Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1: Βαυαρικό προβάδισμα με τον… πρώην Κομάν (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

bet365

Όπως και στον τελικό του Champions League το 2020, ο Κίνγκσλεϊ Κομάν πλήγωσε ξανά την Παρί Σεν Ζερμέν και έδωσε στη Μπάγερν μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά – Μεταμορφώθηκε η Παρί όταν μπήκε αλλαγή ο Κιλιάν Μπαπέ, στον οποίο ακυρώθηκαν (ορθά) δύο γκολ – Χάνει την ρεβάνς ο Μπενζαμέν Παβάρ, ο οποίος είδε κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Ο πρώτος γύρος πήγε δικαίως στη Μπάγερν Μονάχου, η οποία όμως δεν έριξε νοκ άουτ τη Παρί Σεν Ζερμέν, παρ’ ότι είχε τις ευκαιρίες. Πολύ καλύτεροι και ουσιαστικοί, οι Βαυαροί νίκησαν δικαίως στο Παρίσι (1-0) και πήραν μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, ενόψει και της ρεβάνς στην έδρα τους, την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Χωρίς τον τραυματία Ρενάτο Σάντσες στη διάθεσή του, ο Κριστόφ Γκαλτιέ διατήρησε στα χαφ το 16χρονο παιδί – θαύμα Γουαρέν Ζαΐρ Εμερί (ο νεαρότερος βασικός ever σε νοκ άουτ αγώνα του Champions League, σε ηλικία 16 ετών και 343 ημερών), επανέφερε τον Λιονέλ Μέσι μετά τον ελαφρύ τραυματισμό του, ενώ άφησε στον πάγκο τον ανέτοιμο για 90λεπτο Κιλιάν Μπαπέ.

Εκπλήξεις από τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, αφού ξεκίνησε και αυτός με τρεις στην άμυνα και τον Ζοάο Κανσέλο στα χαφ, αλλά και τον Ερίκ Μαξίμ Σουπό Μοτίνγκ στην κορυφή της επίθεσης, αντί για τον Τόμας Μίλερ.

Ανούσια βαυαρική υπεροχή

Στο πρώτο ημίχρονο, η Μπάγερν έδινε την εντύπωση κατά διαστήματα ότι έπαιζε… μόνη της. Η Παρί ήταν ανύπαρκτη δημιουργικά – επιθετικά και οι Βαυαροί είχαν, επί της ουσίας, κατασκηνώσει στο μισό των Παριζιάνων.

Παρά την αποτελεσματική πίεση και την διαφορά στην κατοχή της μπάλας, πάντως, η Μπάγερν δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στην εστία του Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, τον οποίο προστάτευε ως επί το πλείστον ένα συγκλονιστικός Σέρχιο Ράμος.

Μια προσπάθεια του Κίνγκσλεϊ Κομάν και, κυρίως, ένα σουτ του Γιόσουα Κίμιχ που μπλόκαρε χαμηλά ο Ιταλός τερματοφύλακας της Παρί, ήταν οι μοναδικές άξιες αναφοράς τελικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων.

Η Παρί, από την πλευρά της, είχε μόλις μια τελική προσπάθεια εντός εστίας (!), κάτι που είχε να συμβεί σε ένα ημίχρονο από τις 12 Απριλίου του 2016 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι (ήττα με 1-0 και αποκλεισμός στα προημιτελικά).

Κομάν, όπως το 2020

Στην ανάπαυλα, ο Γκαλτιέ αντικατέστησε τον Ασράφ Χακίμι (ταλαιπωρήθηκε από τον Κομάν) με τον Πρεσνέλ Κιμπεμπέ και πέρασε τον Ντανίλο Περέιρα στα χαφ, ενώ ο Νάγκελσμαν έβαλε τον Ντέιβις αντί του Κανσέλο, επιστρέφοντας σε άμυνα με τέσσερις.

Και η κυριαρχία της Μπάγερν έγινε ακόμα πιο εμφανής αλλά, το σημαντικότερο, με ξεκάθαρες ευκαιρίες και γκολ από έναν ποδοσφαιριστή που μεγάλωσε στα τμήματα υποδομής της Παρί και την είχε πληγώσει στον τελικό του Champions League του 2020.

Ο Κομάν, περί ου ο λόγος, έπιασε το απευθείας συρτό σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από σέντρα του Ντέιβις, ο Ντοναρούμα απέτυχε να μπλοκάρει την μπάλα και, παρ’ ότι χρειάστηκε και την τύχη, η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα που δικαούνταν, βάσει της εικόνας του αγώνα (53’).

Οι Βαυαροί μυρίστηκαν… αίμα και, παρά την είσοδο των Μπαπέ και Φαμπιάν Ρουίθ, συνέχισαν να πολιορκούν την γαλλική εστία, αγγίζοντας επανειλημμένως το δεύτερο γκολ, με τον Σουπό Μοτίνγκ να έχει κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι ύστερα από επέμβαση του Ντοναρούμα, ο οποίος επενέβη σωτήρια σε μια ακόμα προσπάθεια του Καμερουνέζου (επίσης πρώην της Παρί) επιθετικού, αλλά και μια κοντινή κεφαλιά του Μπενζαμέν Παβάρ.

«Άκυρος» εις διπλούν ο Mπαπέ

Η Παρί, άφαντη για 70 λεπτά, υπενθύμισε ότι… παίζει και αυτή στο 73ο λεπτό, όταν ο Μπαπέ βγήκε στην πλάτη της βαυαρικής άμυνας, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και επέτρεψε στον «θεατή» μέχρι εκείνο το σημείο Γιάν Ζόμερ να βγει και να αποκρούσει το πλασέ του με το… κεφάλι, προτού η διπλή προσπάθεια του Νεϊμάρ μέσα από την περιοχή να σταματήσει πάνω σε Παβάρ και Ζόμερ, με τον Μπαπέ να στέλνει στη συνέχεια την μπάλα στα δίχτυα, αλλά από εμφανή θέση οφσάιντ.

Αυτή η ευκαιρία άλλαξε τη δυναμική του παιχνιδιού, με την Παρί να παίρνει την μπάλα και την Μπάγερν να περιμένει καλά κλεισμένη για να ψάξει την αντεπίθεση, ούσα φρεσκαρισμένη με την είσοδο των Σερζ Γκνάμπρι και Τόμας Μίλερ αντί των Κομάν και Σουπό Μοτίνγκ.

Και αν το ακυρωθέν γκολ του Μπαπέ ήταν ξεκάθαρα οφσάιντ, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στο 82’, όταν ο Γάλλος σούπερ σταρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας ύστερα από απίθανη κούρσα και πάσα του Νούνο Μέντες, ο οποίος όμως ήταν οριακά οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Για την ακρίβεια, το γόνατο και η... μύτη του παπουτσιού του Πορτογάλου μπακ – χαφ.

Παρά την απογοήτευση του ακυρωθέντος γκολ, πάντως, η Παρί δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει, αφού είχε ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα. Ο Μέσι, απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα μέχρι τότε, άγγιξε το 1-1 σε πλασέ μέσα από την περιοχή που αποσόβησε ο Παβάρ, με τον Ζόμερ λίγο αργότερα να μπλοκάρει δύσκολα σουτ του Βιτίνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν όπως μπορούσαν, μένοντας μάλιστα με δέκα παίκτες στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από αποβολή του Παβάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ στον Μέσι.

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα – Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος, Ντανίλο Περέιρα (76’ Βιτίνια) – Χακίμι (46’ Κιμπεμπέ), Βεράτι, Ζαΐρ Εμερί (57’ Φαμπιάν Ρουίθ), Νούνο Μέντες – Μέσι, Σολέρ (57’ Μπαπέ), Νεϊμάρ.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ζόμερ – Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ – Κίμιχ, Γκορέτσκα, Ζοάο Κανσέλο (46’ Ντέιβις), Σανέ (90’ Στάνισιτς), Μουσιάλα (87’ Γκράβενμπερχ), Κομάν (76’ Γκνάμπρι) – Σουπό Μοτίνγκ (76’ Μίλερ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα