Μπενζεμά: Όταν το πρέσινγκ στον τερματοφύλακα οδηγεί σε γκολ (vids)

Μπενζεμά: Όταν το πρέσινγκ στον τερματοφύλακα οδηγεί σε γκολ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπενζεμά: Όταν το πρέσινγκ στον τερματοφύλακα οδηγεί σε γκολ (vids)

bet365

Πολλάκις στο Champions League ο Καρίμ Μπενζεμά έχει δει τη σκέψη του για το πρέσινγκ στον αντίπαλο τερματοφύλακα να τον οδηγεί και στο γκολ. Από τα ημιτελικά και τον τελικό του 2018, μέχρι τον Ντοναρούμα και τον Μεντί...

Ο απόλυτος αστέρας του Champions League στα φετινά νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης πρόσφερε ακόμα μια προσωπική του παράσταση το βράδυ της Τετάρτης στον πρώτο προημιτελικό με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Μπορεί τα δυο πρώτα γκολ του στη νίκη (3-1) της Ρεάλ επί των «μπλε» να ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά, όμως, το τρίτο, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, είχε εξυπνάδα, σχέδιο και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Πριν από τον Μπέντζαμιν Μεντί που έκανε το λάθος μαζί με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ στους «8», ο Ντοναρούμα στην Παρί Σεν Ζερμέν είδε τον Μπενζεμά να έρχεται κατά πάνω του, να του κάνει το τζαρτζάρισμα και... αυτό ήταν όλο. Ο Ιταλός έκανε το λάθος, ο Γάλλος σκόραρε από το γύρισμα του Βινίσιους και η τεράστια ανατροπή είχε πάρει το δρόμο της...

Στο παρελθόν, ο φετινός σκόρερ 37 τερμάτων με τη φανέλα της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις έχει κάνει καθοριστικό πρέσινγκ σε αντίπαλους τερματοφύλακες σε κρίσιμα παιχνίδια του Champions League και έχει πετύχει τον στόχο του στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα ημιτελικά της σεζόν 2017-2018 και προτού οι «μερένγκες» βρεθούν στον μεγάλο τελικό του Κιέβου εκείνη την αγωνιστική περίοδο, η ομάδα της Μαδρίτης αντιμετώπισε την Μπάγερν Μονάχου. Το δεύτερο παιχνίδι στο «Μπερναμπέου» ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 2-2, με τον Μπενζεμά στο 46ο λεπτό να κάνει την προσωρινή ανατροπή.

Πίεσε το γύρισμα προς τον Ούλριχ που έχασε τελείως τη μπάλα και ο Γάλλος κατάφερε να σκοράρει για το 2-1. Ο Χάμες στο 63' διαμόρφωσε το τελικό 2-2, ωστόσο, η Ρεάλ μαζί με το υπέρ της 2-1 από το Μόναχο, πέρασε στον τελικό.

Εκεί, η ιστορία είναι πασίγνωστη και χιλιοειπωμένη. Τραυματισμός του Σαλάχ στον ώμο από τον Σέρχιο Ράμος, νίκη της «βασίλισσας» με το τελικό 3-1, παράπονα της Λίβερπουλ για συμμετοχή του Κάριους με διάσειση μετά από χτύπημα που είχε δεχθεί και... νέο πρέσινγκ του Μπενζεμά που οδήγησε σε γκολ.

Στο 51' βάζει την κόντρα στον πορτιέρε των «κόκκινων» για το 1-1 και ακολουθούν δυο εκπληκτικά γκολ του Μπέιλ για την ευρωπαϊκή κούπα των Μαδριλένων.

Φέτος, Ντοναρούμα και Μεντί βίωσαν το... άγχος της πίεσης του Μπενζεμά που έτρεξε προς το μέρος τους και τελικα οι τερματοφύλακες των Παρί και Τσέλσι αναγκάστηκαν να μαζέψουν τη μπάλα από τα δίχτυα τους.

Η Τσέλσι, όσο κι αν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με πρόθεση να ψάξει την ισοφάριση μετά τη μείωση του σκορ από τον Χάβερτς, είδε τον Γάλλο να κάνει σμπαράλια ξανά την ήδη κακή άμυνα των «μπλε» και να διαμορφώνει με άνεση το τελικό 3-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα