Τελικός Champions League 2023: Η πίεση στα πρόσωπα όλων στην Σίτι «μαρτυρά» τα δεδομένα του τελικού (vids)

Τελικός Champions League 2023: Η πίεση στα πρόσωπα όλων στην Σίτι «μαρτυρά» τα δεδομένα του τελικού (vids)

pep_haaland_training

bet365

Το Gazzetta παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση της Μάντσεστερ Σίτι πριν τον μεγάλο τελικό του Champions League και σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατούσε. Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Σαπουντζάκης

Είναι ένας τελικός που έχει δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι καλύτερη ομάδα από την Ίντερ, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί το βράδυ του Σαββάτου στον μεγάλο τελικό του Champions League. Το δεύτερο είναι πως η Ίντερ έχει καταφέρει να καταγράψει μία εξαιρετική πορεία στη φετινή διοργάνωση, γεγονός που καθιστά την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι πετυχημένη. Με βάση αυτά τα δύο δεδομένα ταξίδεψαν οι δύο φιναλίστ στην Κωνσταντινούπολη για τον μεγάλο τελικό.

Είναι δύο αλήθειες που αποτυπώνονται πλήρως και στις αντιδράσεις των ανθρώπων των δύο ομάδων την παραμονή του μεγάλου ραντεβού. Αναφέραμε προηγουμένως ότι τόσο ο Σιμόνε Ιντζάγκι όσο και οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν χαλαροί στις εκφράσεις τους, φάνηκε να έχουν αυτοπεποίθηση που πηγάζει από την έως τώρα παρουσία τους στο φετινό Champions League. Παράλληλα, ξεκαθάρισαν πως είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν.

Στην αντίπερα όχθη, οι εκφράσεις των ανθρώπων της Σίτι ήταν αρκετά διαφορετικές. Άπαντες τους δίνουν τον τίτλο του φαβορί στον τελικό. Όλοι περιμένουν να δουν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να σηκώνει το τρόπαιο και αυτό δίνει ένα έξτρα βάρος στις πλάτες όλων στην αγγλική ομάδα. Αν δεν τα καταφέρουν, θα έχουν αποτύχει; Είναι το ερώτημα που, δεδομένα, γεννάται. Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο φινάλε μίας χρονιάς στην οποία έχουν ήδη κατακτήσει το νταμπλ στην Αγγλία και έχουν φτάσει ως τον μεγάλο τελικό του Champions League. Κι όμως, στα μάτια των περισσοτέρων, αυτό το τρόπαιο μοιάζει με υποχρέωση.

Είναι κάτι που οι πρωταθλητές Αγγλίας κυνηγάνε εδώ και επτά χρόνια. Φτάσανε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαν το 2021. Τότε που ηττήθηκαν στον τελικό του Ντραγκάο από την Τσέλσι. Δύο χρονιά μετά, έχουν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι πως μοιάζει να είναι η στιγμή τους και αυτό φαίνεται πως τους δημιουργεί έξτρα πίεση.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ρούμπεν Ντίας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν πρέπει στιγμή να ξεχάσουμε πως πρόκειται για έναν τελικό». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του προπονητή του. Άπαντες γνωρίσουν πως η Ίντερ, είναι αυτή που δεν έχει να χάσει τίποτα. Ακόμα και στην τελευταία προπόνηση πριν τον μεγάλο τελικό, η ατμόσφαιρα στις τάξεις της αγγλικής ομάδας δεν ήταν ίδια με εκείνη στην προπόνηση των «νερατζούρι». Ούτε πολλές πλάκες, ούτε πολλά γέλια. Μονάχα μερικά χαμόγελα όταν μετά το τέλος του προγράμματος, κάποιοι φίλοι της ομάδας ζήτησαν μία αναμνηστική φωτογραφία. Ως εκεί. Το στοίχημα είναι μεγάλο και τα περιθώρια να χαθεί, φαίνεται πως στο μυαλό τους δεν υπάρχουν.

Δείτε τα βίντεο του Gazzetta από την τελευταία προπόνηση της Μάντσεστερ Σίτι:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα