Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: «Στοπ» του Βλαχοδήμου, όρθιοι οι Αετοί (vid)

Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: «Στοπ» του Βλαχοδήμου, όρθιοι οι Αετοί (vid)

bet365

Με σωτήριες αποκρούσεις στο δεύτερο ημίχρονο, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμου αρνήθηκε το δεύτερο γκολ στην Παρί Σεν Ζερμέν και χάρισε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στην πολύ μαχητική Μπενφίκα.

Γνωρίζαμε ότι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι τερματοφύλακας πρώτης γραμμής, αλλά ο συμπατριώτης μας φρόντισε να μας το υπενθυμίσει κόντρα σε μια ομάδα αστέρων όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, το νικηφόρο σερί της οποίας στο φετινό Champions League σταμάτησε στο «Ντα Λουζ» και απέναντι στην πολύ καλά στημένη Μπενφίκα (1-1).

Οι δύο ομάδες εξακολουθούν να μοιράζονται την πρώτη θέση του όγδοου ομίλου και, παρά τη πρώτη νίκη της Γιουβέντους, οι Αετοί πείθουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκριση στους «16».

Τείχος Ντοναρούμα, «ποίημα» Μέσι

Οι γηπεδούχοι, με ασφυκτική πίεση ψηλά και πολύ γρήγορο transition από την άμυνα στην επίθεση, έφεραν σε δύσκολη θέση και για αρκετά λεπτά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι γλίτωσαν σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις το γκολ, χάρη στις αποκρούσεις του Τζανλουίτζι Ντοναρούμα.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας… κατέβασε ρολά σε προσπάθειες – φαρμάκι των Γκονσάλο Ράμος (8’, 14’), Νταβίντ Νέρες (18’) και Αντόνιο Σίλβα (37’), σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου η Μπενφίκα είχε τον ρυθμό και την καλύτερη εικόνα.

Όταν, όμως, η απέναντι ομάδα έχει μια τριάδα – φωτιά παγκόσμιας κλάσης όπως αυτή των Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Μπαπέ και Νεϊμάρ, δεν μπορείς να επαναπαυτείς ποτέ, όπως διαπίστωσαν ο Βλαχοδήμος και οι συμπαίκτες του στο 22ο λεπτό.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ συνδυάστηκε με τον Γάλλο, αυτός με τον Βραζιλιάνο και ο «Νέι» έστρωσε την μπάλα στον φίλο και συμπαίκτη του, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με απίθανο curler, πέτυχε ένα ακόμα γκολ στο Champions League, φτάνοντας τα 127. Απέχει πλέον 13 από τον αρχί – γκολτζή Κριστιάνο Ρονάλντο (140).

Ισοφάρισε ο Ντανίλο, αλλά δεν το ήθελε

Η γκολάρα του Μέσι «πάγωσε» για λίγο την ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ, η οποία όμως έμεινε πιστή στο πλάνο της, συνέχισε να κυνηγάει το γκολ και, παρ’ ότι έφτασε σε αυτό με μεγάλη δόση τύχης, το άξιζε 100%.

Εκτέλεση φάουλ του Έντσο Φερνάντες από τα αριστερά για τον Γκονσάλο Ράμος, ο επιθετικός δεν φτάνει ποτέ την μπάλα και ο Ντανίλο Περέιρα, χωρίς δυνατότητα να αντιδράσει, την ακούμπησε όσο χρειαζόταν για να την στείλει στο βάθος της εστίας της ομάδας του (41’).

Το αυτογκόλ του άλλοτε παίκτη του Άρη, τον οποίο ο Κριστόφ Γκαλτιέ χρησιμοποιεί ως στόπερ (σε διάταξη με τρεις) παρ’ ότι η φυσική του θέση είναι στα χαφ, απέδιδε δικαιοσύνη για το πρώτο 45λεπτο που είδαμε στο «Ντα Λουζ».

Στάση «Βλαχοδήμος»!

Η (μάλλον υποτονική) Παρί του πρώτου μέρους, μπήκε πιο αποφασισμένη στο δεύτερο, αγγίζοντας το γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο. Φάση διαρκείας, σουτ του Ασράφ Χακίμι μέσα από την περιοχή, απόκρουση του Βλαχοδήμου και ο Νεϊμάρ, εξ’ επαφής, έπιασε ψαλιδάκι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, λάθος υπολογισμός του Νικολάς Οταμέντι άφησε τον Χακίμι μόνο του προ του Βλαχοδήμου στα πλάγια, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αντιδράει αστραπιαία και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ με το πόδι.

Ο Νεϊμάρ, με μακρινή εκτέλεση φάουλ, δοκίμασε τα ρεφλέξ του Βλαχοδήμου, ο οποίος σε δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να επέμβει περισσότερο απ’ ότι σε όλο το πρώτο 45λεπτο, κάτι που καταδεικνύει την επιθετική βελτίωση των Παριζιάνων.

Ο Χακίμι, ύστερα από μπαλιά του Μέσι, βγήκε ξανά απέναντι στον Οδυσσέα, ο οποίος του αρνήθηκε και πάλι το γκολ (61’), παίρνοντας από τον Ντοναρούμα την σκυτάλη του μεγάλου πρωταγωνιστή.

Η (άφαντη στο δεύτερο μέρος) Μπενφίκα απείλησε για πρώτη φορά με… στραβοκεφαλιά του Νικολάς Οταμέντι, γνωρίζοντας ότι όφειλε στον Βλαχοδήμο το γεγονός ότι παρέμενε «ζωντανή» στην διεκδίκηση ενός καλού αποτελέσματος.

Ο Βλαχοδήμος αρνήθηκε το τέρμα ΚΑΙ στον Κιλιάν Μπαπέ λίγο πριν από την συμπλήρωση του 70ού λεπτού, με την Παρί να δείχνει να μπαίνει σε πολύ καλύτερη κατάσταση στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Ο κουρασμένος Μέσι, λίγο προτού δώσει την θέση του στον Πάμπλο Σαράμπια, δεν κοντρόλαρε καλά την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει, με τον Ντοναρούμα να… εμφανίζεται μόλις μια φορά στο δεύτερο μέρος, η οποία όμως ήταν καθοριστική για να αποσοβήσει το γκολ του Ράφα Σίλβα (81’), στην τελευταία φάση άξια αναφοράς στο ματς.

Μπενφίκα (Ρόγκερ Σμιντ): Βλαχοδήμος - Μπα, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γριμάλδο - Έντσο Φερνάντες (78’ Όρσνες), Φλορεντίνο Λουίς – Νέρες (90’ Ροντρίγκο Πίνιο), Ζοάο Μάριο, Ράφα Σίλβα - Γκονσάλο Ράμος (78’ Ντράξλερ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα - Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος, Ντανίλο Περέιρα - Χακίμι, Βιτίνια (87’ Φαμπιάν Ρουίθ), Βεράτι, Νούνο Μέντες (68’ λ. τρ. Μπερνάτ) – Μέσι (81’ Σαράμπια) - Νεϊμάρ, Μπαπέ.

Αποτελέσματα

Μπενφίκα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Γιουβέντους - Μακάμπι Χάιφα 3-1

Βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν 7 (6-3)

2. Μπενφίκα 7 (5-2)

3. Γιουβέντους 3 (5-5)

4. Μακάμπι Χάιφα 0 (2-8)

Επόμενη αγωνιστική

Μακάμπι Χάιφα - Γιουβέντους

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπενφίκα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα