Οι…δύο προετοιμασίες και το στοίχημα για τον Ολυμπιακό ενόψει Μακάμπι

Οι…δύο προετοιμασίες και το στοίχημα για τον Ολυμπιακό ενόψει Μακάμπι

Οι…δύο προετοιμασίες και το στοίχημα για τον Ολυμπιακό ενόψει Μακάμπι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για την ιδιαιτερότητα της νέας σεζόν, αλλά και τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού.

Αν έχει ένα καλό η κλήρωση-ορισμός του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα στο β΄προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ότι και οι Ισραηλινοί δεν θα έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους.

Το πρωτάθλημα τους ξεκινάει 20 Αυγούστου, όπως το ελληνικό. Έχουν, βέβαια, αυτοί το Σούπερ Καπ στις 16 Ιουλίου, παραμονές του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό-εμείς εδώ τον έχουμε καταργήσει τον θεσμό εδώ και χρόνια, αφού με το ζόρι μπορούμε να διοργανώσουμε τελικό Κυπέλλου…

Τις δύο προηγούμενες φορές που ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί στα καλοκαιρινά προκριματικά από ομάδες του Ισραήλ, οι αντίπαλοι του, τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2010, όσο και η Χάποελ Μπερ Σέβα το 2016, είχαν δώσει πριν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό άλλα δύο ματς νωρίτερα στα προκριματικά, η Μακάμπι με τη Σέριφ και η Χάποελ με τη Μόγκρεν. Δύο παιχνίδια που ίσως τους είχαν βοηθήσει να είναι πιο έτοιμοι από τον Ολυμπιακό-αν και το 2010 κι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παίξει ένα γύρο νωρίτερα, με την αλβανική Μπέσα.

Τέλος πάντων, μπορεί και να είναι λεπτομέρειες αυτά-μπορεί και να μην είναι: να θυμίσω ότι το περασμένο καλοκαίρι η Μακάμπι Χάιφα αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την άσημη Καϊράτ, παίζοντας στις 7 και στις 14 Ιουλίου. Η ομάδα όμως από το Καζακστάν βρίσκονταν στην 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της, ενώ η Μακάμπι έδινε τα πρώτα παιχνίδια της στη σεζόν. Οπότε, καλώς η, κακώς, τίθεται και θέμα αγωνιστικής ετοιμότητας.

Για τον Ολυμπιακό θα είναι λοιπόν σημαντικό αυτό το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων από τις 22 του μήνα που θα πάει στην Αυστρία έως τις 20 Ιουλίου που θα παίξει στο Ισραήλ. Σημαντικό, ασφαλώς, όχι μόνο για τα παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Ισραήλ, αλλά γενικά για τα έξι ευρωπαϊκά ματς που θα δώσει μέσα στο καλοκαίρι, για τα άλλα έξι που (λογικά) θα δώσει στη φάση των ομίλων το φθινόπωρο και για τα περίπου οκτώ που θα παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα στο ίδιο διάστημα.

Μαρτίνς

Να λάβουμε υπόψιν μας την ιδιαιτερότητα της φετινής σεζόν, με τη μεγάλη διακοπή που θα έχει από τα μέσα Νοέμβρη λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Τότε, ο Ολυμπιακός, όπως κι όλες οι ομάδες, θα έχουν τη δυνατότητα, αφού θα έχει σταματήσει το πρωτάθλημα, να κάνουν και μία δεύτερη προετοιμασία περίπου ενός μηνός, προκειμένου να «βγάλουν» με μεγαλύτερη άνεση το υπόλοιπο της σεζόν, οπότε και θα κριθεί ο τίτλος. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη εμπειρία και εδώ θα δούμε ποιοι προπονητές θα είναι και οι πιο προνοητικοί και ξύπνιοι, έτσι ώστε αφενός μεν να είναι η ομάδα τους δυνατή στο τετράμηνο από 20 Ιουλίου έως 15 Νοεμβρίου, αφετέρου δε να ετοιμαστεί από τα μέσα Γενάρη έως τα μέσα Δεκέμβρη για το δεύτερο μισό της περιόδου.

Κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, που είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει να παίζει από τις 20 Ιουλίου-και που συχνά επηρεάζεται στο β΄ μισό της σεζόν ακριβώς από αυτό το πράγμα, με συνέπεια να πέφτει η απόδοση του, ειδικά όταν έχει κιόλας εξασφαλίσει μία διαφορά στο πρωτάθλημα. Κάτι που είδαμε για παράδειγμα σε μεγάλη…ένταση φέτος, και που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν οι εντυπώσεις.

Εξυπακούεται ότι ενόψει ειδικά των αγώνων με την πρωταθλήτρια Ισραήλ, θα είναι σημαντικό να ενσωματωθούν όσο το δυνατό πιο έγκαιρα δύο-τρεις παίκτες που χρειάζεται ο προπονητής για να είναι ο Ολυμπιακός πιο δυνατός. Οπωσδήποτε ένας (τουλάχιστον ένας) δεξιός μπακ, ένας κυνηγός και ένας δημιουργικός χαφ. Και με την προϋπόθεση να μην έχει φύγει κανείς βασικός, αφού σε τέτοια περίπτωση, θα χρειαστεί να καλυφθεί το κενό του.

Είναι ένα καλό στοίχημα για τον Ολυμπιακό το διάστημα των πέντε δέκα επόμενων ημερών. Γιατί σε αυτό το διάστημα πρέπει να έχουν γίνει οι προσθήκες αυτές, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμοι στα δύο παιχνίδια στις 20 κι 27 Ιουλίου.

Άσχετο: Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα κατηγορηματικοί για ονόματα, διότι ο Ολυμπιακός για κάθε θέση έχει δύο παίκτες-και σε μία θέση έχει τρεις. Οι κινήσεις γίνονται παράλληλα και η τελική απόφαση μπορεί να φέρει τον ένα η, τον άλλο στόχο. Πραγματικά, πάντως, παίζουν τα ονόματα που έχουν γραφτεί συν δύο-τρία ακόμη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.