Κλαμπ Μπριζ - Λειψία 0-5: «Πεντάρα» και φουλ για Europa League

Βασίλης Μπαλατσός
Κλαμπ Μπριζ - Λειψία 0-5: «Πεντάρα» και φουλ για Europa League

bet365

H Λειψία «καθάρισε» τη Κλαμπ Μπριζ μέσα σε ένα ημίχρονο, τη συνέτριψε με 5-0 στο Βέλγιο και πλέον βρίκσκεται μια «ανάσα» από τη τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Σε «περίπατο» μετέτρεψε η Λειψία το ντέρμπι της τρίτης θέσης του 1ου ομίλου του Champions League, με τη Κλαμπ Μπριζ καθώς οι Γερμανοί συνέτριψαν τους Βέλγους μέσα στην έδρα τους με το ευρύ 5-0. Οι «Ταύροι» πλέον ισοβαθμούν με τη Μπριζ με τέσσερις βαθμούς, όμως υπερέχουν στην ισοβαθμία και βρίσκονται... αγκαλιά με την πρόκριση στη φάση των «32» του UEFA Europa League.

Ο Ενκουκού έβαλε τους οδηγούς σε θέση οδηγού στο 11'. Ο Αντριέν Σίλβα σούταρε από διαγώνια θέση, απέκρουσε με δυσκολία ο Μινιολέ, όμως ο Γάλλος χαφ πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 15' ο Μπρόμπι κέρδισε το πέναλτι από τον Κανάλ Σοβά και ο Έμιλ Φόρσμπεργκ το μετέτρεψε σε γκολ.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη νίκη της στο 26'. Η Μπριζ προσπάθησε να πιέσει για να μειώσει, όμως ο Σίλβα εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Ανχελίνιο και με κεφαλιά έκανε το 3-0. Το ομορφότερο γκολ της βραδιάς πέτυχε ο Φόρσμεργκ στο 45+1'. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός έκανε ατομική ενέργεια σούταρε εκτός περιοχής και διαμόρφωσε το 0-4 του πρώτου μέρους.

Όπως ήταν αναμενόμενο το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το μόνο που άλλαξε ήταν η έκταση του σκορ. Στο 90+3' ο Ενκουκού με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό Μπριζ - Λειψία 0-5.

Κλαμπ Μπριζ: Μινιολέ, Μπαλάντα, Ενσοκί (46' Ρίκα), Σοβά (82' Ιζγκιέρδο), Χέντρι, Φαν ντερ Μπρεμτ (60' Μέκελε), Φανάκεν, Λανγκ, Μάτα, Ντε Κετελάρ (82' Ουέσλι), Ντοστ (46' Ριτς)

Λειψία: Μαρτίνεθ, Ανχελίνιο, Γκβάρντιολ (80' Μπόνα), Λάιμερ (62' Μόριμπα), Κλόζτερμαν (Χένριξ), Μπρόμπεϊ (66' Νοβόα), Μουκιελέ, Φόρσμπεργκ, Ενκουνκού, Καμπλ, Αντρέ Σίλβα.

Βαθμολογία:

1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (17-8)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (9-7)

3. Λειψία 4 (13-13)

4. Μπριζ 4 (5-16)

Τελευταία αγωνιστική (7/12, 19:45):

Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι

Παρί Σεν Ζερμέν - Κλαμπ Μπριζ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα