Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Στο Champions League μετά από 62 ολόκληρα χρόνια! (vid)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Στο Champions League μετά από 62 ολόκληρα χρόνια! (vid)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Στο Champions League μετά από 62 ολόκληρα χρόνια! (vid)

bet365

Με την κατάκτηση του δεύτερου Europa League/Κυπέλλου UEFA της ιστορίας της, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης εξασφάλισε αυτομάτως μια θέση στο επόμενο Champions League και μάλιστα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, επιστρέφοντας έτσι στον θεσμό μετά από 62 ολόκληρα χρόνια.

Πάνω από τέσσερις δεκαετίες αναμονής για να σηκώσει εκ νέου ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, πάνω από έξι δεκαετίες για να συμμετάσχει στην υψηλότερη βαθμίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με τη νίκη της στα πέναλτι επί της Ρέιντζερς, λοιπόν, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πραγματοποίησε και τα δύο της όνειρα σε μια βραδιά.

Οι Αετοί στέφθηκαν κυπελλούχοι Europa League μετά το μακρινό 1980 και παράλληλα κατάφεραν να κλειδώσουν τη συμμετοχή τους στο Champions League της επόμενης περιόδου, κόντρα στο γεγονός ότι στη Bundesliga τερμάτισαν στην 11η θέση και το -10 από την επτάδα.

Έτσι, η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ, η οποία πέραν όλων των άλλων θα βρεθεί στην κλήρωση των ομίλων από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, θα αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση 62 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία και παρθενική της συμμετοχή.

Ήταν τη σεζόν 1959/60, όταν η Άιντραχτ είχε συμμετάσχει στο νεοσύστατο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών που μετρούσε πέντε χρόνια ζωής, φτάνοντας, μάλιστα, μέχρι τον τελικό του «Χάμπντεν Παρκ», όπου η «διαστημική» Ρεάλ Μαδρίτης των Ντι Στέφανο-Πούσκας-Χέντο την κατατρόπωσε με 7-3. Στα ημιτελικά εκείνης της σεζόν, πάντως, οι Αετοί είχαν αποκλείσει και πάλι τη Ρέιντζερς, με συνολικό σκορ 12-4 στα δύο παιχνίδια!

Το διάστημα των 62 χρόνων αποτελεί αναμενόμενα τη μεγαλύτερη περίοδο αναμονής για μια ομάδα μέχρι να επιστρέψει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα