Σπόρτινγκ - Άιντραχτ 1-2: Τεράστιοι Αετοί στους «16» με ανατροπή μέσα στη Λισαβόνα! (vid)

Γιάννης Αρώνης
Σπόρτινγκ - Άιντραχτ 1-2: Τεράστιοι Αετοί στους «16» με ανατροπή μέσα στη Λισαβόνα! (vid)

bet365

Η Άιντραχτ πέτυχε τεράστια ανατροπή φεύγοντας νικήτρια από το «Ζοσέ Αλβαλάδε» με 2-1 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Μασσαλίας τερμάτισε στην δε'υτερη θέση του τέταρτου ομίλου!

Πριν ακόμα την σέντρα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League ο τέταρτος όμιλος είχε συγκεντρώσει πάνω του όλα το ενδιαφέρον αφού παρέμενε ανοιχτός σε οποιαδήποτε αποτελέσματα και οποιαδήποτε τελική έκβαση της βαθμολογικής κατάταξης. Οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν και στο δραματικό φινάλε η Άιντραχτ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έφυγε με την τεράστια νίκη με 2-1 και ανατροπή στην έδρα της Σπόρτινγκ και πήρε την πρόκριση για τους «16», ενώ το γκολ του Χόιμπιεργκ στις καθυστερήσεις του άλλου παιχνιδιού χάρισε την τρίτη θέση στα «λιοντάρια» της Λισαβόνας!

Το ματς της πορτογαλικής πρωτεύουσας δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας αφού οι δύο «μονομάχοι» εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προσεκτικοί έχοντας παράλληλα την προσοχή τους και στα τεκταινόμενα του Βελοντρόμ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν παρ' όλα αυτά να προηγηθούν στο 39ο λεπτό, χάρη κυρίως στην επιμονή του Έντουαρντς.

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός κράτησε με την επιμονή του «ζωντανή» την φάση στα όρια της περιοχής των Γερμανών και όταν βρήκε ελάχιστο χώρο κατάφερε να επιστρέψει την μπάλα προς τον Ουγκάρτε που είχε ήδη «οπλίσει» για την σέντρα. Η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σο και πήρε περίεργη τροχιά, προσγειώθηκε στα πόδια του Αρτούρ Γκόμεζ που νίκησε με δυνατό σουτ τον Τραπ ο οποίος δεν είχε ιδανική αντίδραση.

Οι παίκτες του Αμορίμ πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0 το οποίο σε συνδυασμό με το 1-0 της Μαρσέιγ επί της Τότεναμ στο ίδιο χρονικό σημείο τους τοποθετούσε στην κορυφή του ομίλου, όμως οι ισορροπίες ήταν ρευστές και αυτό φάνηκε στο 62' όταν ο Κόατες υπέπεσε σε χέρι μέσα στην περιοχή του Αδάν και ο Καμάντα ισοφάρισε από τα έντεκα βήματα. Ταυτόχρονα η Τότεναμ είχε ισοφαρίσει με την σειρά της στην Μασσαλία και έτσι η Σπόρτινγκ από πρώτη μέσα σε δέκα λεπτά βρέθηκε στην τρίτη θέση!

Η Άιντραχτ μετά το γκολ της ισοφάρισης ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα και πολιορκούσε την εστία του Αδάν, ώσπου στο 72' ο Μουανί με πολύ όμορφη «φορίσια» προσπάθεια κέρδισε στην δύναμη την άμυνα των Πορτογάλων και με φοβερό διαγώνιο σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους κατόχους του Europa League. Η Σπόρτινγκ πίεσε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και έτσι αποχώρησε από το χορτάρι του «Ζοσέ Αλβαλάδε» ως τέταρτη του ομίλου και εκτός οποιασδήποτε ευρωπαϊκής συνέχειας.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα όμως ήρθε το «δώρο» που περίμεναν όλοι στην Λισαβόνα, αφού η Τότεναμ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στην Γαλλία ολοκληρώνοντας και η ίδια με την σειρά της την δική της ανατροπή κόντρα στην Μαρσέιγ, και έτσι η ομάδα του Τούντορ βρέθηκε στην τελευταία θέση και αυτή του Αμορίμ θα συνεχίσει στο Europa League!

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αδάν, Στ.Γιούστε (78' Καμπράλ), Κόατες, Ουγκάρτε (63' Εσούγκο), Ινάσιο, Νούνο Σάντος (32' Ματέους), Αρτούρ Γκόμες, Έντουαρντς (63' Τρινκάο), Πόρο, Παουλίνιο, Πέδρο Γκονσάλβες

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Εντικά, Γιάκιτς (80' Σμόλτσιτς), Τούτα, Σο, Καμάντα, Εμπιμπά (69' Κνάουφ), Γκέτσε (90' Αλιντού), Πελεκρίνι, Λίντστρεμ (46΄ Ρόντε), Κολό Μουανί (80΄ Μπορέ)

Αποτελέσματα

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2
Μαρσέιγ Τότεναμ 1-2

Τελική βαθμολογία

1. Τότεναμ 11 (8-6)
2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 10 (7-8)
3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7 (8-9)
4. Μαρσέιγ 6 (8-8)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα