Άγιαξ - Μπενφίκα 0-1: «Killer» Νούνιες και στους «8» οι Αετοί (vid)

Άγιαξ - Μπενφίκα 0-1: «Killer» Νούνιες και στους «8» οι Αετοί (vid)

bet365

Βλαχοδήμος και Μπενφίκα στους «8» του Champions League! Με γκολ του «killer» Ντάρβιν Νούνιες στο 77', οι Αετοί έκαναν το «μπαμ» στο Άμστερνταμ κι απέκλεισαν τον μέχρι πρότινος αήττητο Άγιαξ, περνώντας στα προημιτελικά μετά από έξι χρόνια!

Ερχόταν με προίκα το 6/6 στον όμιλο. «Φόβητρο» όλη τη σεζόν, με τον «καυτό» Αλέ και επιθετική μηχανή που σπάνια σκούριαζε. Η Μπενφίκα, όμως, είχε τον τρόπο να σταματήσει τον φετινό Άγιαξ, πολύ πιο πρόωρα από ότι φαντάζονταν οι φίλοι του. Αφού του έκοψε το νικηφόρο σερί στην Πορτογαλία με το 2-2, οι Αετοί του Οδυσσέα Βλαχοδήμου «πάγωσαν» τον Αίαντα στο Άμστερνταμ με τον Ντάρβιν Νούνιες (0-1) και πήραν πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Champions League, μετά το 2016.

Οι Λουζιτανοί προετοιμάστηκαν για «μάχη» μέχρι τελικής πτώσεως και η καλοστημένη άμυνα απορροφούσε τους «κραδασμούς» σε όλο το πρώτο μέρος. Παρά την εμφανή του διάθεση να παραγάγει φάσεις και να κυνηγήσει από νωρίς το γκολ, ο Άγιαξ αδυνατούσε να φτιάξει κλασική ευκαιρία κι αυτό φαίνεται κι από τις ελάχιστες φορές που απειλήθηκε ο Βλαχοδήμος. Ένα μακρινό κι αδύναμο σουτ του Άντονι και μία κεφαλιά του Τάντιτς, φάσεις στις οποίες μπλόκαρε σταθερά, ήταν οι μοναδικές τελικές εντός εστίας για τον Αίαντα, που είχε φαντασία, άψογες συνεργασίες και κυκλοφορία, αλλά ο τελευταίος παίκτης ήταν πάντα… περικυκλωμένος από δύο και τρεις αμυντικούς.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι είχαν τριπλάσιες πάσες, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα με Τάντιτς και Άντονι, ωστόσο, το σύνολο του Νέλσον Βερίσιμο απέδιδε ακόμα καλύτερα και πιο δυναμικά σε φάση άμυνας. Μοναδική αξιόλογη τελική η ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Άντονι στο 62', καμία από τις επτά προσπάθειες εντός εστίας. Παράλληλα η Μπενφίκα έβρισκε τις δικές της ευκαιρίες να απειλήσει, κυρίως από στημένες μπάλες στην αντεπίθεση. Και μία από αυτές έμελλε να καθορίσει τις τύχες του ζευγαριού.

Στο 77’, από το (αυστηρό) φάουλ που κέρδισε ο Γκονσάλο Ράμος σχεδόν στο σημείο του κόρνερ, ο Γκριμάλντο εκτέλεσε ιδανικά στην καρδιά της περιοχής και ο Ντάρβιν Νούνιες σκόραρε με κεφαλιά νικώντας κατά κράτος τον Τίμπερ και τον Ονανά που πραγματοποίησε κάκιστη έξοδο. Ο 23χρονος θηριώδης φορ έγινε έτσι και ο νεότερος Ουρουγουανός που σκοράρει σε νοκ-άουτ Champions League.

Ο Άγιαξ μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από εκεί και πέρα, αλλά ο Βλαχοδήμος κινδύνευσε ελάχιστα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Ακόμα και στην πιο δύσκολη περίπτωση στο 90+7’, σε φάση που δεν μέτρησε ποτέ λόγω οφσάιντ, ο Έλληνας κίπερ είπε «όχι» με εντυπωσιακή ενστικτώδη απόκρουση και σφράγισε έτσι τη μεγαλειώδη πρόκριση των Αετών. Άδοξο το «αντίο» του Άγιαξ στην επιστροφή του στους «16» για μόλις δεύτερη φορά από τη σεζόν 2005/06, καταγράφοντας το ένατο σερί εντός έδρας παιχνίδι στα νοκ-αουτ που αποτυγχάνει να νικήσει.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαχ): Ονάνα, Μαζραουί, Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ, Άλβαρες (82’ Μπρόμπεϊ), Μπέργκχαους (82’ Κλάασεν), Χράφενμπερχ, Άντονι, Αλέ, Τάντιτς

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90+2’ Λατσάρο), Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Βάιγκλ, Τααράμπτ, Σίλβα, Έβερτον (72’ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (90+1’ Μπερνάρντο), Νούνιες (81’ Γκονσάλβες)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα