Champions League: «Τιτανομαχία» στο Μιλάνο για ένα εισιτήριο, ευκαιρία για Λίβερπουλ

Newsroom
Champions League: «Τιτανομαχία» στο Μιλάνο για ένα εισιτήριο, ευκαιρία για Λίβερπουλ

bet365

Το Champions League επιστρέφει για την 3η αγωνιστική των ομίλων, με την καρδιά της Ευρώπης να «χτυπά» σε Μιλάνο, Λίβερπουλ και Άμστερνταμ.

Το Champions League επιστρέφει δυναμικά μετά και τη διακοπή για το «παράθυρο» των εθνικών ομάδων, με τους κορυφαίους συλλόγους να παίρνουν και πάλι θέσεις μάχης για την 3η αγωνιστική των ομίλων!

Από το μενού των οκτώ αποψινών αναμετρήσεων (4/10) ξεχωρίζει η τιτανομαχία στο «Τζουζέπε Μεάτσα» μεταξύ των Ίντερ και Μπαρτσελόνα που ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση του 3ου ομίλου, ενώ άγριες «μάχες» αναμένονται και στον 1ο όμιλο με τα ματς Άγιαξ - Νάπολι και Λίβερπουλ - Ρέιντζερς να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

1ος όμιλος

Η Λίβερπουλ κατάφερε να σώσει στο... παρά ένα την παρτίδα απέναντι στον Άγιαξ και να αρπάξει το πρώτο της τρίποντο στον όμιλο, όμως ακόμα έχει δουλειά μπροστά της προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Αυτή τη φορά ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας φαίνεται πως μειώνεται, μιας και εμπόδιο στο δρόμο της στέκεται η Ρέιντζερς των... μηδέν βαθμών. Το γεγονός μάλιστα πως η Λίβερπουλ έχει επικρατήσει στα 13 από τα 15 τελευταία ματς που έχει δώσει στο «Ανφιλντ» για τους ομίλους της διοργάνωσης αποτελεί έναν θετικό οιωνό για το σύνολο του Κλοπ, το οποίο βέβαια ακόμα ψάχνει να βρει τα πατήματά του στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Την ίδια ώρα η πρωτοπόρος του ομίλου Νάπολι φιλοξενείται στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμα και χωρίς το... πολυβόλο, Οσιμέν, άλλωστε οι Παρτενοπέι έχουν καταφέρει να βγουν αλώβητοι και απόλυτοι από τις δυο πρώτες αγωνιστικές και πλέον σαν επόμενος στόχος στέκεται το 3/3. Από την πλευρά του βέβαια ο Αίας αποτελεί σκληρό καρύδι και με μια νίκη μπαίνει για τα καλά στη μάχη της πρόκρισης.

Τα στατιστικά του ομίλου:

  • Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή συνάντηση μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρέιντζερς σε οποιαδήποτε διοργάνωση
  • Σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ρέιντζερς κέρδισε μόνο ένα από τα επτά εκτός έδρας παιχνίδια της στην Αγγλία (D2 L4), νικώντας τη Λιντς Γιουνάιτεντ με 2-1 στην προκριματική φάση του UEFA Champions League τον Νοέμβριο του 1992
  • Ο Άγιαξ και η Νάπολι έχουν αναμετρηθεί μόνο σε μία προηγούμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση (Inter Cities Fairs Cup το 1969-70), με τον Αίαντα να επικρατεί συνολικά 4-1
  • Η Νάπολι δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας στην Ολλανδία (D2 L3) σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο μόνος προηγούμενος εκτός έδρας αγώνας τους στο UEFA Champions League ήταν η ήττα με 2-1 από τη Φέγενορντ τον Δεκέμβριο του 2017

2ος όμιλος

Η αλήθεια είναι πως λίγοι περίμεναν πως η Μπριζ θα δέσποζε ως απόλυτη στην κορυφή του ομίλου έπειτα από το πέρας των πρώτων δυο αγωνιστικών. Οι Βέλγοι ωστόσο το κατάφεραν και μάλιστα με... στυλ! Το εντυπωσιακό 4-0 στην έδρα της Πόρτο απέδειξε πως η Μπριζ δεν αστειεύεται, όμως αυτή τη φορά θα βρει απέναντί της το μεγάλο φαβορί του ομίλου. Ούσα στην τρίτη θέση και με ορατό πλέον τον κίνδυνο του πρώιμου αποκλεισμού, η Ατλέτικο Μαδρίτης ταξίδεψε στο Βέλγιο με μοναδικό στόχο το «διπλό». Η νίκη επί της Σεβίλλης δεδομένα ανέβασε το ηθικό στις τάξεις των Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους φιλόδοξους και διψασμένους Βέλγους.

Την ίδια ώρα η Πόρτο φιλοξενεί τη Λεβερκούζεν στο «Ντραγκάο», με τις δυο ομάδες να εκπέμπουν... SOS. Από τη μια οι Δράκοι έχουν μείνει στους μηδέν βαθμούς στον όμιλο, την ίδια στιγμή που οι Ασπιρίνες έχουν ξεκινήσει χείριστα τη σεζόν, φυλακισμένες στην επικίνδυνη ζώνη της Bundesliga. Το θετικό ωστόσο για τους Γερμανούς είναι πως στο Champions league τα πράγματα δείχνουν λίγο πιο αισιόδοξα μετά και τη σπουδαία νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα στατιστικά του ομίλου:

  • Η Κλαμπ Μπριζ είναι αήττητη και στις τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην ευρωπαϊκή διοργάνωση
  • Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν αήττητη και στις δύο αναμετρήσεις του UEFA Champions League με την Κλαμπ Μπριζ στη φάση των ομίλων 2018-19
  • Η Κλαμπ Μπριζ κέρδισε μόνο έναν από τους τελευταίους 18 ευρωπαϊκούς αγώνες της σε διοργάνωση της UEFA εναντίον ισπανικής αντιπάλου (7-10), μια εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Βαλένθια στο Europa League τον Φεβρουάριο του 2010.

3ος όμιλος

Το σημαντικότερο ματς της βραδιάς ωστόσο θα θα διεξαχθεί στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Εκεί όπου Ίντερ και Μπαρτσελόνα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο τη νίκη που θα τις φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση. Αμφότερες άλλωστε ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς πίσω από τη Μπάγερν, η οποία φαινομενικά δεν θα έχει πρόβλημα να κλειδώσει το ένα από τα δυο εισιτήρια. Από την πλευρά τους οι Ιταλοί δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν συνέπεια στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα.... πετάει στις κορυφές της La Liga. Οι απουσίες των Κουντέ, Αραούχο, Ντε Γιονγκ και Ντεπάι βέβαια θα δυσκολέψουν το έργο των Καταλανών, ενώ οι Νερατζούρι θα παραταχθούν στο «Μεάτσα» χωρίς τους τραυματίες Μπρόζοβιτς και Λουκάκου.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν υποδέχεται τη Βικτόρια Πλζεν φέροντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί. Αφού... ξεμπέρδεψαν σε πρώτη φάση με τις Μπάρτσα και Ίντερ, οι Βαυαροί πλέον έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν δυο ακόμα τρίποντα στις δυο διαδοχικές αναμετρήσεις με τους Τσέχους που αναμενόμενα παραμένουν στον πάτο του ομίλου δίχως τον παραμικρό βαθμό.

Τα στατιστικά του ομίλου:

  • Η Ίντερ έχει κερδίσει μόνο δύο από τους 14 ευρωπαϊκούς αγώνες της εναντίον της Μπαρτσελόνα (4 ισοπαλίες), μια νίκη με 2-1 στο Inter-Cities Fairs Cup τον Ιανουάριο του 1970 και τη νίκη 3-1 στο UEFA Champions League τον Απρίλιο του 2010.
  • Η 'Ιντερ έχει χάσει έξι αγώνες UEFA Champions League από την Μπαρτσελόνα, τους περισσότερους από έναν μόνο αντίπαλο. Η Μπαρτσελόνα, εν τω μεταξύ, έχει κερδίσει μόνο τη Σέλτικ (8) περισσότερες φορές στη διοργάνωση.
  • Η Μπάγερν Μονάχου έχει νικήσει και στους τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες της UEFA εναντίον της Βικτόρια Πλζεν, επικρατώντας δύο φορές στο Κύπελλο Κυπελλούχων 1971-72 και άλλες τόσες στο UEFA Champions League τη σεζόν 2013-14.

4ος όμιλος

Ματς για γερά νεύρα αναμένεται στο «Βελοντρόμ» εκεί όπου η ουραγός Μαρσέιγ θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Οι Πορτογάλοι έκαναν την έκπληξη στις δυο πρώτες αγωνιστικές, κάνοντας το 2/2 απέναντι σε Τότεναμ και Άιντραχτ και πλέον έχουν ευκαιρία να εδραιώσουν το προβάδισμά τους απέναντι στους απογοητευτικούς Γάλλους. Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν θα μπορούν να υπολογίζουν στους Μπραγκάντσα και Καμπράλ για την αποψινή αναμέτρηση, τη στιγμή που οι Μασσαλοί δεν θα έχουν διαθέσιμους τους Κολάσινατς και Ρουίθ.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα υποδεχτεί την Τότεναμ, με τις δυο τους να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς. Αρκετές οι απουσίες για τους Γερμανούς που δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Γκέτσε, Μπούτα, Τουρέ και Ονγκουένε, την ίδια ώρα που οι Λονδρέζοι έχουν ως δεδομένες τις απουσίες των Κουλουσέφσκι και Λούκας Μόουρα.

Τα στατιστικά του ομίλου:

  • Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή συνάντηση μεταξύ της Μαρσέιγ και της Σπόρτινγκ σε οποιαδήποτε διοργάνωση.
  • Η Μαρσέιγ έχει χάσει έξι από τους οκτώ αγώνες της για Ευρωπαϊκό Κύπελλο/Champions League από ομάδα της Πορτογαλίας (W1 D1), με τη μοναδική της νίκη να έρχεται στον εντός έδρας αγώνα του ημιτελικού 1989-90, νικώντας την Μπενφίκα με 2-1.
  • Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή συνάντηση μεταξύ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και της Τότεναμ μετά τον προημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1981-82, με την αγγλική ομάδα να επικρατεί συνολικά με 3-2

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα