Ρεάλ Μαδρίτης: Όταν παίζει με τη φωτιά, αλλά δεν... καίγεται

Ρεάλ Μαδρίτης: Όταν παίζει με τη φωτιά, αλλά δεν... καίγεται

Ρεάλ Μαδρίτης: Όταν παίζει με τη φωτιά, αλλά δεν... καίγεται

bet365

Η «βασίλισσα» γλίτωσε το κάζο στο Μπερναμπέου από την Τσέλσι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιες άλλες χρονιές στο Champions League η Ρεάλ κινδύνευσε να αποκλειστεί μέσα στο σπίτι της, έπειτα από εκτός έδρας νίκη στο πρώτο παιχνίδι.

Σάλκε (2014-15): Δύο συνεχόμενες χρονιές οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των «16». Τη σεζόν 2013-14, η Ρεάλ προκρίθηκε με συνολικό σκορ 9-2, όμως την αμέσως επόμενη... τα χρειάστηκε. Μετά το 0-2 στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία, η «βασίλισσα» βρέθηκε με το ένα πόδι στα προημιτελικά, όμως η Σάλκε μπήκε στο Μπερναμπέου αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το… τομάρι της. Προηγήθηκε με 0-1 και στη συνέχεια με 1-2, θέλοντας μόλις ένα γκολ για να φτάσει σε σκορ πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή, όμως η Σάλκε απάντησε ξανά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έφτασε στο 3-4, θέλοντας ξανά μόλις ένα τέρμα για να πάρει την πρόκριση. Αυτό δεν ήρθε ποτέ και οι Μαδριλένοι γλίτωσαν το «κάζο». Μάλιστα, μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «βασιλικούς μπλε» ήταν ένας πρώην άσος της Ρεάλ, ο Κλας-Γιαν Χούντελαρ, που πέτυχε δύο γκολ.

Μπάγερν (2016-17): Τα δύο τέρματα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μόναχο είχαν δώσει στη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη με 1-2, κάνοντας αυτομάτως τη «βασίλισσα» φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Με το νυν προπονητή των Μαδριλένων, Κάρλο Αντσελότι, να είναι τότε στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν, οι Βαυαροί αγωνίστηκαν σαν πραγματική γερμανική μηχανή. Προηγήθηκαν με 0-1 και στη συνέχεια με 1-2, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν την πρόκριση, όμως μια κόκκινη κάρτα στον Βιδάλ, στο φινάλε του αγώνα, τους πλήγωσε. Στην παράταση, η Μπάγερν των δέκα ποδοσφαιριστών κατέρρευσε και ο Κριστιάνο πήρε το όπλο του. Έφτασε σε χατ-τρικ, οδηγώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τελικό 4-2 και ταυτόχρονα στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Γιουβέντους (2017-18): «Παρέλαση» έκανε στον πρώτο προημιτελικό στο Τορίνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Κριστιάνο να σημειώνει το γκολ της δεκαετίας, με ένα υπέροχο ανάποδο ψαλίδι, έφτασε στο ευρύ 0-3 επί της Γιουβέντους, φτάνοντας με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Κάτι η δική της χαλάρωση στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου, κάτι το ιταλικό πείσμα και παραλίγο να πραγματοποιηθεί μια ιστορική ανατροπή στον επαναληπτικό. Με δύο γκολ του Μάντζουκιτς και άλλο ένα του Ματουιντί, οι «μπιανκονέρι» ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και έδειχναν έτοιμοι για το απόλυτο ποδοσφαιρικό έπος. Με την αναμέτρηση να οδεύει προς την παράταση, ο διαιτητής υπέδειξε αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της Ρεάλ. Ο έξαλλος Μπουφόν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Ρονάλντο έγραψε το τελικό 1-3, που έδωσε – μέσα σε ανακούφιση – την πρόκριση στους γηπεδούχους.

Μπάγερν (2017-18): Αμέσως μετά την πρόκριση της Ρεάλ επί της Γιουβέντους, στην επόμενη φάση στήθηκε παρόμοιο σκηνικό. Αντίπαλος στα ημιτελικά ήταν η Μπάγερν, με τη «βασίλισσα» να νικά στο Μόναχο με 1-2, ακριβώς όπως είχε κάνει και την προηγούμενη σεζόν. Το γρήγορο γκολ των Βαυαρών έβαλε φωτιά στο Μπερναμπέου, όμως οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω-κάτω και έφτασαν στην ανατροπή. Στο δεύτερο ημίχρονο, η γερμανική ομάδα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και μετά την ισοφάριση σε 2-2, έψαξε το τρίτο τέρμα που θα της έδινε την πρόκριση. Αν και πίεσε ασφυκτικά και έχασε μεγάλες ευκαιρίες, το γκολ δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα η Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Υ.Γ. Η μοναδική φορά που την... πάτησε η Ρεάλ ήταν τη σεζόν 2018-19. Στη φάση των «16», είχε νικήσει με 2-1 τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, όμως στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 από τον «Αίαντα» και αποκλείστηκε.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα