Σε κάθε γκρουπ θανάτου, η Ατλέτικο θα παίρνει την πρόκριση

Σε κάθε γκρουπ θανάτου, η Ατλέτικο θα παίρνει την πρόκριση

bet365

Μέχρι το 35ο λεπτό των αγώνων της Τρίτης (07/12), η Ατλέτικο χόρευε αγκαλιά με τον αποκλεισμό, όμως στο τέλος αυτή ήταν που πανηγύρισε την πρόκριση, γιατί ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει!

Οι παίκτες των δύο ομάδων στάθηκαν στην σέντρα, στο κέντρο του Ντραγκάο. Ο ρέφερι σφύριξε για την έναρξη του παιχνιδιού. Πόρτο εναντίον Ατλέτικο Μαδρίτης. Ένα πραγματικό must win ματς και για τους δύο. Η βαθμολογία άφηνε τα πάντα ανοιχτά, με τη Λίβερπουλ να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, την Πόρτο να είναι δεύτερη με 5 βαθμούς, την Μίλαν τρίτη με 4 και την Ατλέτικο τελευταία επίσης με 4 βαθμούς.

Στο Β' γκρουπ, εκείνο που ονόμασαν γκρουπ του θανάτου, μέχρι το 35ο λεπτό των παιχνιδιών της Τρίτης (7/12) η Ατλέτικο παρέμενε τελευταία, πήγαινε σπίτι της. Η Πόρτο συνέχιζε στο Europa League, και η Μίλαν άγγιζε την πολυπόθητη επιστροφή στους «16» της διοργάνωσης των αστεριών. Όμως στο 90'+ η ομάδα του Σιμεόνε ήταν αυτή που πανηγύριζε στα αποδυτήρια...

Ένα γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 36ο λεπτό, που έφερε στα ίσα την αναμέτρηση της Μίλαν με την Λίβερπουλ (1-1) στο Σαν Σίρο, ήταν αυτό που έδωσε πνοή στους Ροχιμπλάνκος. Στο 55΄ σκόραραν σχεδόν... ταυτόχρονα οι Οριγκί στο Μίλαν - Λίβερπουλ και Γκριεζμάν στο Πόρτο - Ατλέτικο. Η Μίλαν από δεύτερη, πήγε τελευταία. Η Ατλέτικο ήταν εκείνη που κρατούσε το εισιτήριο στα χέρια της. Μαγεία!

Το τέρμα του Άνχελ Κορέα στο 90' ήταν απλώς η σφραγίδα σε μια πρόκριση που ήρθε με πολύ... Ατλέτικο τρόπο. Η ομάδα της Μαδρίτης προηγήθηκε σε όλη τη φάση των ομίλων μόνο 37 λεπτά (3' στο Μιλάνο, 34' στο Πόρτο). Ήρθε με δύο νίκες και μια ισοπαλία. Δηλαδή με επτά βαθμούς. Τους λιγότερους από τους «δεύτερους» που πέρασαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τους λιγότερους από τους «δεύτερους» που προκρίθηκαν την τελευταία πενταετία. (Έξι είχε η Ρόμα τη σεζόν 2015-16 στον όμιλο με Μπαρτσελόνα, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπάτε Μπορίσοφ).

Ήρθε με τον Λουίς Σουάρες, τον top scorer της πέρυσι, στην χρονιά κατάκτησης του πρωταθλήματος και φέτος ως τώρα στη σεζόν (8 τέρματα) στον πάγκο από το 13ο λεπτό να συμπληρώνει την λίστα των απουσιών που έγραφε: Κίραν Τρίπιερ (τραυματίας), Στέφαν Σάβιτς (τραυματίας), Χοσέ Χιμένες (τραυματίας), Φελίπε (τιμωρημένος μετά την κόκκινη στο ματς με τη Λίβερπουλ), Ζοάο Φέλιξ (ανέτοιμος). Ήρθε σε ένα παιχνίδι που ακολούθησε την ντροπιαστική ήττα από τη 12η της βαθμολογίας Μαγιόρκα στο πρωτάθλημα. Ήρθε σε ένα παιχνίδι που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Εκτός έδρας. Με την κατοχή 62% υπέρ των «δράκων» και τον Γιάν Όμπλακ να επεμβαίνει σωτήρια 5 φόρες.

Κι ήρθε γιατί ο Ουρουγουανός, όταν αποχώρησε λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ξέσπασε τα κλάματα στον πάγκο που δεν μπορούσε να προσφέρει. Ήρθε γιατί ο έτερος Ουρουγουανός, ήταν στο σπίτι τραυματίας και παραλίγο να σπάσει τα πάντα πανηγυρίζοντας το γκολ της ομάδας. Γιατί ο Βρσάλικο, δάκρυσε μετά το 0-2 που «κλείδωσε» την πρόκριση γιατί περισσότεροι από 2.000 οπαδοί της ταξίδεψαν στο Πόρτο, και γιατί ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα δήλωσε: «Έχουν περάσει 10 χρόνια στον σύλλογο και η ομάδα καταλήγει πάντα να με ενθουσιάζει ακόμα περισσότερο. Είναι φυσιολογικό ο κόσμος να απαιτεί. Μας προκαλεί, μας επαναστατεί. Αυτοί είμαστε. Αγωνιζόμαστε και δίνουμε τα πάντα.»

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα