ΟΑΚΑ: Μάγκατ, Βέμεγιερ και Καλτς βρέθηκαν στο γήπεδο όπου έγραψαν ιστορία πριν 40 χρόνια

Newsroom
Ελλάδα

bet365

Επίσκεψη στο ΟΑΚΑ είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Μάγκατ, Βέμεγιερ και Καλτς όπου θυμήθηκαν τι είχε συμβεί πριν 40 χρόνια όταν έπαιζαν για το Αμβούργο.

Το 1983 αποτελεί μία ιστορική χρονιά για το Αμβούργο, καθώς κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (σημερινό Champions League) νικώντας τη Γιουβέντους με 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Μετά από 40 χρόνια, οι Μπερντ Βέμεγιερ, Μάνφρεντ Καλτς και ο σκόρερ Φέλιξ Μάγκατ βρέθηκαν στο ελληνικό στάδιο, εκεί όπου έγραψαν ιστορία με τον γερμανικό σύλλογο.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Μπερντ Βέμεγιερ, Μάνφρεντ Καλτς και ο σκόρερ Φέλιξ Μάγκατ, οι τρεις ποδοσφαιριστές του Αμβούργου στο ΟΑΚΑ, εκεί που πριν από 40 χρόνια (25 Μαϊου 1983) σήκωσαν την κούπα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών!
Οι Γερμανοί, με προπονητή τον Ερνστ Χάπελ, είχαν νικήσει 1-0 τη Γιουβέντους του Τζιοβάνι Τραπατόνι: τους Ιταλούς που διέθεταν στη σύνθεσή τους και τους Μισέλ Πλατινί, Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ και μόλις πριν από 10 μήνες είχαν κατακτήσει το Μουντιάλ με 3-1 επί των Γερμανών!

Ήταν ο πρώτος κορυφαίος ποδοσφαιρικός τελικός για την Ελλάδα και το νεότευκτο Ολυμπιακό Στάδιο, που μερικούς μήνες νωρίτερα (Σεπτέμβριος 1982) είχε εγκαινιαστεί φιλοξενώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.
Ακολούθησαν και οι τελικοί Άγιαξ - Λοκομοτίβ Λειψίας (Κυπελλούχων 1987), Μίλαν - Μπαρτσελόνα (Champions League 1994) και Μίλαν - Λίβερπουλ (Champions League 2007).

Τα προγραμματισμένα και σε εξέλιξη έργα ολικής αναβάθμισης του Ολυμπιακού μας Συγκροτήματος στοχεύουν και πάλι στη φιλοξενία στο άμεσο μέλλον διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα