Γκουαρδιόλα για το πιθανό τρεμπλ: «Είμαστε τρία ματς μακριά, ας πάρουμε πρώτα τα δύο»

Γκουαρδιόλα για το πιθανό τρεμπλ: «Είμαστε τρία ματς μακριά, ας πάρουμε πρώτα τα δύο»

Ο Γκουαρδιόλα θα ψάξει το τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι

bet365

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε πως η ομάδα του θα εστιάσει πρώτα στην κατάκτηση της Premier League και του FA Cup, ώστε να είναι σε θέση να κυνηγήσει το τρεμπλ στον τελικό του Champions League (10/6, 22:00).

Η Μάντσεστερ Σίτι αποκαθήλωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης από τον θρόνο του Champions League σε μια ποδοσφαιρική παράσταση που θα μείνει στην ιστορία. Οι Πολίτες δεν άφησαν κανένα περιθώριο στη Βασίλισσα και πήραν την πρόκριση για τον τελικό της Πόλης με το εμφατικό 4-0, δείχνοντας πιο έτοιμοι από ποτέ για την παρθενική τους ευρωπαϊκή κούπα.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει μπροστά του μια σπουδαία ευκαιρία να αφήσει εποχή, καθώς βρίσκεται μέσα στους τρεις τίτλους που είναι διαθέσιμοι στο τέλος της σεζόν και οι πιθανότητες για τρεμπλ είναι εξαιρετικά υψηλές. Στο πρωτάθλημα μπορεί να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση την ερχόμενη Κυριακή, με νίκη επί της Τσέλσι στο «Etihad». Στις 3 Ιουνίου είναι η σειρά του τελικού του Κυπέλλου απέναντι στη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μια εβδομάδα μετά ο τελικός απέναντι στην έκπληξη του φετινού Champions League, Ίντερ. Τρία ματς, δύο τελικοί και μια χρυσή προοπτική, κάτι που παραδέχθηκε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στις δηλώσεις του μετά το ματς, τονίζοντας ότι πρώτα οι Σίτιζενς καλούνται να κατακτήσουν πρωτάθλημα και Κύπελλο:

«Τρεμπλ; Ας κερδίσουμε τα δύο πρώτα. Στην Premier League είμαστε κοντά. Μετά παίζουμε με τους γείτονές μας στον τελικό του Κυπέλλου και με μια ιταλική ομάδα στον τελικό του Champions League. Είμαστε εκεί, οι παίκτες μπορούν να το οραματιστούν, να το κάνουν εικόνα. Έχουν την αίσθηση, είμαστε τρία ματς μακριά».

Όσο αφορά την εμφάνιση και την πρόκριση επί της Ρεάλ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Εντός έδρας παίζουμε πολύ καλά, ακόμα και χωρίς το κοινό μας. Νιώθω ότι για έναν χρόνο είχαμε έναν μεγάλο πόνο στο στομάχι. Μετά τα όσα συνέβησαν στον περσινό ημιτελικό όταν αποκλειστήκαμε από αυτούς, ήταν πολύ οδυνηρό για μας. Μας είχαν κατηγορήσει ότι είχαμε έλλειψη χαρακτήρα. Έναν χρόνο μετά δείξαμε πόσο ποιοτική ομάδα είμαστε.

Μιλήσαμε με τους παίκτες πριν βγούμε στο γήπεδο και τους είπα ''Θέλετε να παίξετε με την Ίντερ ή όχι; Ρωτήστε τους εαυτούς σας''. Αν παίξεις 90 λεπτά σκεπτόμενος πόσο θέλεις να παίξεις με την Ίντερ, θα νικήσεις τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με αυτό το πνεύμα παίξαμε απόψε».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα