Ολυμπιακός: Για να περάσει στο Καραϊσκάκη πρέπει να είναι φανερά βελτιωμένος

Ολυμπιακός: Για να περάσει στο Καραϊσκάκη πρέπει να είναι φανερά βελτιωμένος

bet365

Ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε από ένα τυχερό γκολ στη Χάιφα, όμως θα πρέπει να κάνει αρκετά πράγματα καλύτερα στη ρεβάνς με τη Μακάμπι. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ξεκινάμε από τα δεδομένα. Σε αυτή τη χρονική περίοδο ο Ολυμπιακός προφανώς και δεν θα ήταν έτοιμος (στο 100%). Οπότε ο Μαρτίνς είχε στο μυαλό του το εξής σχέδιο, όπως το είδαμε στο α' μέρος. Να αιφνιδιάσει την πιο έτοιμη και ιδιαίτερα ποιοτική - όπως είδαμε - από το κέντρο και μπροστά Μακάμπι Χάιφα, να σκοράρει νωρίς και να πάρει το παιχνίδι.

Έχοντας ένα σφιχτό κέντρο με δύο εξάρια και τον Αγκιμπού Καμαρά μπροστά τους και με τον Ζίνκερναγκελ να προσπαθεί να δημιουργεί. Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι πως αυτό δεν λειτούργησε για πολύ. Ναι βρήκε το γκολ με τον Ζίνκερναγκελ αλλά από τα μέσα του α' μέρους και μετά είχε ζητήματα. Ζητήματα ως προς τη λειτουργία του άξονα της ομάδας αλλά και αδυναμία να δημιουργήσει ανάλογα. Στο β' μέρος η λογική ήταν να υπάρξει ένα... φρεσκάρισμα στο κέντρο. Ο Μαντί Καμαρά μπήκε για βοηθήσει στον άξονα και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά για να δώσει ένταση, πίεση και τρεξίματα μπροστά.

Πλην όμως ο Ολυμπιακός δέχθηκε και άλλες φάσεις από τη Μακάμπι (που είχε τα δύο σωστά ακυρωθέντα γκολ του α' μέρους λόγω οφσάιντ) και έτρωγε μπαλιές στην πλάτη της άμυνάς του. Η Μακάμπι Χάιφα τον απείλησε περισσότερο από το προσδοκώμενο, είχε δοκάρι και στο τέλος έβαλε ένα τυχερό γκολ (ενδεχομένως ο Βατσλίκ να μπορούσε να είχε πιο καλή τοποθέτηση αλλά μιλάμε για ένα γύρισμα στα... τυφλά, οπότε τι ευθύνη να ζητήσει κανείς και ενώ ο Τσέχος έκανε και σπουδαίες επεμβάσεις στον αγώνα πάνω σε Πιερό και Σερί) για το 1-1, όμως η αλήθεια είναι ότι με βάση την εικόνα των 2 ομάδων ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ισοφαριστεί νωρίτερα διότι δεν τον βοήθησε και η προσέγγισή του στο να κρατήσει το σκορ αντί να βγάλει δύο ή τρεις παραπάνω φάσεις και να σκοράρει για το 2-0.

Σου μένει βέβαια ως ομάδα και ως σύνολο η πικρία ότι έχεις ισοφαριστεί από τέτοιο απίθανο / τυχερό γκολ (ο σκόρερ Αζίζα είπε ότι δεν έκανε καν σουτ αλλά πήγε έτσι στη φάση και ό,τι βγει) και ενώ σίγουρα η υγρασία και οι συνθήκες δεν ήταν και οι πιο καλές στο Ισραήλ για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς. Ως αποτέλεσμα αυτό το 1-1 σύμφωνα με το πρέσινγκ της Μακάμπι ενδεχομένως και χαρακτηρίζεται θετικό αλλά αυτό δεν λέει και κάτι στο... τέλος της μέρας.

Αυτά πρέπει να αλλάξει στη ρεβάνς για τη νίκη - πρόκριση

Σε σχέση με αυτό το παιχνίδι στη Χάιφα ο Ολυμπιακός οφείλει να αλλάξει πράγματα στη ρεβάνς της 27ης Ιουλίου στο φαληρικό γήπεδο. Πρέπει να βγάλει παραπάνω ένταση και πιο καλή εικόνα στο κέντρο του. Ο άξονας είχε τα προβλήματά του όπως γενικά ο Ολυμπιακός είχε θέματα στις επιστροφές του. Πρέπει να έχει περισσότερη δημιουργία στο παιχνίδι του αλλά και ουσία / αποτελεσματικότητα. Θα πρέπει να μην σταθεί στο ένα γκολ και να πάει σε λογική διαχείρισης αλλά να ψάξει και ένα δεύτερο τέρμα προκειμένου να... τελειώσει το ματς. Ακόμα θα πρέπει να είναι και πιο καλό το αγωνιστικό πρόσωπο των ακραίων μπακ του και στα μετόπισθεν αλλά και δημιουργικά. Ειδικά για τον Βρσάλικο ο πήχης έχει μπει ψηλά.

Γενικά ο Ολυμπιακός να είναι σοβαρός, αποφασιστικός και συγκροτημένος και με τη συμβολή του κόσμου του να κάνει το... προβλεπόμενο με την πρόκρισή του. Να είναι ανώτερος της αντιπάλου του σε σαφώς πιο μεγάλο χρονικό διάστημα του ματς. Η Μακάμπι Χάιφα έχει συγκεκριμένα ατού, όπως τον Σερί στο κέντρο. Ατού που θα πρέπει να περιοριστούν σε πιο μεγάλο βαθμό συγκριτικά με τον αγώνα στη Χάιφα.

Ο ίδιος δε ο Πέδρο Μαρτίνς παρότι εμφανίστηκε ευχαριστημένος με αυτό το 1-1 όπως πήγε το ματς (έχοντας προφανώς στο μυαλό του τις καιρικές συνθήκες αλλά και την πίεση της Μακάμπι) έδειξε και εκείνος δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση και τη γενικότερη εμφάνιση του Ολυμπιακού. Απέναντι σε μία Μακάμπι που άλλαξε δύο και τρεις φορές το σύστημά της και έφτασε να παίζει με 4-4-2 για να βρει έστω ένα γκολ. Τα παραπάνω βέβαια δεν αλλάζουν πως μία ομάδα μεγέθους Ολυμπιακού πρέπει να νικήσει και να αποκλείσει τη Μακάμπι Χάιφα στις 27 Ιουλίου.

Αγωνιστικά αυτό παραμένει μονόδρομος και έχει την πιο μεγάλη σημασία. Και αναμφίβολα στον Ολυμπιακό παίκτες και προπονητής γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα δεδομένα αλλά και ότι δεν θα έχουν εύκολο βράδυ ούτε στον επαναληπτικό. Όπως ξέρουν και πως η στόχευση είναι η πρόκριση.

ΤΙΚΙΝΙΟ

Δεν αρκεί να ξεχωρίζει από τη μέση και μπροστά μόνο ο Τικίνιο

Σε σχέση με τους 11 που ξεκίνησαν ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο αγωνιστικά από το κέντρο και μπροστά ήταν ο Τικίνιο. Για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε, το... ποδοσφαιρικό ξύλο που έπαιξε με τους αντιπάλους του, τα κερδισμένα φάουλ του και τα τρεξίματα που έριξε. Ήταν φυσικά και στη φάση του γκολ με το πολύ καλό του σουτ που βρήκε στο δοκάρι για να πάρει το... ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά ο Ζίνκερναγκελ.

Ο έμπειρος Βραζιλιάνος φορ δεν είχε όμως τις ανάλογες δημιουργικές βοήθειες. Κάπως βοηθήθηκε με την είσοδο του Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος πήγε πιο πολύ στα άκρα αλλά συνέκλινε, πάλεψε και έτρεξε αισθητά, ωστόσο έπρεπε να φτάσουν περισσότερες μπάλες στα πόδια του και πιο ορθολογικά. Δεν φτάνει δηλαδή σε τέτοιους αγώνες να φαίνεται περισσότερο ο επιθετικός σου. Πχ ο Αγκιμπού Καμαρά στο κέντρο είχε κάκιστη εικόνα σχεδόν σε όλους τους τομείς. Με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δώσει το... 101% των δυνάμεών του για να πετύχει την πρόκριση. Εάν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που μπορεί και οφείλει να είναι στον αγωνιστικό χώρο τότε θα τα καταφέρει. Εάν πάλι όχι τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.