Τελικός Champions League 2023: Το έπαθλο για τροπαιούχο και φιναλίστ

Τελικός Champions League 2023: Το έπαθλο για τροπαιούχο και φιναλίστ

Το έπαθλο που διεκδικούν στον τελικό Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ

bet365

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ διεκδικούν το τρόπαιο του φετινού Champions League, αλλά και ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Champions League 2023 έφτασε κι όλα είναι έτοιμα στην Πόλη και το στάδιο «Ατατούρκ» για να υποδεχθούν τις δύο φιναλίστ, Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ το βράδυ του Σαββάτου (10/6, 22:00).

Οι δύο πλευρές είναι πάνοπλες για τη σπουδαία «μάχη» με φόντο τη μεγάλη κούπα, ενώ εκτός του τίτλου θα καρπωθούν κι ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο που θα αποτελέσει το... κεράσακι στην τούρτα των εσόδων από τη φετινή τους πορεία.

Πόσα θα κερδίσουν Σίτι και Ίντερ από τον τελικό Champions League

Σίτιζενς και Νερατζούρι έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να τις βρει στην κορυφή των ομάδων με τα περισσότερα κέρδη στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του φετινού Champions League.

Πλέον, μένει να μάθουμε ποιος θα είναι εκείνος που θα σηκώσει το τρόπαιο, σε έναν τελικό αξίας... 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Τόσα είναι τα χρήματα που θα αποκομίσει ο νικητής του μεγάλου ματς στην Κωνσταντινούπολη, με τον φιναλίστ να παίρνει επίσης ένα σημαντικό ποσό, της τάξης των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα συνολικά κέρδη για Σίτι και Ίντερ από το φετινό Champions League

Πώς θα διαμορφωθεί η μεγάλη εικόνα των κερδών για τις δύο ομάδες από τη φετινή διοργάνωση;

Βάσει του συνολικού μπάτζετ της UEFA, διαμοιράζονται πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες και πάνω από 100 εκατομμύρια εξ αυτών αναμένεται να καταλήξουν στα ταμεία της νικήτριας.

Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Σίτι στο ενδεχόμενο που σηκώσει την κούπα, θα έχει κερδίσει 81,4 εκατομμύρια ευρώ από όλα τα έπαθλα ανά φάση. Αν δεν τα καταφέρει, η τιμή θα πέσει στα 76,9 εκατομμύρια ευρώ. Ανεξαρτήτως έκβασης πάντως, έχει εγγυημένα ακόμα 28,4 εκατ. ευρώ από τα χρήματα που μοιράζονται αναλογικά στις 32 ομάδες των ομίλων, συνεπώς τα έσοδά της θα κυμανθούν από 105 ως 110 εκατομμύρια. Κι αυτό αφορά μόνο το 85% των απολαβών της, αφού θα προστεθούν αρκετά ακόμα εκατομμύρια από την «πίτα» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Από την άλλη, η Ίντερ ετοιμάζεται να εισπράξει εξίσου υψηλό «μπουναμά» για τη φετινή της υπερβατική πορεία μέχρι τον τελικό. Στην περίπτωση που χάσει το τρόπαιο θα αρκεστεί στα 73,1 εκατομμύρια ευρώ από όλα τα έπαθλα ανά φάση. Αν πάλι στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, το ποσό θα αυξηθεί στα 77,6 εκατ. ευρώ, ποσό ελαφρώς χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Σίτι επειδή σημείωσε μία νίκη λιγότερη στον όμιλο (κάθε νίκη χαρίζει 2,8 εκατ. ευρώ).

Στα δύο αυτά ποσά, αναλόγως την έκβαση του τελικού, θα προστεθούν 19,3 εκατομμύρια ευρώ από τα έσοδα βάσει coefficient, αισθητή διαφορά επίσης λόγω της θέσης της Ίντερ μεταξύ των 32 ομάδων του φετινού τουρνουά (17η στο δεκαετές ranking, 8η η Σίτι). Συνεπώς το δικό της 85% των συνολικών εσόδων θα κυμανθεί μεταξύ 92,4 και 97 εκατομμυρίων ευρώ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα