Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Διπλό «χτύπημα» στο φινάλε και θρίαμβος των Ασπιρίνων (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Διπλό «χτύπημα» στο φινάλε και θρίαμβος των Ασπιρίνων (vid)

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κρατούσε το μηδέν στη «Bay Arena» μέχρι το φινάλε, αλλά πλήρωσε σχεδόν το ίδιο νόμισμα με την πρεμιέρα και με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο (84'-87'), η Λεβερκούζεν πήρε μεγάλη νίκη (2-0) που την ξαναβάζει στο κόλπο της πρόκρισης.

Δεν έμαθε από τα λάθη της και την… πάτησε όπως πριν από δύο χρόνια. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε ηττηθεί στο αντίστοιχο ματς ομίλων στη «Bay Arena» τη σεζόν 2019-20 (2-1) και υπέπεσε στο ίδιο σφάλμα, αυτή τη φορά χωρίς καν να σκοράρει (2-0), «λυγίζοντας» στο φινάλε από την ανώτερη Λεβερκούζεν που «χτύπησε» δύο φορές στο φινάλε.

Στην πρεμιέρα το «ροντέο» των καθυστερήσεων την έβγαλε ζωντανή. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν είχε την ίδια «φλόγα» και ίσως το ίδιο «πρέπει» για να κυνηγήσει το γκολ, σε ένα ματς που εξαρχής παρατάχθηκε με αμυντικογενές σχήμα και δεν μπόρεσε να φτιάξει ιδιαίτερες προϋποθέσεις για γκολ. Οι Ασπιρίνες από την πλευρά τους μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν στο 7’ με τον Άντριχ, ο οποίος ήταν πανταχού παρών σε όλες τις τελικές των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο.

Το μοιρασμένο και κλειστό πρώτο μέρος είχε μία ακόμα αξιοσημείωτη συγκίνηση, τη φάση για την οποία η Ατλέτικο διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Ταπσόμπα, με τον Όλιβερ σε πρώτο χρόνο και το VAR σε δεύτερο να αρνούνται παράβαση. Από νωρίς, όμως, μετά την ανάπαυλα οι Γερμανοί πέρασαν και πάλι σε θέση απειλής με απίθανη διπλή ευκαιρία και ισάριθμα δοκάρια. Το τελείωμα του Πάτρικ Σικ σταμάτησε στο οριζόντιο και ο Χλόζεκ στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Οι Ροχιμπλάνκος είχαν τη δική τους στιγμή με το φαλτσαριστό σουτ του Ντε Πολ που εξουδετέρωσε ο Χραντέτσκι, αλλά τρία λεπτά αργότερα κόντεψαν ξανά να δεχθούν το γκολ, με τον Φελίπε να σώζει σωτήρια με τάκλιν στην προσπάθεια του Σικ με ανυπεράσπιστη εστία. Τελικά, η ομάδα του Γκεράρντο Σεοάνε κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 84’, με τον Άντριχ να δικαιώνεται για την επιμονή του και με άψογο πλασέ από την ασίστ του Φρίμπονγκ να γράφει το 1-0.

Γκολ που άνοιξε την… όρεξη και την αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι σφράγισαν τη μεγάλη νίκη στο 87’ με επίσης ιδανικό πλασέ του Ντιαμπί από άλλη μια ασίστ του Φρίμπονγκ.

Λεβερκούζεν (Γκεράρντο Σεοάνε): Χραντέτσκι, Κοσουνού, Ταπσόμπα (89’ Μπάκερ), Τα, Χινκαπιέ, Άντριχ, Ντεμιρμπάι, Χλόζεκ, Ντιαμπί (89’ Αζμούν), Σικ (89’ Αρανγκίς), Χάντσον-Οντόι (90+1’ Αμίρι)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Γκρμπιτς, Μολίνα (63’ Γκριεζμάν), Φελίπε, Βίτσελ, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο (62’ Καράσκο), Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ (46’ Ντε Πολ), Μοράτα (73’ Κούνια), Φέλιξ (73’ Κορέα)

2ος όμιλος

Αποτελέσματα

Πόρτο - Μπριζ 0-4
Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2

Βαθμολογία

1. Μπριζ 6 (5-0)
2. Λεβερκούζεν 3 (2-1)
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 (2-3)
4. Πόρτο 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (4/10)

Μπριζ - Ατλέτικο Μαδρίτης
Πόρτο - Λεβερκούζεν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα