Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ: Η Γαλλίδα Υπουργός ζήτησε συγγνώμη από τους φίλους των Reds

Newsroom
Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ: Η Γαλλίδα Υπουργός ζήτησε συγγνώμη από τους φίλους των Reds

bet365

H Γαλλίδα Yπουργός Αθλητισμού ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς της Λίβερπουλ για τα άσχημα σκηνικά στον τελικό του Champions League που έφεραν «οδυνηρές αναμνήσεις» του Χίλσμπορο.

Επειτα από δυο εβδομάδες, η Γαλλίδα Υπουργός Αθλητισμού εξέφρασε τη θλίψη του για τα όσα διαδραματίστηκαν στον τελικό του Champions League, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους φίλους της Λίβερπουλ. Η Αμελί Ουντεά-Καστερά έστειλε επιστολή στους «Reds» αποδεχόμενη πως τα επεισόδια θα μπορούσαν να φέρει πίσω «οδυνηρές αναμνήσεις» από την καταστροφή του Χίλσμπορο. Η Υπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξαν «αρκετές διαδοχικές αποτυχίες» από τις γαλλικές αρχές στο Stade de France, οι οποίες οδήγησαν σε αποκλεισμό χιλιάδων οπαδών, ενώ αναφέρθηκε και στη στάση της γαλλικής αστυνομίας που έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Είναι μια σημαντική αλλαγή συμπεριφοράς, από την Υπουργό που αρχικά είχε υποστηρίξει ότι η Λίβερπουλ ήταν εν μέρει υπεύθυνη για το χάος, λέγοντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL αμέσως μετά τον τελικό ότι ο σύλλογος απέτυχε να οργανώσει σωστά τους φιλάθλους της.

«Θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους οπαδούς της Λίβερπουλ των οποίων η βραδιά καταστράφηκε. Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι πολλοί από αυτούς ήρθαν από μακριά, αρκετοί με τις οικογένειές τους, για να στηρίξουν την ομάδα τους και να παρακολουθήσουν έναν αξέχαστο ποδοσφαιρικό αγώνα. Λυπούμαστε που μερικοί από αυτούς χρειάστηκαν να γίνουν μάρτυρες σκηνών που δεν έχουν καμία θέση σε ένα αθλητικό γεγονός, πόσο μάλλον που γνωρίζουμε ότι μπορεί να έφερε πίσω ιδιαίτερα οδυνηρές αναμνήσεις από την ιστορία του συλλόγου σας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα