Wyscout analysis: Ο Μπενζεμά σκοράρει κάθε 66’ στο Champions League (vids)

Wyscout analysis: Ο Μπενζεμά σκοράρει κάθε 66’ στο Champions League (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Wyscout analysis: Ο Μπενζεμά σκοράρει κάθε 66’ στο Champions League (vids)

bet365

Ο Γάλλος φορ της Ρεάλ Μαδρίτης προβάλει αυτή τη στιγμή ως ο πλέον φορμαρισμένος στράικερ στην Ευρώπη και οι επιδόσεις του στην κορυφαία διοργάνωση αποτυπώνουν του λόγου το αληθές. Εχει σημειώσει διπλάσιο αριθμό τερμάτων από τα xG που «μετρά».

Στην μπάλα οι αριθμοί ποτέ δεν λένε την αλήθεια, αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η περίπτωση του Καρίμ Μπενζεμά είναι μία εξ΄αυτών και μέσω του Wyscout θα επιδιώξουμε να δούμε με τα νούμερα την παρουσία του Γάλλου φορ στο Champions League. Οπου καταλήγουμε σε ένα και μόνο συμπέρασμα που δεν είναι άλλο από το ότι… έχει πάρει από το χέρι τη Ρεάλ Μαδρίτης και την οδηγεί προς τον τελικό.


Τελευταίο, χρονικά, «θύμα» του 35χρονου φορ ήταν η Τσέλσι καθώς στο χθεσινό (6/4) εκκωφαντικό 3-1 των «μερένγκες» στην Αγγλία σημείωσε σημείωσε χατ-τρικ και αυτόματα έφτασε τα 11 γκολ στη διοργάνωση, σε μόλις οκτώ συμμετοχές του.

Ο Μπενζεμά στο Champions League
Αγώνες: 8
Χρόνος συμμετοχής: 729’
Γκολ: 11
Μέσος όρος που σκοράρει: 66’

....
Το «heat map» του Γάλλου στο CL

*Κατά μέσο όρο τα expected goals του σε κάθε 90λεπτο ανέρχονται σε 0,76 και εκείνος σημειώνει 1,36. Τι σημαίνει αυτό; Πως με γνώμονα τις φάσεις που είναι «μέσα» το «λογικό» θα είναι να πετυχαίνει, «χοντρικά» και κατά μέσο όρο, τρία γκολ κάθε τέσσερα «γεμάτα» παιχνίδια του (δηλαδή αν αγωνίζεται από την αρχή μέχρι το τέλος τους). Ωστόσο εκείνος βάζει σχεδόν έξι και αν θελήσουμε να το «ερμηνεύσουμε» αποτυπώνεται ανάγλυφα πως τα τέρματά του είναι και δύσκολα. Για να το πούμε σε απλά ελληνικά... δεν τα βάζει… σπρωχτά.

*Ευρύτερα τα xG του στη διοργάνωση είναι 5,78 και εκείνος έχει σημειώσει 11. Αυτό... λέει πάρα πολλά και βασικά εξηγεί ανάγλυφα γιατί είναι ο πιο φορμαρισμένος φορ στην Ευρώπη.

*Αυτά μάλιστα προήλθαν από μόλις 34 τελικές, εκ των οποίων οι 18 είναι on target. Δηλαδή κατά μέσο χρειάζεται μόνο τρεις για να σκοράρει, ενώ απώλεσε από μία «καθαρότατη» ευκαιρία στα ματς με τη Σέριφ στην Ισπανία (απέκρουσε ο Αθανασιάδης), Σακχτάρ στην Ουκρανία και Τσέλσι στην Αγγλία. Σε πολύ μεγάλο βαθμό κάθε τελική του είναι και φάση.

*Παράλληλα είναι «μέσα» στα γκολ που σημείωσαν οι Βινίσιους, Ροντρίγκο στην Ουκρανία, καθώς εκείνος έδωσε την τελική πάσα για την ασίστ και άπλωσε το παιχνίδι της ομάδας του. Αυτόματα συμμετείχε ως σκόρερ ή στον τομέα της δημιουργία στα 13 από τα 20 μέχρι στιγμής τέρματα της Ρεάλ στη διοργάνωση.

*Στα 729 λεπτά που έχει παίξει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση έχει κάνει, μεταξύ άλλων, 50 επαφές στο ευρύτερο σημείο του πέναλτι των αντιπάλων του. Δηλαδή κάθε 14’ βρίσκεται φάτσα με το αντίπαλο τέρμα και δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.

*Πασάρει με ποσοστό επιτυχίας 83,4%, καθώς έχει 316 σωστές μεταβιβάσεις σε 379 που επιχείρησε μέχρι στιγμής.

*Το αντίστοιχο ποσοστό του όταν ψάχνει κάποιον Μαδριλένο στο επιθετικό τρίτο της Ρεάλ εκτινάσσεται στο 92,1% (35/38).

*Την ίδια στιγμή έχει δεχθεί 350 μεταβιβάσεις από συμπαίκτες του, κάτι που σημαίνει πως κατά μέσο όρο τον «αναζητούν» τουλάχιστον μία φορά κάθε 120 δευτερόλεπτα και ο λόγος είναι πως «πατά» συχνά έξω από το «κουτί».

*Συνολικά σε 30 περιπτώσεις πήρε την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή και άπλωσε το παιχνίδι της Ρεάλ, δημιουργώντας προϋποθέσεις για να απειλήσει.

*Για αυτό άλλωστε έχει, μεταξύ άλλων, φτιάξει και οκτώ ευκαιρίες των «μερένγκες».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα