Βινίσιους: Το «διαμαντάκι» της Ρεάλ ωρίμασε!

Βινίσιους: Το «διαμαντάκι» της Ρεάλ ωρίμασε!

Βινίσιους: Το «διαμαντάκι» της Ρεάλ ωρίμασε!

bet365

Χαμένος χρόνος με Ζιντάν, με Αντσελότι προορισμένος για τα αστέρια. Ο Βινίσιους βρήκε το δρόμο προς την αγωνιστική εκτόξευση και αναγκάζει τη Ρεάλ να αγναντεύει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν ήξερε τι να κάνει με δαύτον. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του Εντέν Αζάρ ωστόσο τον είχαν δέσει χειροπόδαρα σε ό,τι αφορά τις επιλογές στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με το όνομα του Βινίσιους να αποτελεί μονόδρομος. Παρόλα αυτά, ο Βραζιλιάνος φαινόταν πως δεν ήταν η λύση στο πρόβλημα.

Ο Γάλλος τεχνικός ήταν συνεχώς απογοητευμένος με την απόδοσή του, ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι συμπαίκτες του άρχισαν να τον αντιμετωπίζουν σαν περιθωριακό. «Μην δίνεις τη μπάλα στον Βινίσιους. Απόψε παίζει εναντίον μας» έλεγε ο Καρίμ Μπενζεμά στον Μεντί στο ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στη Γκλάντμπαχ στην περσινή περίοδο. Κι όσο σκληρό κι αν ακούγεται, η αντίδρασή του ήταν εν μέρει λογική.

Ο 20χρονος τότε Βινίσιους άλλωστε δεν έλεγε να βελτιωθεί με τίποτα. Ακόμη κι αν το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο τού επέτρεπε να ξεγλιστρά ανάμεσα στα κύματα αντιπάλων και με την εκρηκτικότητα που διέθετε να τους αφήνει μίλια πίσω, αυτές οι ακατάληπτες αποφάσεις του όταν έφτανε στο «κουτί» αρκούσαν για να τα καταστρέψουν όλα.

Πλήρως απογυμνωμένος από χαρίσματα όπως το τελείωμα και η ψυχραιμία, ο Βραζιλιάνος κατάφερνε συνεχώς να εκνευρίζει την οπαδική τάξη της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε παραδώσει πνεύμα με την περίπτωσή του. Τελικά, ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με τον φτωχό απολογισμό των έξι γκολ και των επτά ασίστ, σε μια αγωνιστική περίοδο που βρήκε τη Ρεάλ άτιτλη για πρώτη φορά από το 2010.

Έναν χρόνο αργότερα και η κατάσταση έχει αλλάξει δραστικά. Ο Βινίσιους έχει ξεδιπλώσει όλο το φάσμα του απεριόριστου ταλέντου του, σημείωσε το «χρυσό» γκολ στον τελiκό του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ και έκλεισε τη σεζόν με τα νούμερά του να έχουν εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα!

Έπειτα από 52 συμμετοχές με τη λευκή φανέλα, ο 21χρονος σημείωσε 22 γκολ και 20 ασίστ, καταλαμβάνοντας μια θέση στο top-10 των πιο παραγωγικών ποδοσφαιριστών για τη σεζόν 2021-2022. Επιμονή; Πίστη στον εαυτό του; Τακτική, ατελείωτη προπόνηση; Τι πραγματικά άλλαξε με τον μέχρι πρόσφατα αφελή τύπο που...ζαλιζόταν μπροστά από την αντίπαλη εστία;

Ο Αντσελότι βρήκε τον τρόπο να τον ξεκλειδώσει

Η πρώτη ανάγνωση είναι και η πιο προφανής. Το καλοκαίρι του 2021, ο Φλορεντίνο Πέρεθ παρέα με το δεξί του χέρι, Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον Ζιντάν με έναν προπονητή που... ξέρει από πρώτο χέρι τα λημέρια. Αφού έφαγαν απροσδόκητη... χυλόπιτα από τον Αλέγκρι που επέλεξε να επιστρέψει στη Γιουβέντους, οι Μαδριλένοι σήκωσαν το τηλέφωνο για τον επόμενό τους στόχο.

Η φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής τους καλωσόρισε με έναν τόνο ηρεμίας και έκπληξης. «Έρχομαι... χθες» πρέπει να ήταν τα λόγια του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, ετοίμασε βαλίτσες, αποχαιρέτησε άπαντες στην Έβερτον και έκλεισε πτήση για Μαδρίτη. Στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός της Βασίλισσας, ο Καρλέτο στάθηκε στο νέο αίμα των Μαδριλένων και εμμέσως στο διαμάντι που ακόμα δεν είχε καταφέρει να λάμψει.

Από τις πρώτες προπονήσεις του μαζί με τον Βινίσιους, ο Ιταλός προσπάθησε να του προσδώσει ψυχραιμία. Εμπιστοσύνη στον εαυτό του, το περίφημο... calma που ξεφώνιζε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπροστά στο αποσβολωμένο κοινό του «Καμπ Νόου» μια δεκαετία νωρίτερα. Ο Αντσελότι άλλωστε είχε πιάσει το νόημα από την αρχή. Ο Βινίσιους δεν υστερούσε σε τεχνική, έχανε απλώς τη μάχη κόντρα στο ίδιο του το μυαλό.

Βιαστικός, αφελής, νευρικός και πολλά άλλα επίθετα τον συνόδευαν όταν χρειαζόταν να πάρει την καταλυτική απόφαση μπροστά από την εστία. Πολλές και αχρείαστες επαφές με τη μπάλα, ετεροχρονισμένες πάσες, κακό link up play και άσχημα τελειώματα απάρτιζαν το... πλούσιο μενού του Βραζιλιάνου, όμως όλα αυτά πέρασαν μονομιάς στο παρελθόν. Υπό τις οδηγίες του Αντσελότι, ο Βίνι αντιλήφθηκε επιτέλους πως η Βραζιλιάνικη νοοτροπία του και το αλέγκρο στυλ δεν χρειαζόταν να σκεπάζουν την απαραίτητη κυνικότητα.

Έμαθε να εκτελεί με 1-2 επαφές, προσπάθησε να αντιγράψει την κορμοστασιά του Μπενζεμά τη στιγμή της εκτέλεσης, μα πάνω από όλα κατάλαβε πως μετά τις ατελείωτες ντρίμπλες και τσαλίμια, έπρεπε να δώσει λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό του. Μόνο έτσι θα είχε την απαραίτητη ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό για να μάθει επιτέλους να τελειώνει φάσεις, να δικαιολογεί τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα της Βασίλισσας.

Η ντοπιέτα με τη Λεβάντε στις αρχές της σεζόν φάνηκε σαν το turning point. Ο Βραζιλιάνος έδειχνε πλέον να αλλάζει. Να αφήνει τον εαυτό του να αναπλάθεται υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος τον χορήγησε με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία για να γίνει φονικός.

Η Βασίλισσα και το νέο της διαμάντι

Μετά τον Ιταλό, σειρά πήρε και το ρόστερ της Ρεάλ. Οι βαριές κουβέντες του Καρίμ Μπενζεμά είχαν περάσει οριστικά στο παρελθόν, αφού ο Γάλλος αποφάσισε να πάρει τον Βίνι κάτω από τη φτερούγα του και να του μάθει τα μυστικά του φορ. Σαν μια ιερή μυσταγωγία, κεκαλυμμένη πίσω από τους τείχους του προπονητικού κέντρου στο Βαλδεμπέμπας. Τα αδιάκριτα βλέμματα δεν είχαν θέση εκεί. Ο Βραζιλιάνος εξάλλου έπρεπε να μάθει από τις αποτυχίες του προκειμένου να αναγεννηθεί.

Και έπειτα από ατελείωτες ώρες προπόνησης κατάφερε επιτέλους να κερδίσει την εμπιστοσύνη, πρωτίστως τον συμπαικτών του, και έπειτα των οπαδών της Βασίλισσας. Του πιο απαιτητικού κοινού, το οποίο ωστόσο παραδόθηκε πλήρως όταν τον παρατηρούσε να κατεβαίνει σαν άλογο από την αριστερή πλευρά, να συνδυάζεται με τον Μπενζεμά και να σκοτώνει με γκολ και ασίστ τους αντιπάλους. Οι δυο τους πολύ σύντομα θα συνέθεταν το πιο φονικό δίδυμο στην Ευρώπη που οδήγησε τη Ρεάλ στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης.

Ο νέος Βινίσιους θα ανάγκαζε μέχρι και τον Νεϊμάρ να τον χρίσει φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας, την ίδια ώρα που ο Μπενζεμά παραδεχόταν πως... ο Διόσκουρός του αξίζει μια θέση στην πρώτη πεντάδα. Από την πλευρά της, η Ρεάλ γνωρίζει πως έχει στις τάξεις της ένα από τα πολυτιμότερα διαμάντια στον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Έναν αριστερό εξτρέμ που διαθέτει όλο το πακέτο για να την οδηγήσει σε ακόμα περισσότερους τίτλους. Και με βάση αυτή την πεποίθηση, έχει ανάψει το πράσινο φως για την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ρεπορτάζ, το μόνο που λείπει είναι απλώς η υπογραφή που θα επισημοποιήσει τη συμφωνία. Ούτως ή άλλως, ο Βίνι δεν μπορεί να φανταστεί αλλού το μέλλον του. Και με τον Κιλιάν Μπαπέ πλέον να αποτελεί τον Νο.1 δημόσιο εχθρό για τη Μαδρίτη, ο Βραζιλιάνος ξέρει πως είναι στο χέρι του να γράψει τη δική του ιστορία, οργώνοντας για χρόνια την αριστερή πλευρά με τα λευκά της Βασίλισσας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα