Βιδάλ: Ασταμάτητες μονομαχίες στο «Άνφιλντ», είχε ανάγκη ένα γεμάτο ματς (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Βιδάλ: Ασταμάτητες μονομαχίες στο «Άνφιλντ», είχε ανάγκη ένα γεμάτο ματς (pics & vid)

bet365

Ο τρόπος με τον οποίο σταμάτησε τον Λουίς Ντίας στο 90' + 2', ήταν απλά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των «μαχών» που έδωσε ο Αρτούρο Βιδάλ απέναντι στη Λίβερπουλ, όντας συγκινητικός στην ανεπιτυχή προσπάθεια της Ίντερ.

Οι «νερατζούρι» αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν προσαρμόστηκαν στην ανάγκη που είχαν να γυρίσουν το εις βάρος τους σκορ που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ματς, βοήθησαν στη μορφή... ροντέο που πήρε το παιχνίδι κατά διαστήματα στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης του «Άνφιλντ».

Ο Λαουτάρο πέτυχε το γκολ της ομάδας του Σιμόνε Ιντζάγκι, ο Αλέξις Σάντσες τα έκανε μαντάρα με τον τρόπο που χτύπησε τον Φαμπίνιο για να πάρει την κόκκινη κάρτα και ο Αρτούρο Βιδάλ έμεινε να τρέχει και να παλεύει με όλους, δίχως όμως να βγει κάποιο κέρδος για την Ίντερ.

  • Οι περισσότερες μονομαχίες της σεζόν

Είναι εκπληκτικός ο αριθμός που κατέγραψε ο Χιλιανός μέσος στο κομμάτι των μονομαχιών στις οποίες συμμετείχε με τους αντιπάλους του. To Wyscout αποτυπώνει πως τη φετινή σεζόν δεν είχε ξεπεράσει τις 28 (με 18 εξ αυτών επιτυχημένες σε ματς της Χιλής με την Παραγουάη στα προκριματικά του Μουντιάλ τον Οκτώβρη του 2021) και τώρα στο «Άνφιλντ» κατάφερε να φτάσει στις 34!

Είναι περισσότερες και από τον μέσο όρο του που κυμαίνεται στο 22,03 με ποσοστό επιτυχίας στο 51,4%. Η επιτυχία του στο «σπίτι» της Λίβερπουλ δεν ξεπέρασε το 53%, ωστόσο, η γενικότερη προσπάθειά του ήταν τέτοια που τον έκανε ήρωα για τους «νερατζούρι», στη βραδιά που όμως οι Μιλανέζοι αποχαιρέτησαν το φετινό Champions League.

Ο Βιδάλ με τη Λίβερπουλ ως αμυντικό χαφ

Ο χάρτης του Βιδάλ με τη Λίβερπουλ ως δεξιός εσωτερικός μέσος

Το heatmap των κινήσεων του Βιδάλ με την Λίβερπουλ από το Wyscout

Οι ενέργειες του Βιδάλ με τη Λίβερπουλ

Οι μονομαχίες του Βιδάλ με τη Λίβερπουλ από το Wyscout

  • Είχε καιρό να κάνει τέτοιο ματς

Γεμάτο παιχνίδι δεν κάνει πολύ συχνά. Και μπορεί στις δύο αναμετρήσεις με την Λίβερπουλ στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης να ήταν παρών σε ολόκληρη τη διάρκεια των αγώνων, όμως, φαίνεται ότι αυτό και του κοστίζει στις επιδόσεις του, αλλά και τον... μπουκώνει.

Και κάπως έτσι στο «Άνφιλντ» ξεμπούκωσε και προσπάθησε να το χαρεί αλλά και ν' αφήσει το στίγμα του ώστε η ομάδα του να εξαντλήσει τις πιθανότητες που είχε μετά το κακό αποτέλεσμα του πρώτου ματς στο «Τζουσέπε Μεάτσα».

Στο «σπίτι» της Λίβερπουλ ο Βιδάλ είχε 87 ενέργειες και πέτυχε τις 53 (61%), ενώ στο Μιλάνο είχε 68/41 (60%). Η αμέσως προηγούμενη φορά που είχε παίξει σε ολόκληρο παιχνίδι για να φτάσει σε παρόμοια επίπεδα ενεργειών ήταν στις αρχές του Φλεβάρη στο 2-0 επί της Ρόμα (89/68, 76%) και το αμέσως προηγούμενο ήταν πριν τα Χριστούγεννα στο 1-0 επί της Τορίνο (74/61, 82%).

Οι ενέργειες του Βιδάλ με τη Λίβερπουλ

Οι ενέργειες του Βιδάλ με τη Λίβερπουλ από το Wyscout

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα