολογήσουν την απόφαση τους. "Σκάσε και κολύμπα" είναι η τακτική τους. Τι κι αν ο Μπίτσκαν στη συνέντευξη Τύπου είχε πει ότι ακόμα πιο δύσκολος ο πρώτος αγώνας ειδικά γιατί γίνεται (πριν τη δολοφονία αυτό) στην έδρα της ΑΕΚ; Το θέμα εντέλει τιμωρείται και ο θύτης δεν έχει απολύτως καμία τιμωρία!!! Αν (λέει) γίνουν επεισόδια στο Μαξίμου κινδυνεύει με αποκλεισμό η Ντινάμο. Προφανώς ότι έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν πάρτι.

Ξέρω ότι θα πείτε για τη δολοφονία του Άλκη και αν τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Ε και λοιπόν; Όλοι έπρεπε να τιμωρηθούν! Να μείνουμε στο τώρα; Να μείνουμε στην δίκαιη αγανάκτηση της ΑΕΚ όπως εκφράζεται στην πολύ ανθρώπινη ανακοίνωση - έκκληση προς την UEFA. Η οποία αντί να αποκλείσει την Ντινάμο χωρίς δεύτερη κουβέντα, με την τακτική της στην ουσία εκβιάζει την Ένωση. Είναι σα να την ωθεί να επιλέξει την αποχώρηση της από τη διοργάνωση, προκειμένου να ακούσει τη φωνή της αξιοπρέπειας και της μεγάλης μάζας των οπαδών της που δεν θέλουν να μπουν στο άντρο των δολοφόνων. Αυτών που και μετά τη σφαγή του Μιχάλη πανηγύριζαν αμετανόητοι στα social media. Είναι εξωφρενικό ότι, με την τακτική της, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που έχει ένα σωρό ωραία συνθήματα και πανό και δράσεις κατά της βίας και λοιπές άλλες τέτοιες μπαρούφες, στην ουσία να εκβιάζει ωμά μια ομάδα, να είναι άσεβης απέναντι σε μια χώρα και έναν νεκρό και να πριμοδοτεί δολοφόνους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης βρίσκεται στην αθλητική δημοσιογραφία από το 1984, επί σειρά ετών συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες, ραδιοφωνικός παραγωγός (εντός και εκτός αθλητικών) από το 1989 και...υπήρετης του digital και των αθλητικών sites από τις αρχές των... '00s στα πρώτα τους βήματα. Αρθρογράφος και podcaster πλέον του κορυφαίου αθλητικού μέσου της χώρας που τον φιλοξενεί (και τον...ανέχεται) από το 2020.