Φαν Μπάστεν: «Λογικό να αλλάζεις κανάλι στα ματς της Ατλέτικο, δεν γίνεται να παίζεις έτσι με Φέλιξ-Γκριεζμάν»

Φαν Μπάστεν: «Λογικό να αλλάζεις κανάλι στα ματς της Ατλέτικο, δεν γίνεται να παίζεις έτσι με Φέλιξ-Γκριεζμάν»

bet365

Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν δεν ανήκει στους... θιασώτες του αμυντικού ποδοσφαίρου που επιδεικνύει η Ατλέτικο Μαδρίτης και το κατέστησε σαφές, κατακρίνοντας την τακτική της από τη στιγμή που διαθέτει παίκτες των 300 εκατ. ευρώ στην επίθεσή της.

Η εμφάνιση της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Etihad» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι προκάλεσε πρωτοφανές κύμα κριτικής για το «5-5-0» και την υπερβολικά αμυντική προσέγγιση που εφάρμοσε ο Τσόλο Σιμεόνε. Η πλειονότητα των φιλάθλων και των ποδοσφαιρανθρώπων χαρακτήρισαν την εμφάνιση των Μαδριλένων ως «έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου», με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να δηλώνει πως ακόμα και μετά από 100.000 χρόνια το σύστημα αυτό θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από οποιαδήποτε ομάδα. Ανάμεσα, λοιπόν, στους επικριτές του στυλ των Ροχιμπλάνκος τάχθηκε και ο Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Ο παλαίμαχος Ολλανδός θρύλος των Οράνιε και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παραχώρησε συνέντευξη στο «Ziggo Sport», στην οποία εξέφρασε την έκπληξή του με τον τρόπο που αγωνίζεται μια ομάδα τόσο υψηλού μπάτζετ και με παίκτες αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην επίθεσή της. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι λογικό ένας φίλαθλος να αλλάζει κανάλι και να προτιμά να δει... Netflix από αγώνα της Ατλέτικο, προτείνοντας, μάλιστα, στη FIFA να αλλάξει τον κανονισμό του οφσάιντ για να αποτρέψει τις ομάδες από το να παίζουν όπως η ομάδα του Σιμεόνε!

«Αυτό που κάνει η Ατλέτικο είναι νόμιμο, επιτρέπεται, αλλά με εκπλήσσει που μία ομάδα παίζει με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα για 90 λεπτά και απλά προσπαθεί να μη δεχθεί γκολ από τον αντίπαλο. Θα καταλάβαινα αν κάποιος άλλαζε το κανάλι και έβαζε να δει Netflix ή κάτι άλλο όταν παίζει η Ατλέτικο.

«Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον, ο προπονητής μπορεί να επιλέγει το πώς θέλει να παίζει, απλά δεν είναι ωραίο για τον κόσμο να βλέπει δύο παίκτες όπως ο Φέλιξ και ο Γκριεζμάν που κοστίζουν μαζί 300 εκατομμύρια ευρώ να αμύνονται για 90 λεπτά.

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να υπάρξει και χωρίς οφσάιντ. Ένας οργανισμός όπως η FIFA θα πρέπει να σκεφτεί τρόπους για να κάνει το ποδόσφαιρο διασκεδαστικό, να το εξελίξει. Με αυτό το στυλ που παίζει η Ατλέτικο, δεν υπάρχει διασκέδαση».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα