Champions League: Σίτι και Ίντερ στον τελικό της Πόλης, ποιος θα πάρει αυτή την κούπα; (Poll)

man_city_inter_final

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι είπε «ναι» στην πρόσκληση της Ίντερ και θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Το Gazzetta σας παρουσιάζει την πορεία των δύο ομάδων μέχρι το μεγάλο παιχνίδι και σας καλεί να ψηφίσετε τον νικητή!

Έχουμε ζευγάρι τελικού! Η Ίντερ πήρε τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στη Μίλαν και στην τιτανομαχία των φαβορί νικήτρια βγήκε η Μάντσεστερ Σίτι με πάρτι και τεσσάρα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι, Πολίτες και Νερατζούρι.... ήδη ακονίζουν τα ξίφη τους, στρέφοντας το βλέμμα τους στο μεγάλο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης. Ο τελικός, δέκατος ανάμεσα σε αγγλική και ιταλική ομάδα, θα λάβει χώρα στις 10 Ιουνίου, στην πρωτεύουσα της γείτονας χώρας και το Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ, αν και, παρά τη σχετική διάψευση της UEFA, το παράθυρο μεταφοράς του μεγάλου παιχνιδιού σε άλλη οικοδέσποινα εξαιτίας ενδεχόμενων εντάσεων μετά τις τουρκικές εκλογές πιθανότατα παραμένει ανοιχτό.

Πώς έφτασαν στον τελικό

Το... αουτσάιντερ της υπόθεσης, η Ίντερ, μπόρεσε να επιστρέψει στον τελικό της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 13 χρόνια, τη στιγμή που πιθανότατα ελάχιστοι περίμεναν πως θα το κατάφερε. Παρ'όλα αυτά, η ομάδα του Ιντσάγκι ήταν άψογη, ειδικά στα νοκ-άουτ, και κατάφερε να «τσεκάρει» το εισιτήριό της για Κωνσταντινούπολη.

Ακόμα και στη φάση των ομίλων θεωρούταν φαβορί για το... Europa League, όμως κατάφερε να αφήσει πίσω της την Μπαρτσελόνα και να ακολουθήσει ως 2η την Μπάγερν Μονάχου. Με λυτρωτή τον Λουκάκου ξεπέρασε με το ισχνό συνολικό 1-0 το εμπόδιο της Πόρτο, ενώ για να βρεθεί στα ημιτελικά χρειάστηκε να πετάξει ξανά εκτός πορτογαλική ομάδα.

Και αυτή τη φορά το έκανε με ακόμη πιο πειστικό τρόπο απέναντι σε μια Μπενφίκα που μέχρι τότε εντυπωσίαζε. «Διπλό» στη Λισαβόνα, ανώδυνη ισοπαλία στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και... ραντεβού με τη συμπολίτισσα Μίλαν.

Στη σημαντικότερη ευρωπαϊκή τους παράσταση τα τελευταία χρόνια μπόρεσαν να «βάψουν» μαύρη και μπλε την πόλη τους, παίρνοντας δύο νίκες κόντρα στη μεγάλη αντίπαλό τους και θα κυνηγήσουν ένα σχεδόν απρόσμενο όνειρο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Από την άλλη, μπροστά στη δεύτερη του μεγάλη ευκαιρία βρίσκεται πλέον ο Πεπ Γκουαρδιόλα και μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα την εκμεταλλευτεί. Η Μάντσεστερ Σίτι «σκότωσε» τη Βασίλισσα και έφτασε ένα βημά μακριά από τη λυτρωτική κατάληψη του θρόνου της, από την πολυπόθητη κατάκτηση του μοναδικού τροπαίου που της λείπει, αυτού με τα μεγάλα αυτιά.

Οι Πολίτες, καθ'όλη τη διάρκεια της ευρωπαϊκής σεζόν έδειξαν να είναι πιο φονικοί από ποτέ. Χωρίς καν να... ιδώσουν κατέλαβαν την κορυφή του ομίλου τους, αφήνοντας από κάτω τους την Ντόρτμουντ, τη Σεβίλλη και την Κοπεγχάγη, ανοίγοντας με άνεση τα πανιά τους για τα νοκ-άουτ.

Εκεί, έδειξαν για τα καλά τα... δόντια τους στη δύσμοιρη Λειψία, την οποία μετά το 1-1 του πρώτου ματς συνέτριψαν με επτάρα και τον απίθανο Χάαλαντ να σκοράρει πέντε γκολ.

Με τον ίδιο εκκωφαντικό τρόπο «ξεμπέρδεψαν» και κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου την οποία νίκησαν 3-0 στον πρώτο ημιτελικό για να πέσουν ξανά πάνω στη Ρεάλ, έναν χρόνο μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό στο «Μπερναμπέου» στην ίδια φάση του τουρνουά. Αυτή τη φορά βρήκαν εμφατικά τη λύση απέναντι στους Μερένγκες και έκλεισαν θέση στο «Ατατούρκ». Εκεί θα επιχειρήσουν, σε αντίθεση με το 2021, να... πιουν επιτέλους το νερό του πηγαδιού του Champions League, φτάνοντας στην πρώτη κατάκτηση της ιστορίας τους.

Ποιος θα πάρει αυτή την κούπα;

Loading...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα