Τελικός Champions League: Δικαίωσε τους φίλους της Λίβερπουλ η γαλλική Γερουσία, ευθύνες στους διοργανωτές για τα επεισόδια

Τελικός Champions League: Δικαίωσε τους φίλους της Λίβερπουλ η γαλλική Γερουσία, ευθύνες στους διοργανωτές για τα επεισόδια

bet365

Η έρευνα που διεξήγαγε η γαλλική Γερουσία για το φιάσκο στον τελικό του Champions League δικαίωσε πλήρως τους φιλάθλους της Λίβερπουλ, αφαιρώντας τους οποιοδήποτε μερίδιο στο «χάος» και επιρρίπτοντας μια σειρά από ευθύνες στη γαλλική αστυνομία, την κυβέρνηση και την UEFA.

Το τοπίο σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στο πρωτοφανές «χάος» του τελικού Champions League κόντρα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Μπορεί η γαλλική κυβέρνηση να τα... έριξε στους φίλους των Reds πριν μπει η ίδια σε φάση ενδοσκόπησης και ζητήσει την ανεξάρτητη έρευνα για τις εικόνες έξω από το «Σταντ Ντε Φρανς», ωστόσο, η γαλλική Γερουσία επέρριψε τις ευθύνες του φιάσκου αποκλειστικά στους διοργανωτές.

Στην έκθεση που παρουσίασε με τίτλο, «Τελικός Champions League: Ένα αναπόφευκτο φιάσκο», δύο εμπειρογνώμονες της Γερουσίας ερεύνησαν το οργανωτικό χάος της 28ης Μαΐου χρησιμοποιώντας αποδεικτικά στοιχεία μέσα από υλικό και καταθέσεις φιλάθλων της Λίβερπουλ, εκπροσώπων των δύο συλλόγων όπως και στελεχών της οργανωτικής επιτροπής.

Οι φίλοι της Λίβερπουλ είχαν κάνει λόγο εξαρχής για τεχνικό πρόβλημα στα τουρνικέ και το μηχάνημα αναγνώρισης των ψηφιακών εισιτηρίων, με την απεργία των τρένων να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα οδηγώντας σε τεράστιο συνωστισμό έξω από μεμονωμένες θύρες και χιλιάδες φιλάθλους εν τέλει να χάσουν την αναμέτρηση. Το χειρότερο, όμως, ήταν τα έκτροπα που εκτυλίχθηκαν αργότερα, η αδικαιολόγητη ρίψη δακρυγόνων από τους αστυνομικούς προς τους φιλάθλους που βρίσκονταν έξω από τις θύρες, αρκετοί εκ των οποίων έπεσαν και θύματα ληστείας από ντόπιους.

Η έκθεση της καταδικάζει τη γαλλική αστυνομία, τη γαλλική κυβέρνηση και την UEFA για μια σειρά από σοβαρά οργανωτικά λάθη σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα, ο πόρισμα «φωτογραφίζει» την UEFA επειδή απέτυχε να προβλέψει πιθανή απάτη στα εισιτήρια και τη γαλλική κυβέρνηση επειδή έριξε το βάρος των ευθυνών στους φιλάθλους.

«Όλοι λειτούργησαν με τον δικό τους τρόπο χωρίς να υπάρχει η παραμικρή συνεννόηση», ανέφερε ο Λοράν Λαφόν, ένας από τους δύο επικεφαλής της έρευνας, μιλώντας για μια πλήρως δυσλειτουργική αλυσίδα γεγονότων και αποτυχιών στην προετοιμασία για το μεγάλο event.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα