Τσέλσι – Μπαρτσελόνα: Μετά από 13 χρόνια ο Όβρεμπο παραδέχθηκε την αδικία στους «μπλε» (vid)

Τσέλσι – Μπαρτσελόνα: Μετά από 13 χρόνια ο Όβρεμπο παραδέχθηκε την αδικία στους «μπλε» (vid)

bet365

Για ένα από τα μεγαλύτερα διαιτητικά σκάνδαλα στην ιστορία του Champions League, χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια για να υπάρξει παραδοχή λάθους από τον αρνητικό πρωταγωνιστή. Ο Όβρεμπο παραδέχθηκε πως έπρεπε να δώσει πέναλτι στην Τσέλσι...

Εκείνος ο επαναληπτικός ημιτελικός του Champions League, μετά τον οποίο η Μπαρτσελόνα πέρασε στον τελικό της Ρώμης και κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο, έπρεπε να έχει πολύ διαφορετική κατάληξη.

Στην Τσέλσι, ίσως ακόμα και σήμερα, σε κάθε σκέψη εκείνου του ματς, να... βγάζουν καπνούς με όσα βίωσαν από την διαιτησία και πιο συγκεκριμένα από τον Τομ Χένινγκ Όβρεμπο.

Ο ρέφερι εκείνου του ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μίλησε στην Daily Mail και παραδέχθηκε 13 χρόνια αργότερα, πως: «Όλα θα ήταν πιο εύκολα για το διαιτητικό τιμ αν δεν είχε μπει εκείνο το τρομερό γκολ του Ινιέστα και απλά είχε περάσει η Τσέλσι στον τελικό. Θα τα συζητούσαν όλα οι οπαδοί της Τσέλσι στην παμπ μετά το ματς, αλλά δεν θα τους ένοιαζαν οι... πέντε – έξι περιπτώσεις που αισθάνθηκαν ότι αδικήθηκαν.

Δεν θεωρώ ότι έπρεπε να δοθούν τόσα πέναλτι όσα πίστευε ο κόσμος των “μπλε”, αλλά όντως, έπρεπε σε κάποια φάση να δοθεί πέναλτι. Δέχθηκα τρομερή πίεση για τα πέναλτι και ίσως γι' αυτό να επέλεξα να είμαι πιο αυστηρός. Οπότε ίσως αυτό να με επηρέασε».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα