Αυτοί που γύρισαν την πλάτη στη Ρεάλ

Αυτοί που γύρισαν την πλάτη στη Ρεάλ

Αυτοί που γύρισαν την πλάτη στη Ρεάλ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που αρνήθηκαν να αγωνιστούν στη Ρεάλ Μαδρίτης και απέρριψαν τις προτάσεις της, όπως έκανε φέτος ο Κιλιάν Μπαπέ.

Φραντσέσκο Τότι: «Ξέρετε κανέναν που να άφησε τους φτωχούς γονείς του για να ζήσει με κάποιους πλούσιους ξένους»; Αυτή ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ιταλού άσου, όταν ρωτήθηκε γιατί δε δέχθηκε ποτέ του να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης και παρέμεινε για πάντα στη Ρόμα. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές προσπάθησε ο Φλορεντίνο Πέρεθ να κάνει κάτοικο Μπερναμπέου τον Τότι, όμως ο μεγάλος capitano δεν άφησε ποτέ του τη μεγάλη του αγάπη. Αν και ο ίδιος είχε παραδεχθεί πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήταν η μοναδική ομάδα, για την οποία θα άφηνε τους «τζιαλορόσι». Ο ίδιος έχασε την ευκαιρία για δεκάδες τρόπαια, όμως παρέμεινε σύμβολο αφοσίωσης και παντοτινή «σημαία» για τους οπαδούς της αγαπημένης του Ρόμα.

tot

Στίβεν Τζέραρντ: Δύο απόπειρες έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης να αποκτήσει τον Άγγλο μέσο. Η πρώτη έγινε το 2004, μετά από εισήγηση του Ζινεντίν Ζιντάν, ώστε να ενισχυθεί η μεσαία γραμμή (που είχε αποδυναμώσει ο Πέρεθ με τους “galacticos”) της ομάδας. Ο Τζέραρντ επέλεξε να παραμείνει στη Λίβερπουλ και την αμέσως επόμενη σεζόν κατέκτησε το Champions League. Έξι χρόνια μετά, το 2010, η «βασίλισσα» επανήλθε με νέα πρόταση, όμως ο ίδιος τότε αποφάσισε να παραμείνει στο Άνφλιντ, έχοντας ξεπεράσει πλέον την ηλικία των 30 ετών. Και μπορεί, σύμφωνα με το ταλέντο του, να άξιζε περισσότερους τίτλους – που ενδεχομένως να τους κατακτούσε στη Ρεάλ – όμως ο Στίβεν Τζέραρντ δε μετάνιωσε στιγμή που παρέμεινε στην αγαπημένη του Λίβερπουλ για σχεδόν μια ζωή.

ger

Τζίτζι Μπουφόν: Όταν η Γιουβέντους υποβιβάστηκε το 2006, λόγω του σκανδάλου Calciopolis, πολλές ομάδες επιχείρησαν να πάρουν ποδοσφαιριστές από τη «Μεγάλη Κυρία». Μία από αυτές ήταν και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία απέκτησε τους Καναβάρο και Έμερσον, ενώ προσπάθησε να κάνει το ίδιο και με τον Μπουφόν. Μπροστά στα τόσα προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνο το διάστημα, η διοίκηση της Γιουβέντους επέτρεψε στον Ιταλό τερματοφύλακα να κάνει οποιαδήποτε επιλογή επιθυμούσε ο ίδιος για την καριέρα του. Και ο μεγάλος Τζίτζι επέλεξε να μην... πηδήξει από το καράβι, λέγοντας «όχι» στη Ρεάλ και επιλέγοντας να αγωνιστεί στη Serie B με τους «μπιανκονέρι».

buf

Λουίς Σουάρες: «Μήλον της έριδος» ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έγινε ο Ουρουγουανός επιθετικός, μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις με τη Λίβερπουλ. Οι δύο ομάδες επιχείρησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους το καλοκαίρι του 2014, με τους «μπλαουγκράνα» να αποσπούν τελικά την υπογραφή του Σουάρες. Ο ίδιος, με δηλώσεις του, δήλωσε πως ήταν παιδικό του όνειρο να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, όμως τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής έκαναν λόγο για μια άλλη λεπτομέρεια, που έκρινε την υπόθεση. Όλοι τότε κατέκριναν τον Σουάρες, μετά το περιστατικό με το δάγκωμα στον Κιελίνι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως ο σύλλογος της Καταλονίας είχε εκφράσει τη συμπαράστασή του στον Ουρουγουανό. Κάτι που ενδεχομένως να... μέτρησε στην απόφασή του να πει «όχι» στη Ρεάλ.

sua

Νεϊμάρ: Από τότε που ήταν μόλις 13 ετών τον είχε προσεγγίσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Αναγνωρίζοντας το ταλέντο του, η «βασίλισσα» επιχείρησε να τον πάρει στις ακαδημίες της, όμως – όπως είχε δηλώσει κάποια στιγμή ο ίδιος – ο Νεϊμάρ δεν ήταν έτοιμος να φύγει από τη Βραζιλία σε τόσο μικρή ηλικία. Τα χρόνια πέρασαν και η Ρεάλ επανήλθε, όμως ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ επέλεξε να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι. Ο Νεϊμάρ αποτελούσε διαχρονικά διακαή πόθο της «βασίλισσας», με τα σενάρια να το φέρνουν στο Μπερναμπέου, μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο το 2018. Όμως, για μία ακόμη φορά, ο συγκεκριμένος «γάμος» δεν έγινε ποτέ και ο Βραζιλιάνος παρέμεινε στην Παρί.

ney

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα