UEFA Champions League: Έρευνα αποκάλυψε τις 10 πιο δυνατές και παθιασμένες βάσεις οπαδών φέτος στη διοργάνωση

anfield

bet365

Ο επίσημος πάροχος του UEFA Champions League, Expedia Live, παρουσίασε την έκθεση «Soundscape of being there» - αναδεικνύοντας τις πιο αξέχαστες παρουσίες οπαδών τη φετινή σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι οπαδοί του όμορφου παιχνιδιού ψήφισαν τους... αγαπημένους τους ήχους που σχετίζονται με το άθλημα, με τους πανηγυρισμούς του πλήθους να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας! Επιπλέον, στην έκθεση του Expedia Live όπου συμπεριλήφθηκαν ενθουσιώδεις επευφημίες, συνθήματα, ύμνοι και ο... βρυχηθμός όταν οι παίκτες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο έγινε και μια έρευνα για τους πιο... θορυβώδεις και παθιασμένους οπαδούς στη διοργάνωση.

Η δημοσκόπηση έγινε σε 2.000 ποδοσφαιρόφιλους, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει σε αγώνες, κι αποκάλυψε ότι οι επευφημίες του πλήθους είναι ο αγαπημένος τους ήχος όταν παρακολουθούν ζωντανά το άθλημα, ακολουθούμενοι από τα αστεία συνθήματα και τους ύμνους των ομάδων. Άλλοι κορυφαίοι ήχοι που συνδέονται με το όμορφο παιχνίδι είναι το χειροκρότημα των φιλάθλων, ο ήχος της μπάλας που χτυπάει στο πίσω μέρος του τέρματος και η τεταμένη σιωπή πριν από ένα πέναλτι.

Το 90% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η καλή ατμόσφαιρα κάνει έναν αγώνα πιο αξιομνημόνευτο, με το 68% μάλιστα να λέει ότι οι ήχοι μέσα σε ένα γήπεδο μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Ο ύμνος του Champions League περιλαμβάνεται επίσης στους πέντε αγαπημένους ήχους του αθλήματος.

Η μελέτη «Soundscape of being there» εκπονήθηκε κατά παραγγελία της Expedia Live - ταξιδιωτικού ειδικού και συνεργάτη της UEFA. Το Άνφιλντ είναι γνωστό ως ένα από τα πιο επιβλητικά γήπεδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και οι οπαδοί της Λίβερπουλ βρέθηκαν στην πρώτη θέση με τους πιο... παθιασμένους οπαδούς. Ακολούθησαν από κοντά η Μπαρτσελόνα και η φετινή φιναλίστ Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Σέλτικ και η Ρεάλ Μαδρίτης συμπλήρωσαν τις πέντε πρώτες θέσεις.

Ωστόσο, η αντίπαλος της Σίτι σε δύο εβδομάδες στον τελικό της διοργάνωσης, Ίντερ, δεν υπήρχε πουθενά στην πρώτη δεκάδα, όπως και η συγκάτοικός της στο ιστορικό Σαν Σίρο, Μίλαν. Επιπλέον, έχοντας επιστρέψει στη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια αυτή τη σεζόν, οι γίγαντες της Σκωτίας, οι Ρέιντζερς, μαζί με τους αντιπάλους τους, βρέθηκαν στην πρώτη 10άδα, καθώς αξιολογήθηκαν ως οι έκτοι πιο παθιασμένοι οπαδοί.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ και το περίφημο «κίτρινο τείχος» της ήρθαν στην έβδομη θέση, με την δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι στην όγδοη. Η Γαλατασαράι - η οποία έχει πλούσια ιστορία σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά δεν έχει συμμετάσχει στη φάση των ομίλων για τρεις σεζόν - κατατάχθηκε ως η ένατη πιο παθιασμένη βάση οπαδών, με τους ιταλικούς γίγαντες της Γιουβέντους να συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα. Παρά την πλούσια κληρονομιά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε εκτός.

1. Λίβερπουλ
2. Μπαρτσελόνα
3. Μάντσεστερ Σίτι
4. Σέλτικ
5. Ρεάλ Μαδρίτης
6. Ρέιντζερς
7. Μπορούσια Ντόρτμουντ
8. Τσέλσι
9. Γαλατασαράι
10. Γιουβέντους

Σύμφωνα με την έκθεση, η Κωνσταντινούπολη μπορεί επίσης να διεκδικήσει την έδρα των δύο πιο δυνατών γηπέδων στον κόσμο, με τη Γαλατασαράι και την Μπεσίκτας να εδρεύουν στην πόλη. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων έχουν καταγράψει θόρυβο σε επίπεδο 132 ντεσιμπέλ - που ισοδυναμεί με τον ήχο κατά την απογείωση ενός αεροσκάφους.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ορισμένοι οπαδοί το φτάνουν στα άκρα - με το 22% να προτιμά τον θόρυβο ενός πανηγυρισμού γκολ από το να ακούει κάποιον να του λέει ότι τον αγαπά (19%)!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα