Ο «Λέβα» και οι υπόλοιποι επιβάτες στο δρομολόγιο Μπάγερν - Μπαρτσελόνα

Ο «Λέβα» και οι υπόλοιποι επιβάτες στο δρομολόγιο Μπάγερν - Μπαρτσελόνα

Ο «Λέβα» και οι υπόλοιποι επιβάτες στο δρομολόγιο Μπάγερν - Μπαρτσελόνα

bet365

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι επιστρέφει στο Μόναχο, φορώντας τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια λίστα ποδοσφαιριστών, που έχουν αγωνιστεί τόσο στην Μπάγερν, όσο και στην Μπαρτσελόνα.

Μαρκ Χιουζ: Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες και μάλιστα το έκανε μέσα σε ισάριθμα χρόνια. Το 1986, ο Ουαλός επιθετικός πήρε μεταγραφή από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μπαρτσελόνα, έναντι δύο εκατομμυρίων λιρών. Ωστόσο, οι μέτριες εμφανίσεις του, τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου από το Καμπ Νου το αμέσως επόμενο καλοκαίρι. Οι «μπλαουγκράνα» τον παραχώρησαν στην Μπάγερν, με τη μορφή δανεισμού, ωστόσο ούτε στους Βαυαρούς απέδωσε τα αναμενόμενα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Χιουζ να επιστρέψει στη Γιουνάιτεντ, το 1988, μετά την περιπλάνησή του σε Βαρκελώνη και Μόναχο.

hug

Πάτρικ Άντερσον: Το 1999 η Μπάγερν τον απέκτησε από την Γκλάντμπαχ και μέσα στην επόμενη διετία, ο Σουηδός αμυντικός είχε καθοριστική συμβολή στις επιτυχίες της ομάδας. Με ένα δικό του γκολ, οι Βαυαροί κατέκτησαν το γερμανικό πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2000-01, ενώ λίγες ημέρες μετά σήκωσε το Champions League. Το καλοκαίρι του 2001, ο Άντερσον πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, όμως η πορεία του στο Καμπ Νου ήταν πτωτική. Ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς και μέσα σε μία τριετία αγωνίστηκε ελάχιστα.

and

Μαρκ Φαν Μπόμελ: Μόλις μία χρονιά αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα και έκανε τη διαφορά. Ο Ολλανδός μέσος πήρε μεταγραφή από την Αϊντχόφεν το 2005 και μέσα σε μία σεζόν κατέκτησε – ως βασικός – το Champions League και το πρωτάθλημα Ισπανίας. Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, το 2006, έγινε κάτοικος Μονάχου, με την Μπάγερν να δαπανά έξι εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Φαν Μπόμελ αγωνίστηκε για πέντε χρόνια με τη φανέλα των Βαυαρών και μέσα σε αυτό το διάστημα έγινε ο πρώτος ξένος, που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το 2011 αποχώρησε για λογαριασμό της Μίλαν.

van

Τιάγκο Αλκάνταρα: Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποτέλεσε τον ποδοσφαιρικό του πατέρα, αφού ήταν αυτός που τον πήρε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα το 2009. Ωστόσο, η παρουσία στο ρόστερ παικτών όπως ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Μπουσκέτς και ο Φάμπρεγας δεν άφηναν στον Αλκάνταρα περιθώριο για μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Η φυγή του Γκουαρδιόλα από το Καμπ Νου έδωσε ώθηση και στον Ισπανό μέσο, καθώς ο ίδιος αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή που πραγματοποίησε ο Καταλανός, ως προπονητής της Μπάγερν. Στο Μόναχο, ο Τιάγκο Αλκάνταρα αγωνίστηκε για μία επταετία (2013-2020) και μέσα σε αυτό το διάστημα ήταν πρωταγωνιστής στις επιτυχίες των Βαυαρών σε Γερμανία και Ευρώπη.

thi

Πέπε Ρέινα: Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Οι πολλοί τραυματισμοί στη θέση του τερματοφύλακα, το 2000, ανέβασαν εσπευσμένα τον Ρέινα στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Για δύο χρόνια, ο Ισπανός γκολκίπερ είχε πολλές παρουσίες στην εστία των «μπλαουγκράνα», όμως στη συνέχεια, η απόκτηση του Ένκε τον έφερε στην πόρτα της εξόδου. Μετά από καριέρα σε Βιγιαρεάλ, Λίβερπουλ (κυρίως) και Νάπολι, ο Ρέινα υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπάγερν, το 2014. Σε ηλικία 32 ετών τότε, ο ίδιος ήταν αναπληρωματικός του Νόιερ και μετά από μία σεζόν, που είχε ελάχιστες συμμετοχές, επέστρεψε στην Ιταλία και τη Νάπολι.

rei

Αρτούρο Βιδάλ: Ένας ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί σε κάποιες από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Μετά από μια τετραετία σε Λεβερκούζεν και Γιουβέντους, έκαστος, ο Χιλιανός μέσος πήρε μεταγραφή για τη Μπάγερν, το καλοκαίρι του 2015. Στο Μόναχο, ο Βιδάλ έμεινε για τρία χρόνια, κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα Γερμανίας. Το 2018, το «ταξίδι» του στα κορυφαία κλαμπ συνεχίστηκε, με τον ίδιο να μετακινείται στη Βαρκελώνη, για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Στο Καμπ Νου, ο Βιδάλ αγωνίστηκε για δύο χρόνια, στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι και πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα Ισπανίας. Πότε του, όμως, το Champions League με καμία ομάδα.

vid

Φιλίπε Κουτίνιο: Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός προσπάθησε να μπει στα... παπούτσια του Νεϊμάρ, μετά την πώληση του τελευταίου στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να καλύψει το κενό του συμπατριώτη του. Αφίχθη στο Καμπ Νου τον Ιανουάριο του 2018, έναντι 145 εκατομμυρίων ευρώ, ως η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ο Κουτίνιο ουσιαστικά δεν κατάφερε ποτέ να βρει το ρόλο του στους «μπλαουγκράνα», με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2019 να παραχωρηθεί στην Μπάγερν, με τη μορφή δανεισμού. Στο Μόναχο έμεινε μόλις για μία σεζόν, πριν επιστρέψει και πάλι στη Βαρκελώνη. Από τον Ιανουάριο του 2022, ο Κουτίνιο αγωνίζεται στην Premier League και την Άστον Βίλα.

cout

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα