Ολυμπιακός: Οι τρεις λύσεις για τον παίκτη πίσω από τον φορ και η σημασία της δυναμικής του Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός: Οι τρεις λύσεις για τον παίκτη πίσω από τον φορ και η σημασία της δυναμικής του Καραϊσκάκη

bet365

Το δημιουργικό πρόβλημα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα θα οδηγήσει τον Μαρτίνς σε συγκεκριμένες εσωτερικές λύσεις σε ένα ματς στο Καραϊσκάκη βέβαια που θα είναι αλλιώς. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Γίνεται από το βράδυ της Τετάρτης και μετά πολύς λόγος για το δημιουργικό σκέλος στον Ολυμπιακό και ως ένα σημείο ορθώς γίνεται τέτοια συζήτηση διότι ο Ολυμπιακός σε ένα σημαντικό κομμάτι του ματς στη Χάιφα δημιουργικά δεν... Εάν ρίξουμε δε μία σύντομη ματιά στα στοιχεία του Wyscout ο Εμβιλά ήταν ένας χαφ που δέσποσε σε επίπεδο μεταβίβασης μπάλας (από πλευράς επιδόσεων στις πάσες / κοντινές ή μακρινές καθώς ο Γάλλος είχε 19/29 πάσες με 66% στο σύνολο και 2/6 μακρινές με 33%), χωρίς βέβαια αυτό να μεταφράζεται ανάλογα στην τελική εικόνα. Με ένα αρκετά πειραματικό κέντρο με Εμβιλά, Κανέ και Αγκιμπού Καμαρά σε έναν νέο ρόλο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα ήθελαν Μαρτίνς και παίκτες σε αυτό το κομμάτι.

Με αφορμή το 1-1 και τα δημιουργικά θέματα του Ολυμπιακού υπήρξαν μέχρι και αναφορές για τον αγωνιστικό παροπλισμό του Φορτούνη και το τι θα συνέβαινε εάν έπαιζε. Ο Ολυμπιακός όμως δεν μπορεί να κοιτάζει πίσω πλέον. Πρέπει να κοιτάξει τη ρεβάνς στο Φάληρο την ερχόμενη Τετάρτη. Εκεί όπου σε εσωτερικό επίπεδο ο Πορτογάλος τεχνικός έχει να βάλει τουλάχιστον τρεις παίκτες από το υπάρχον ρόστερ. Μπορεί να μεταφέρει τον Ζίνκερναγκελ πίσω από τον φορ (ο Δανός παίζει φυσικά δεκάρι), να βάλει τον Αμπουμπακάρ Καμαρά σε έναν ρόλο κρυφού κυνηγού ή να επιλέξει να παίξει πιο ψηλά ο Μαντί Καμαρά.

Μ. ΚΑΜΑΡΑ

Εάν ο Καρβάλιο είχε διάρκεια στην απόδοσή του τότε θα ήταν και αυτός μία λύση ενώ ο Βαλμπουενά σε τέτοια ηλικία είναι μία επιλογή για κάποια ποιοτικά λεπτά. Από τη στιγμή που το κέντρο δεν θα έχει δύο εξάρια και θα έχει ένα εξάρι, ένα οκτάρι και ένα δεκάρι ή έναν παίκτη τύπου Νο10 θα είναι πιο ορθολογικά τα πράγματα. Θα είναι και μία διαφορετική λειτουργία.

ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η σημασία του γεμάτου Καραϊσκάκη

Παραδοσιακά ο Ολυμπιακός παίρνει μεγάλη ώθηση στην έδρα του. Έχει λοιπόν τη σημασία του πως ο επαναληπτικός θα γίνει στο Καραϊσκάκη (στις 27 Ιουλίου και ώρα 22.00). Ένα «καυτό» Καραϊσκάκη με τον 12ο παίκτη του Ολυμπιακού πάντα του δίνει άλλον... αέρα και ειδικά σε ματς που η μπάλα... καίει.

Θα είναι δηλαδή αλλιώς για τους Ερυθρόλευκους. Πάντα το φαληρικό γήπεδο με τη δυναμική της εξέδρας βοηθάει τους παίκτες του Ολυμπιακού και έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο σε ντέρμπι αλλά και σε ευρωπαϊκές βραδιές προκρίσεων. Άλλωστε υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που η εικόνα του Ολυμπιακού εντός έδρας είναι σαφώς καλύτερη απ' ότι εκτός και που ο παράγοντας Καραϊσκάκη τον έχει βοηθήσει περισσότερο από ποτέ. Και από τη στιγμή που το ματς με τη Μακάμπι Χάιφα είναι κομβικό και η πίεση για αποτέλεσμα θα είνα μεγάλη, ο κόσμος θα παίξει τον ρόλο του.

Περί Φορτούνη ο λόγος

Την ώρα πάντως που ο Ολυμπιακός θέλει ένα δεκάρι (αναζητά αυτήν την περίοδο έναν δημιουργικό χαφ) ο Φορτούνης σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά τηρεί στάση αναμονής. Το ιδανικό για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό θα ήταν προφανώς να επανερχόταν στα πλάνα των Πειραιωτών αλλά δεν είναι κάτι εφικτό αυτήν την περίοδο. Εκτός των άλλων τα δεδομένα για τον διεθνή μεσοεπιθετικό τα είχατε διαβάσει στο Gazzetta από εδώ. Ο Φορτούνης φέρεται να ψάχτηκε σε Ολλανδία και Τουρκία για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αλλά προς το παρόν δεν προκύπτει κάτι σε τελική μορφή και ενώ έχει αξία πως έχει να σκεφτεί και την οικογένειά του. Θα έχει πάντως το ενδιαφέρον της αυτή η υπόθεση και που εν τέλει θα καταλήξει μετά το πέρας του φετινού καλοκαιριού.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.