Champions League: Κερδισμένοι και χαμένοι της κλήρωσης

Champions League: Κερδισμένοι και χαμένοι της κλήρωσης

Champions League: Κερδισμένοι και χαμένοι της κλήρωσης

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος κάνει ένα μίνι-απολογισμό της κλήρωσης των «16» του Champions League και καταγράφει αυτούς που χαμογελούν, αλλά αυτούς που δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους.

Η αλήθεια είναι πως φέτος είναι μια περίεργη σεζόν. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου) είναι ικανό να αλλάξει πολλά από τα αγωνιστικά δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα. Κανείς δεν ξέρει πως θα εμφανιστούν οι σύλλογοι από τα Χριστούγεννα και μετά, πόσο μάλλον στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν και θα ξεκινήσουν τα νοκ-άουτ του Champions League. Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα, σε κάποιους έφερε χαμόγελα η κλήρωση της φάσης των «16», ενώ κάποιοι άλλοι αισθάνονται σχετικά άβολα. Σίγουρα, πάντως, όλα θα κριθούν στο γήπεδο σε τέσσερις μήνες. Μια (ποδοσφαιρική) ζωή ολόκληρη μέχρι τότε δηλαδή...

Αδιαμφισβήτητα, δύο είναι τα πιο εμπορικά ζευγάρια, αυτά που θα τραβήξουν πάνω τους όλα τα βλέμματα. Και αυτά δεν είναι άλλα από το Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν και το Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκινώντας από το πρώτο, μία ομάδα ήθελαν να αποφύγουν όλοι οι «ισχυροί» στα νοκ-άουτ. Και αυτή δεν είναι άλλη από την πρωταθλήτρια Γαλλίας. Μπορεί η Παρί να μην έχει ειδικό βάρος στη φανέλα της και όλα αυτά τα χρόνια να αποτυγχάνει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης (παρά τον πακτωλό εκατομμυρίων), όμως ποιος θέλει να κοντραριστεί με τον Μέσι, τον Μπαπέ και τον Νεϊμάρ στην αρχή του δρόμου των νοκ-άουτ; Κανείς. Ούτε καν η πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου.

par

Από την άλλη, ούτε για την Παρί ήχησε ευχάριστα στα αφτιά της το αντάμωμα με τους Βαυαρούς. Μπορεί την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν (προημιτελικά 2020-21) η πλάστιγγα να έγειρε υπέρ των Γάλλων, όμως κανείς δεν ξεχνά την ήττα στον τελικό του 2020. Και κυρίως, κανείς δεν ξεχνά το 6/6 που έκανε η ομάδα του Νάγκελσμαν στον όμιλο του «θανάτου» με Μπάρτσα και Ίντερ. Συμπέρασμα; Σε καμία δεν άρεσε ο αντίπαλος, όμως και οι δύο ομάδες στοχεύουν μόνο στην κορυφή. Οπότε, τι στους «16», τι στα ημιτελικά μια τέτοια αναμέτρηση.

Αντίθετα, στο έτερο δυνατό ζευγάρι τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή σεζόν. Εντελώς κυνικά, περνά το ένα εμπόδιο μετά το άλλο. Και θυμίζουμε ότι πέρσι έφτασε έτσι μέχρι την κούπα. Με αντίπαλο τη Λίβερπουλ στον τελικό. Κανείς δε θέλει αντίπαλο τη «βασίλισσα» στα νοκ-άουτ. Από την άλλη, όμως, οι Μαδριλένοι ήθελαν μια αντίπαλο σαν τη Λίβερπουλ; Σαφέστατα και όχι. Ωστόσο, η ομάδα του Κλοπ δε δείχνει να έχει τη δυναμική των περασμένων χρόνων, παρά το γεγονός ότι στην καλή της μέρα μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Και μπορεί η Ρεάλ να είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και να θέλει να υπερασπιστεί το στέμμα της, όμως το βάρος του «πρέπει» βρίσκεται περισσότερο στην πλευρά των «κόκκινων». Η Λίβερπουλ είναι αυτή που έχει να νικήσει τη Ρεάλ 13 ολόκληρα χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα έχει χάσει σε δύο τελικούς.

liv

Εξαιρετικά ισορροπημένα δείχνουν τέσσερα ζευγάρια. Μπορεί να μην είναι όλα στο 50-50, αλλά σε κανένα δεν είναι πάνω από 55-45 οι πιθανότητες πρόκρισης. Μίλαν-Τότεναμ, Ντόρτμουντ-Τσέλσι, Αϊντραχτ-Νάπολι και Ίντερ-Πόρτο. Στα δύο τελευταία ζευγάρια, πολλοί πιστεύουν ότι οι ιταλικές ομάδες (Νάπολι, Ίντερ) έχουν τον πρώτο λόγο, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα της Φρανκφούρτης είναι η κάτοχος του Europa League, με αγωνιστική συνέπεια τα τελευταία χρόνια, ενώ οι «δράκοι» τερμάτισαν πρώτοι σε ένα δύσκολο όμιλο, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Όσο για τα ζευγάρια Μίλαν-Τότεναμ και Ντόρτμουντ-Τσέλσι, η «φανέλα» αναμετράται με τη φιλοδοξία. «Ροσονέρι» και «μπλε», που προέρχονται από τον ίδιο όμιλο, δεν είναι οι ομάδες του παρελθόντος (η αγγλική ομάδα του πιο πρόσφατου), όμως ανήκουν στους αντιπάλους που κανείς δε θέλει να αντιμετωπίσει σε ένα νοκ-άουτ. Από την άλλη, δεν μπορεί να πει κανείς ότι Τότεναμ και Ντόρτμουντ είναι άπειρες σε τέτοιες καταστάσεις, όμως δεν έχουν το ίδιο ειδικό βάρος. Από κάθε οπτική γωνία, πρόκειται για δύο πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια και κάθε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη.

mil

Το ζευγάρι που υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί αναφορικά με την υπόθεση-πρόκριση είναι το Μάντσεστερ Σίτι-Λειψία. Μπορεί η γερμανική ομάδα να έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως απέχει πολύ από το επίπεδο της Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα τα βρίσκει σκούρα, όταν έχει απέναντι της «βαριές» φανέλες. Τις ομάδες τύπου Λειψίας τις «καθαρίζει» εύκολα, είτε σε νοκ-άουτ φάσεις, είτε στους ομίλους.

Για το τέλος, υπάρχει ένα ακόμη ζευγάρι με φαβορί, έστω κι αν το αουτσάιντερ έχει κάθε λόγο να χαμογελά. Το Μπριζ-Μπενφίκα. Ο βελγικός σύλλογος μπορεί να αισθάνεται ανακουφισμένος που απέφυγε ομάδες, όπως η Ρεάλ, η Σίτι και η Μπάγερν, όμως οι «αετοί της Λισαβόνας» έχουν αδιαμφισβήτητα τον πρώτο λόγο. Και πώς να γίνει διαφορετικά άλλωστε, όταν τερμάτισαν πρώτοι σε όμιλο με Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους;

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα