Μπενφίκα - Ίντερ 0-2: Τεράστιο βήμα πρόκρισης για τους Νερατζούρι (vid)

Ιάσονας Θεριός

bet365

Τα τέρματα των Μπαρέλα και Λουκάκου στο δεύτερο μέρος «πλήγωσαν» την Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και έδωσαν στην Ίντερ πολύ σημαντικό προβάδισμα (2-0) εν όψει της ρεβάνς στο Μιλάνο, κάνοντάς τη φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Μπορεί η Ίντερ της Serie A να μην τρομάζει, όμως στα αστέρια του Champions League, σε βραδιές που κρίνονται από στιγμές, τα πάντα είναι πιθανά! Οι Νερατζούρι χάρη στα τέρματα του Μπαρέλα και του Λουκάκου στο δεύτερο ημίχρονο «πάγωσαν» το «Ντα Λουζ» και την Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου (2-0) και θα ταξιδέψουν σπίτι έχοντας το πολύ σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τον σχεδόν ανιαρό ρυθμό των αρχικών 15 λεπτών, «έσπασε» η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους. Στο 16', ο Γκριμάλδο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντιμάρκο, αντί να απομακρύνει, άθελά του έστρωσε στον Ράφα Σίλβα αλλά το μονοκόμματο σουτ του Πορτογάλου σταμάτησε ο Ονάνα. Για μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου το tempo του ματς ήταν χαμηλό, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυκλοφορούν την μπάλα αλλά να δυσκολεύονται να γίνουν απειλητικοί, αφού οι Νερατζούρι έκλειναν αποτελεσματικά τους χώρους. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά πήραν μέτρα αλλά πέρα από το καλό μακρινό σουτ του Ατσέρμπι στο 25' δεν κατάφεραν να «ενοχλήσουν» τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Τα πάντα άλλαξαν ωστόσο, όταν με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος η Ίντερ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Μπαστόνι προωθήθηκε από τα αριστερά, με σέντρα «διαβήτη» βρήκε τον Μπαρέλα και εκείνος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Έλληνα κίπερ.

Η Μπενφίκα επιχείρησε να αντιδράσει και ανέβασε τον ρυθμό της, αλλά στο 56' μετά το παράλληλο γύρισμα του Ζοάο Μάριο οι Γκριμάλδο, Ράφα Σίλβα, Άουρσνες και Ράμος (!) δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Η Ίντερ βρήκε χώρους και δέκα λεπτά αργότερα, ο Βλαχοδήμος ήταν εκεί για να σταματήσει την προσπάθεια του Μικιταριάν από πλεονεκτική θέση. Η ομάδα του Σμιντ δυσκολευόταν να απειλήσει την εστία των Ιταλών, ενώ εκείνοι διαχειρίζονταν ιδανικά το ματς.

Στο 78', σε φάση καρμπόν με το γκολ του Μπαρέλα ο Βλαχοδήμος απέκρουσε με υπερπροσπάθεια τη σκαστή κεφαλιά του Ντάμφρις αλλά στιγμές αργότερα, ο Ολλανδός κέρδισε το πέναλτι μετά από χέρι του Ζοάο Μάριο σε σέντρα που επιχείρησε. Ο Λουκάκου στο 82' νίκησε τον Έλληνα κίπερ από την άσπρη βούλα, θέτοντας γερά θεμέλια πρόκρισης για την Ίντερ και στο 90+4' ο Ονάνα τα διατήρησε σταματώντας σε τετ α τετ τον Γκονσάλο Ράμος και εξασφαλίζοντας το πολύτιμο μηδέν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα