Ο Μανωλάς, τα δίδυμα με Σωκράτη και Σισέ και το μηδέν του Ολυμπιακού πίσω

Ο Μανωλάς, τα δίδυμα με Σωκράτη και Σισέ και το μηδέν του Ολυμπιακού πίσω

Ο Μανωλάς, τα δίδυμα με Σωκράτη και Σισέ και το μηδέν του Ολυμπιακού πίσω

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τους στόπερ του Ολυμπιακού και γενικά για τις αμυντικές επιδόσεις του, ειδικά με τον Μανωλά στην ενδεκάδα του.

Ήταν μία από τις αποφάσεις του Πέδρο Μαρτίνς που συζητήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα να βάλει κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μανωλά και Σισέ.

Υπό την έννοια ότι αφενός μεν σε ολόκληρη την προετοιμασία οι δυό τους είχαν παίξει μαζί μόλις 20 λεπτά, στο φιλικό με την ΑΖ, αφετέρου δε την περασμένη σεζόν είχαν παίξει πάλι ελάχιστα μαζί, στο Ολυμπιακός-Άρης 2-1, στο οποίο μάλιστα είχαν προβλήματα από τους Αμπού Καμαρά και Εντιαγιέ.

Η εικόνα τους στον αγώνα στο Ισραήλ γενικά ήταν καλή, όχι πολύ καλή, αλλά καλή. Αν μη τι άλλο απέφυγαν τα λάθη, ιδίως ο Σισέ, που μας είχε συνηθίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό να κάνει εντυπωσιακές κινήσεις, αλλά και σοβαρά σφάλματα, με πουλήματα της μπάλας και επεμβάσεις πάνω στον αντίπαλο-αυτό το τελευταίο το έκανε κι ο Μανωλάς. Σε αυτό το ματς τουλάχιστον δεν είδαμε τέτοια πράγματα από τους δύο διεθνείς σέντερ μπακ.

Ο Μανωλάς είχε καμιά δεκαριά επεμβάσεις, τόσο ψηλά, όσο και χαμηλά, ορισμένες πραγματικά κρίσιμες, έλεγξε το χώρο του και εκεί που τα πήγε λιγότερο καλά ήταν στις πάσες. Γενικά, έχοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο, ο Έλληνας άσος ήταν προσεκτικός και βοήθησε την ομάδα, ενώ για ένα κλικ δεν έπιασε καλά την κεφαλιά σε μία καλή σέντρα, κάτι που ισχύει και για τον Σισέ, ο οποίος καθάρισε στην άμυνα φάσεις με το κεφάλι, έκοψε μπάλες, στάθηκε ψύχραιμος σε στιγμές πίεσης, πέρασε και κάποιες καλές πάσες κι απλά δεν ήταν όσο καλός έπρεπε σε κάποιες λεπτομέρειες: έχασε μία κεφαλιά, δεν είχε σωστή θέση σε μία επίθεση της Μακάμπι, ενώ στη φάση του δοκαριού των γηπεδούχων πήγε δεύτερος στην μπάλα.

Παρεμπιπτόντως, μπορούμε να προσέξουμε κάτι σε σχέση με τον Μανωλά. Μπορεί να είχε χάσει κάποια παιχνίδια στο β΄μισό της περασμένης σεζόν, αλλά όταν έπαιξε σχεδόν πάντα ο Ολυμπιακός είχε καλές επιδόσεις αμυντικά-δέχθηκε δύσκολα γκολ. Βλέπε το 0-0 με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, το 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (Κύπελλο), το 1-0 με την ΑΕΚ, το 0-0 με τον ΠΑΟΚ στο β΄ημίχρονο που μπήκε στο Καραϊσκάκη (1-1 στα πρώτα 45 λεπτά), το 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και το 2-1 με τον Άρη…Αλλά και τα παιχνίδια στον Ιωνικό (3-0), στα Γιάννινα (1-1) κι εντός έδρας με ΠΑΣ (2-0), Παναιτωλικό (3-1), Αστέρα (0-0 στο α΄ ημίχρονο στο οποίο έπαιξε)…Και τις προάλλες το 1-1 εκτός έδρας με τη Μακάμπι…

Ο Μανωλάς

Μιλάμε για 12 συνολικά 90λεπτα, τα περισσότερα δύσκολα, στα οποία ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στα μισά από αυτά και στα άλλα μισά έφαγε από ένα γκολ, χωρίς να χάσει κανένα. Πρόκειται για αγώνες στους οποίους ο Μανωλάς στη συντριπτική πλειοψηφία είχε παρτενέρ στην καρδιά της άμυνας τον Παπασταθόπουλο. Και τον Σισέ σε δύο ματς, με τον Άρη (2-1) και τη Μακάμπι (1-1). Μπορούμε δε να προσέξουμε ότι σε καμία από τις τρεις ήττες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (0-1 έξω και 1-2 μέσα από ΠΑΟ κι 1-2 έξω από Αρη) δεν έπαιζε ο Μανωλάς…

Εξαίρεση στη μέχρι τώρα πολύ καλή αυτή επίδοση του Μανωλά στον Ολυμπιακό, αποτελούν τα δύο παιχνίδια με την Αταλάντα, δηλαδή τα πιο δύσκολα, αλλά και πιο σημαντικά ευρωπαϊκά. Στο Μπέργκαμο, ως γνωστόν, ο πρωταθλητής Ελλάδας έχασε 1-2 με τριάδα Μανωλά, Σωκράτη, Σισέ στην άμυνα με δύο γκολ από κόρνερ (…) και στο Καραϊσκάκη με την ίδια τριάδα πίσω έχανε 0-1 στο ημίχρονο, για να φάει άλλα δύο γκολ στο β΄ 45λεπτο, με δίδυμο Μανωλά-Σωκράτη, αφού ο Σισέ στην ανάπαυλα είχε γίνει αλλαγή.

Αυτό που πρέπει τώρα ενόψει της ρεβάνς με τη Μακάμπι να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να κρατήσει πίσω το μηδέν. Αν τα καταφέρει, σημαίνει ότι μίνιμουμ θα πάει το παιχνίδι στην παράταση και ότι ένα γκολ στο 90λεπτο θα του είναι αρκετό για την πρόκριση…

Άσχετο: Οι πληροφορίες μου λένε ότι μπορεί ακόμη κι αύριο να έχει κλειδώσει η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Χουάνγκ, με τις δύο πλευρές να έχουν φτάσει τόσο κοντά! Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ένας Κορεάτης εν ενεργεία διεθνής μέσος, σε τέτοια ηλικία (25 προς 26 ετών) θα έρθει στην Ελλάδα. Τόσο δημιουργικός, με μακρινές και κοντινές πάσες, με κάθετο παιχνίδι, με καλές εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, με ικανότητες και ανασταλτικά, αλλά και στο γκολ. Αυτό για το οποίο είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ο Ολυμπιακός δουλεύει την υπόθεση αυτή εδώ και ένα μήνα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.