Άγιαξ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-2: Αλέ και Αίαντας γιόρτασαν το πρώτο τους 6Χ6 (vid)

Άγιαξ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-2: Αλέ και Αίαντας γιόρτασαν το πρώτο τους 6Χ6 (vid)

bet365

Εξάστερος Σεμπαστιάν Αλέ, εξάστερος Αίαντας. Ο Άγιαξ νίκησε δεύτερη φορά και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (4-2) κι ολοκληρώσε «χρυσό» απόλυτο στους ομίλους με 20+ γκολ!

Δεν είχε πετύχει ποτέ του απόλυτο. Ακόμα και στην καλύτερη σύγχρονη εκδοχή του, το 2018-19, παρέμενε μια επίδοση για λίγους κι εκλεκτούς. Ο Άγιαξ του Έρικ Τεν Χαχ, όμως, εκτός από το όνομα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι διαθέτει και τη χάρη για να συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των κορυφαίων. Και με το 6Χ6 στον όμιλο, με έναν ακόμα άνετο περίπατο επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (4-2) και τον Σεμπαστιάν Αλέ να σημειώνει ιστορία και σε ατομικό επίπεδο (6Χ6, 10 γκολ), έγινε μόλις η 8η διαφορετική ομάδα που απολαμβάνει τέτοιο σερί και πηγαίνει διψασμένος στους «16».

Χωρίς φιλάθλους λόγω του «λουκέτου» στα ολλανδικά γήπεδα, ο Άγιαξ δεν επηρεάστηκε καθόλου και ολοκλήρωσε αρμονικά την πορεία του στον όμιλο. Η αρχή έγινε με ακόμη ένα γκολ από τον Σεμπαστιάν Αλέ. Ο Ιβοριανός σκόραρε με πέναλτι που κέρδισε στο 8' και έβαλε το όνομά του σε δύο εξαιρετικά VIP κλαμπ, αφού έγινε μόλις ο δεύτερος μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πετυχαίνει το 6Χ6 σε έναν όμιλο κι ο 4ος με διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μία σεζόν Champions League (Κριστιάνο, Μέσι, Λεβαντόφσκι). Μόνο που εκείνος το έκανε γρηγορότερα από όλους και μάλιστα, στην παρθενική του συμμετοχή στον θεσμό!

Ο Σάντος ισοφάρισε προσωρινά (22') για τα Λιοντάρια του Ρούμπεν Αμορίμ που είχαν ήδη σφραγίσει τη 2η θέση, αλλά οι γηπεδούχοι έχουν ανεξάντλητα κέφια στις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις. Με τρομερό άδειασμα στην άμυνα της Σπόρτινγκ ο παίκτης-αποκάλυψη του φετινού Άγιαξ, Άντονι έγραψε το 2-1 στο 42', για να ακολουθήσουν τα γκολ των Νέρες (58') και Μπέργκχαους (62') στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι, ο Άγιαξ έγινε μόλις η 2η ομάδα μετά τη Μπάγερν του 2019-20 που κάνει το 6Χ6 σκοράροντας πάνω από 20 γκολ! Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ταμπάτα στο 78΄.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαχ): Πασβέερ, Μαζραουί, Σχουρς (60' Ρενς), Μαρτίνες, Μπλιντ (46' Ταγλιαφίκο), Άλβαρες (72' Τέιλορ), Χράφενμπερχ, Νέρες (60' Κλάασεν), Μπέργκχαους, Άντονι, Αλέ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Βιρζίνια, Νέτο, Ινάσιο, Ρέις, Εστέβες (73' Ναζίνιο), Ουγκάρτε (73' Σαράμπια), Μπραγκάνσα (81' Εσούγκο), Εσγκάιο, Ταμπάτα, Σάντος (60' Παουλίνιο), Τομάς (60' Γκονσάλβες)

Βαθμολογία 3ου ομίλου

1. Άγιαξ 18 (20-5)
2. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 9 (14-12)
3. Ντόρτμουντ 9 (10-11)
4. Μπεσίκτας 0 (3-19)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα