Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1: Ο «ακροβάτης» Χάαλαντ ξέρανε την... πρώην! (vid)

Νίκος Κικίδης
Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1: Ο «ακροβάτης» Χάαλαντ ξέρανε την... πρώην! (vid)

bet365

Το... ακροβατικό του Χάαλαντ στο 84΄χάρισε τη νίκη με ανατροπή στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά το γύρισε κόντρα στη Ντόρτμουντ (2-1) και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου.

Οι πένες περίμεναν υπομονετικά για να υμνήσουν τον αναπόφευκτο πρωταγωνιστή. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ άλλωστε παραείχε ξεκινήσει καλά τη σεζόν απλώς για να... αποφύγει να σκοράρει κόντρα στην πρώην του, η οποία ωστόσο προς στιγμήν έβαλε δύσκολα στη Μάντσεστερ Σίτι. Το γκολ του Μπέλιγχαμ στο δεύτερο μέρος άρχισε να στενεύει τα περιθώρια για τους Πολίτες, η άμυνα των Βεστφαλών είχε θέσει μπλόκο στον Νορβηγό, όμως όλα άλλαξαν μέσα σε ένα ανατρεπτικό τετράλεπτο. Με τον Στόουνς να ισοφαρίζει από το πουθενά και τον Χάαλαντ να τιμωρεί τη Ντόρτμουντ με αδιανόητο αεροπλανικό στο 84΄, οι Άγγλοι τελικά λύγισαν τους Γερμανούς με 2-1 και έκαναν το 2/2 στον όμιλό τους!

Το ξεκίνημα του αγώνα πάντως βρέθηκε σε πλήρη αντιδιαστολή με το εξωφρενικό φινάλε του. Η Σίτι πήρε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή, όμως δεν έβρισκε διαδρόμους απέναντι στην καλά οχυρωμένη Ντόρτμουντ, η οποία με τελευταίο ανάχωμα το αμυντικό δίδυμο Ζίλε - Χούμελς καθάριζε οποιαδήποτε επικίνδυνη μπαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή. Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί στον επιθετικό τομέα είχαν υιοθετήσει το παιχνίδι της υπομονής και στηρίζονταν σε αντεπιθέσεις για να κάνουν τη ζημιά.

Από μια τέτοια μάλιστα σπατάλησαν την πρώτη μεγάλη στιγμή το αγώνα, όταν στο 52΄ο Ρόις άδειασε τον... πρώην συμπαίκτη του Ακάντζι, όμως το πλασέ του έφυγε δίπλα από την εστία του Έντερσον. Η Ντόρτμουντ είχε ρίξει την προειδοποιητική της βολή και τελικά τιμώρησε τη Σίτι τέσσερα λεπτά αργότερα. Έπειτα από σέντρα - σουτ του Ρόις, ο Μπέλιγχαμ τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων ανάγκασε τους Πολίτες να πάρουν περισσότερα ρίσκα προκειμένου να αυξήσουν ρυθμό και ένταση, απειλώντας ουσιαστικά για πρώτη φορά με τον Χάαλαντ στο 66΄. Οι Άγγλοι δεν πατούσαν φρένο, ασφυκτιούσαν προοδευτικά τη Ντόρτμουντ, όμως η λύση τελικά βρέθηκε από... σπόντα. Στο 80΄ο Στόουνς έπιασε σουτ απελπισίας - σε πρώτη τουλάχιστον ανάγνωση - όμως ο Μάιερ έκανε τραγικό υπολογισμό και επέτρεψε στους Πολίτες να ισοφαρίσουν. Το μομέντουμ πλέον είχε γυρίσει για τα καλά, με τον Χάαλαντ επιτέλους να δραπετεύει από το «κλουβί» του και να πληγώνει την πρώην.

Τέσσερα λεπτά μετά το 1-1, ο Κανσέλο έβγαλε καλή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και το... ρομπότ από τη Νορβηγία με φοβερό αεροπλανικό διαμόρφωσε την ανατροπή. Ένα αποτέλεσμα που χάρισε στη Σίτι ακόμα ένα τρίποντο και την κράτησε στην κορυφή του ομίλου, ούσα απόλυτη σε νίκες.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι, Ακέ, Κανσέλο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν (58΄Μπερνάρντο Σίλβα), Μαχρέζ (58΄Αλβάρες), Γκρίλις (58΄Φόντεν), Χάαλαντ (90+2΄Φίλιπς)

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μάιερ, Μενιέ, Ζίλε, Χούμελς, Γκερέιρο, Τσαν, Μπέλιγχαμ, Οζκάν (88΄Αντεγιέμι), Ρέινα (62΄Μάλεν), Ρόις (88΄Μουκοκό), Μοντέστ (78΄Σλότερμπεκ)

Αποτελέσματα

Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1
Κοπεγχάγη - Σεβίλλη 0-0

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 6 (6-1)
2. Ντόρτμουντ 3 (4-2)
3. Κοπεγχάγη 1 (0-3)
4. Σεβίλλη 1 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (5/10)

Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη
Σεβίλλη - Ντόρτμουντ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα