Champions League: Σύμβουλος της UEFA την είχε προειδοποιήσει για το... χάος από τον Φεβρουάριο!

Newsroom
Champions League: Σύμβουλος της UEFA την είχε προειδοποιήσει για το... χάος από τον Φεβρουάριο!

bet365

Η UEFA τα έκανε μαντάρα με τη διοργάνωση του τελικού του Champions League και δημοσίευμα του Guardian αποκαλύπτει πως οι ιθύνοντες είχαν προειδοποιηθεί εδώ και καιρό ότι τα μέτρα ασφαλείας είχαν πάρει... την κάτω βόλτα.

Οργή και αγανάκτηση επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Champions League από μεγάλη μερίδα του κόσμου, ο οποίος δεν μπορούσε να μπει εγκαίρως στο «Σαντ Ντε Φρανς» για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ρεάλ και Λίβερπουλ.

Το... μπάχαλο που δημιουργήθηκε στις θύρες επέφερε έξτρα επεισόδια, με την Αστυνομία να επεμβαίνει με βία και να κάνει χρήση δακρυγόνων για να διασπάσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα στάδιο. Η γιορτή του ποδοσφαίρου είχε καταστραφεί ολοσχερώς και το χειρότερο είναι πως η UEFA είχε λάβει εδώ και μήνες προειδοποιήσεις για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Από τον Φεβρουάριο κιόλας, o Στιβ Φρόσντικ, ειδικός σε θέματα ασφάλειας με δεκαετίες εμπειρίας παραιτήθηκε από το ρόλο του ως σύμβουλος της Ομοσπονδίας έχοντας αγανακτήσει με τις πρακτικές ακολουθούνταν από το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τον «Guardian», ο Φρόσντικ είχε δυσαρεστηθεί σοβαρά με την κατεύθυνση του τμήματος υπό τη διεύθυνση του Ζέλικο Πάβλιτσα, στενού φίλου του προέδρου της UEFA, Αλεξάντρ Τσέφεριν.

Ο Φρόσντικ λέγεται ότι πίστευε ότι ο επαγγελματισμός, η τεχνογνωσία και η ανάπτυξη της UEFA υπονομεύονταν και απέρριψε μια πρόταση για αναθεώρηση του συμβολαίου του, κάτι που θα είχε υποβαθμίσει τον ρόλο του εντός της Ομοσπονδίας

Η παραίτηση και οι προειδοποιήσεις του προς την UEFA ήρθαν μόλις τέσσερις μήνες νωρίτερα από τα δυο γεγονότα που έπληξαν σοβαρά τη φήμη της Ομοσπονδίας: η αρχή έγινε τους οπαδούς της Ρέιντζερς που ταξίδεψαν στον τελικό του Europa League μόνο και μόνο για να βρεθούν χωρίς νερό στη Σεβίλλη, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η πλήρης καταστροφή στον τελικό του Champions League.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα