Ίντερ: Επέστρεψε σε τελικό Champions League 13 χρόνια μετά το... έπος του Μουρίνιο

Ίντερ: Επέστρεψε σε τελικό Champions League 13 χρόνια μετά το... έπος του Μουρίνιο

inter_semi_final_celebrations

bet365

Η Ίντερ απέκλεισε τη... συμπολίτισσα Μίλαν, έγινε η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου ραντεβού της Κωνσταντινούπολης και επέστρεψε σε τελικό Champions League μετά από 13 χρόνια.

Η Ίντερ «τσέκαρε» το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Οι Νερατζούρι είχαν καθαρό προβάδισμα μετά τη νίκη τους επί της Μίλαν στο πρώτο ματς με 2-0, νίκησαν στη ρεβάνς με 1-0 και πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση. Οι Ιταλοί πλέον... περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους από την τιτανομαχία Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Μιλανέζοι θα αγωνιστούν για έκτη φορά σε τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League και πρώτη μετά τη σεζόν 2009-10. Πριν 13 χρόνια η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο νίκησε με 2-0 την Μπάγερν Μονάχου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι έγινε ο πέμπτος Ιταλός προπονητής που θα οδηγήσει μια ιταλική ομάδα στον τελικό του Champions League, μετά τον Φάμπιο Καπέλο με τη Μίλαν (x3), τον Μαρσέλο Λίπι με τη Γιουβέντους (x4), τον Κάρλο Αντσελότι με τη Μίλαν (x3) και τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με τη Γιουβέντους (x2).

Οι τελικοί της Ίντερ σε Κυπέλλο Πρωταθλητριών/Champions League:

  • Ίντερ - Ρεάλ Μαδρίτης 3-1, 1963
  • Ίντερ - Μπενφίκα 1-0, 1965
  • Ίντερ - Σέλτικ 1-2, 1967
  • Ίντερ - Άγιαξ 0-2, 1972
  • Ίντερ - Μπάγερν Μονάχου 2-0, 2010

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα