Πόση υποκρισία, πόσες ακόμα δολοφονίες;

Πόση υποκρισία, πόσες ακόμα δολοφονίες;
Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την ολοκληρωτική υποκρισία που για μία ακόμα φορά κάνει την εμφάνισή της σε…όποιον μιλάει ελληνικά και ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι αλήθεια ότι ενώ βρίσκομαι ανάμεσα σε…παραλίες της Χαλκιδικής -που σαν αυτήν δεν έχει- και προετοιμασία για τον αγώνα της Πέμπτης, κάθισα χθες το βράδυ να γράψω πέντε γραμμές για το αυριανό παιχνίδι.

Με Μοντόγια αντί Εμπακατά, χωρίς Μπράμπετς και χωρίς άλλον στόπερ ακόμα στο ρόστερ και φυσικά χωρίς Γκρέι και περιμένοντας τον Φαν Φέερτ. Blog καθαρά αγωνιστικό και με τις γνωστές ενστάσεις για το τι λείπει και τι δεν λείπει από τον Άρη ενόψει των δύο πολύ δύσκολων παιχνιδιών με τους Ουκρανούς.

Να μπει ο Αρειανός να γράψει, να σχολιάσει να βγάλει την τρέλα του, την αισιοδοξία ή την γκρίνια του, να πούμε για το γεμάτο γήπεδο και το πιθανό sold out, να προσθέσουμε ολίγο από Τερζή και… Καρυπίδη, το ότι δεν έπρεπε να φύγει τώρα ο Εμπακατά θα έγραφε ο ένας φίλος και να έμενε θα ήταν χάλια θα κοιτούσε να μην τραυματιστεί όπως έκανε με την Αραράτ θα απαντούσε ο άλλος, ο στόπερ ακόμα έρχεται, ποιος θα παίξει δεξί μπακ, ποιον θα έχεις 6ρι, αν ο Μορόν τραυματιστεί ποιος θα μπει, δεν με νοιάζει όποιος και να παίζει εγώ το σήμα πιστά ακολουθώ και θα είμαι στο καυτό Βικελίδης κτλ κτλ κτλ.

Αυτά δεν θα συζητούσαμε; Πόσο αδιάφορα και πόσο μηδαμινά είναι όλα αυτά μετά από την απώλεια ενός ακόμα νεαρού οπαδού με μαχαιριές από ανθρωπόμορφα τέρατα; Πόσοι φίλοι του Άρη βλέποντας τα ρεπορτάζ για το Κάραμπιτ, την επιδρομή των δολοφόνων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ δεν φέρατε ξανά στο μυαλό σας την βραδιά που δολοφονήθηκε ο Άλκης;

Ευχολόγια και ανικανότητα

Πόσοι φίλαθλοι ή οπαδοί όλων των ομάδων δεν ξαναδιαβάσετε τα ευχολόγια από την Πολιτεία, τα δακρύβρεχτα κείμενα για την απώλεια ενός νέου παιδιού; Πόσα ρεπορτάζ ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο για την…οπαδική βία. Πώς…εργολαβία εμφανίστηκαν ξαφνικά στα social αναφορές για ραντεβού θανάτου, ακόμα και κατάπτυστα σχόλια, ότι «τα ήθελε και τα έπαθε».

Σας θυμίζει τίποτα όλο αυτό; Μήπως σας θυμίζει τίποτα η ανικανότητα και η μηδαμινή πρόληψη από την πλευρά της Αστυνομίας; Μήπως σας θυμίζουν τίποτα τα ρεπορτάζ για το πώς μπορούν κάποιοι να διασχίζουν ανενόχλητοι με τα αυτοκίνητά τους μία πόλη (εδώ και 3-4 χώρες) και να φτάνουν στον…στόχο των αντιπάλων οπαδών που πίνουν τον καφέ τους έξω από το γήπεδό της αγαπημένης τους ομάδας ή και σε μία καφετέρια σε πολυσύχναστη περιοχή;

Η σωστή ανακοίνωση της ΑΕΚ και οι διαφορές αντιμετώπισης…ομάδων δολοφόνων

Βλέπω όμως και διαφορές. Τώρα που είναι…Bad Blue Boys οι οπαδοί όλων των ομάδων μιλάμε εύκολα για…εγκληματικές οργανώσεις, ζητάμε τον αποκλεισμό της Ντινάμο Ζάγκρεμπ από τα ευρωπαικά κύπελλα, κατακρίνουμε τα…αδέρφια Κροάτες που ζητάνε λευτεριά για τους δολοφόνους του Μιχάλη, ξεσκίζουμε την Πολιτεία και την Αστυνομία που πετούσαν στο…καλό σενάριο…αετό (γιατί υπάρχει και το χειρότερο να τα ξέρουν όλα και να είναι άχρηστοι ή ακόμα χειρότερο αδιάφοροι…συνένοχοι). ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΧΕΙ 1000% ΔΙΚΙΟ. Τι ανέφερε;

«Το ίδιο ακριβώς ερώτημα που βασανίζει τους φιλάθλους μας και το διαπιστώνουμε τις τελευταίες ώρες με κάθε τρόπο, βασανίζει και εμάς: Πώς είναι δυνατόν μετά από την βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη από μια αγέλη αλητών εγκληματιών από την Κροατία, η ΑΕΚ να μπει σε αγωνιστικό χώρο και να παίξει αντίπαλος με την συγκεκριμένη ομάδα;

Θα είναι στις κερκίδες κάποιοι εκ των δολοφόνων του; Θα είναι οι σύντροφοι τους στην εγκληματική δράση που σήμερα πανηγυρίζουν στα social media για τον φόνο που διέπραξαν οι φίλοι τους; Αυτοί που βρίζουν τον κόσμο μας και περηφανεύονται για τον φόνο που διέπραξαν οι συνοδοιπόροι τους στο οργανωμένο έγκλημα;

Ποιος αλήθεια μας υποχρεώνει να παίξουμε αυτούς τους αγώνες με το αίμα του δολοφονημένου οπαδού μας και των άλλων βαριά τραυματιών να στάζει; Όταν όλοι γνωρίζουν πως αυτοί που ήρθαν εδώ για να σκοτώσουν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού με τον οποίο πρέπει εμείς να παίξουμε ποδόσφαιρο;

Το lobbying των Κροατών στo πλαίσιο της UEFA, έχει τελικά μεγαλύτερη βαρύτητα από την ανθρώπινη ζωή που πήραν οι δολοφόνοι; Και το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απαιτεί να βάλουμε τους παίκτες μας να παίξουν ποδόσφαιρο στο άντρο τους σα να μη συνέβη τίποτα;

Ο δρόμος είναι ένας: Άμεση και βαρύτατη τιμωρία τώρα! Ο πολιτισμένος ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός κόσμος αυτό περιμένει. Το ίδιο και η ΑΕΚ!».

ΕΧΕΙ 1000% ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

Οι γνωστοί- άγνωστοι και η υποκρισία

Βγάλτε τώρα τα ονόματα που αναφέρει και βάλτε όποια σας έρχονται πρώτα στο μυαλό. Με θύματα και θύτες! Ότι θέλετε εσείς.

Πρώτα όμως να προτείνετε να παίξουν και ένα φιλικό η ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Και αν οι επιτελείς της ΑΕΚ αρνηθούν, να τους χλευάσετε ή να αφήσετε ποταπά υπονοούμενα όπως συνέβη με την ΠΑΕ Άρης.

Όταν η φωτιά καίει στην γειτονιά μας, ούτε για εγκληματικές οργανώσεις ακούμε -πέρα από τους οικείους και τους νομικούς των θυμάτων-. Οι εκάστοτε χουλιγκάνοι είναι ομάδα…αγνώστων χωρίς διακριτικά και άρα που να ξέρει η…ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρει σε ποιο σύνδεσμο ανήκουν και ποιας ομάδας είναι. Και αν κάποιος τους ονομάσει, τον απειλούν με μηνύσεις και πρέπει να το…αποδείξει!

Μετά από ένα εξάμηνο από την δολοφονία του Άλκη, άρχισαν σχεδόν καθημερινά και πάλι σε όλη την Ελλάδα τα…πεσίματα γιατί ο ένας φοράει ζακέτα του Άρη, ο άλλος μπλούζα του Παναθηναικού ή σορτσάκι της…ΑΕΚ.

Στην Ελλάδα φυσικά δεν θα ακούσετε ούτε για αποκλεισμούς ομάδων και τιμωρία έστω, ούτε καν δικαστικό ρεπορτάζ υπάρχει στην πρώτη γραμμή, εκτός αν οι δράστες είναι…Αρειανοί! Παραδόξως αν ο μπατζανάκης της κουνιάδας της βαφτισιμιάς της γιαγιάς του Καρυπίδη έπαιξε 10 ευρώ στο διπλό του Άρη στον Βόλο, να…πέσει ο Άρης!

Δικαστικό…ρεπορτάζ με υπονοούμενα γιατί ένας παράγοντας έστειλε μία επιστολή και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ λέει ότι εγώ πιστεύω ότι ο τάδε και ο τάδε στήνουν ματς. Την παίρνει ο…Χρύσανθος την κολλάει στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΠΟΛ και δημιουργούμε έτσι θεματάρα ενώ κανένα ματς πχ του Άρη δεν υπάρχει στα 109 της sportsradar, κανένας παράγοντας του Άρη δεν είναι στους 47 εμπλεκόμενους της Ιντερπόλ ή όποιας άλλης αρχής. Ωστόσο όλη μέρα στην Θεσσαλονίκη και στα social media αφήνουν υπονοούμενα για τον κίνδυνο που διατρέχει ο Άρης.

Λάσπη από την μία, ξέπλυμα από την άλλη! Και δάκρυα ψεύτικα για τον Τόσκο (αλήθεια εκεί ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ δεν υπήρχαν;) για τον Άλκη, το Νάσο, τον Μιχάλη και αύριο άλλης μίας μάνας που στο άκουσμα της δολοφονίας του γιου της παθαίνει έμφραγμα.

Πόση υποκρισία ακόμα; Πόσα ψέματα; Πόση εκδούλευση; Πόση λάσπη; Πόση συγκάλυψη; Πόση αλητεία; Πόσες ακόμα δολοφονίες;

Καληνύχτα και καλή τύχη…

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!