Οι ευρωπαϊκές βραδιές που δεν ήταν... Κυρία

Οι ευρωπαϊκές βραδιές που δεν ήταν... Κυρία

Οι ευρωπαϊκές βραδιές που δεν ήταν... Κυρία

bet365

Με αφορμή το βαρύ 4-0 από την Τσέλσι, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις πιο μεγάλες ήττες που έχει γνωρίσει η Γιουβέντους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Βίνερ – Γιουβέντους 7-0 (1958-59)

Την πρώτη χρονιά που συμμετείχε στα ευρωπαϊκά κύπελλα, η Γιουβέντους γνώρισε και την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της. Στον πρώτο προκριματικό γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Αυστρίας, Βίνερ (σήμερα αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της χώρας της). Μετά το 3-1 στο Τορίνο, η ιταλική ομάδα έδειχνε το φαβορί, όμως στη Βιέννη υπέστη ένα ποδοσφαιρικό βατερλό. Στο πρώτο ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι της, ηττήθηκε με το απίθανο 7-0 (τέσσερα τέρματα σημείωσε ο Χάμερλ) και γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό. Μία ήττα που παραμένει μέχρι σήμερα η πιο μεγάλη σε έκταση στην ιστορία της.

ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Γιουβέντους 4-1 (1960-61)

Οδυνηρή ήταν και η δεύτερη παρουσία των «μπιανκονέρι» στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ξανά στην εκτός έδρας αναμέτρησή τους. Αυτή τη φορά, στον πρώτο προκριματικό γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, κληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Το «καθαρό» 2-0 στο Τορίνο έδειχνε ένα ασφαλές αποτέλεσμα για τη Γιουβέντους, όμως η ιταλική ομάδα την πάτησε και πάλι στη ρεβάνς. Στο Βασίλ Λέφσκι της Σόφιας, η «Μεγάλη Κυρία» ηττήθηκε με 4-1 από την ΤΣΚΚΑ, γνωρίζοντας μία ακόμη βαριά εκτός έδρας ήττα και φυσικά οδυνηρό αποκλεισμό.

Θέλτα – Γιουβέντους 4-0 (1999-2000)

Στο κύπελλο UEFA αγωνίστηκε εκείνη τη σεζόν η «Μεγάλη Κυρία». Αφού πέρασε τα εμπόδια της Ομόνοιας, της Λέφσκι Σόφιας και του Ολυμπιακού, στον τέταρτο γύρο κληρώθηκε με τη Θέλτα. Το 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, στο Τορίνο, έδινε ένα ελαφρύ προβάδισμα στη Γιουβέντους, όμως στον επαναληπτικό το Μπαλαϊδος... κατηφόρισε. Από το πρώτο κιόλας λεπτό, η ισπανική ομάδα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και στη συνέχεια έκανε πάρτι. Το τελικό σκορ έγραψε 4-0 υπέρ της Θέλτα, όμως οι «μπιανκονέρι» έχουν το... άλλοθι των δύο αποβολών στο πρώτο ημίχρονο για τη συγκεκριμένη ήττα-αποκλεισμό.

Γιουβέντους – Μπάγερν 1-4 (2009-10)

Η ευρωπαϊκή πορεία της Γιουβέντους εκείνη τη σεζόν ξεκίνησε από το Champions League, συμμετέχοντας σε έναν όμιλο με Μπάγερν, Μπορντό και Μακάμπι Χάιφα. Με τη γαλλική ομάδα να είναι εκτός συναγωνισμού, η «Μεγάλη Κυρία» διεκδικούσε τη δεύτερη θέση με τους Βαυαρούς. Στην τελευταία αγωνιστική, ήταν προγραμματισμένη η μεταξύ τους αναμέτρηση στο Τορίνο, με τη Γιουβέντους να έχει ένα βαθμό παραπάνω και να βολεύεται με την ισοπαλία. Παρά το γρήγορο της προβάδισμα, στη συνέχεια ήρθε μια βαυαρική «καταιγίδα». Η ομάδα του Λουίς Φαν Χααλ επικράτησε με το εντυπωσιακό 1-4 και πήρε την πρόκριση για τα νοκ άουτ του Champions League. Αντίθετα, η Γιουβέντους συνέχισε στο Europa League.

Φούλαμ – Γιουβέντους 4-1 (2009-10)

Το «στραπάτσο» από την Μπάγερν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League... έριξε τη Γιουβέντους στο Europa League. Ωστόσο, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου μετά από πολλά χρόνια. Στους «32» η ιταλική ομάδα απέκλεισε τον Άγιαξ και στους «16 κληρώθηκε με τη Φούλαμ. Το 3-1 στο πρώτο ματς, στο Τορίνο, έκανε τη «Μεγάλη Κυρία» μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά. Ωστόσο, στον επαναληπτικό του Λονδίνου ήρθαν τα πάνω-κάτω. Αν και η ιταλική ομάδα προηγήθηκε στο σκορ, στη συνέχεια πλήρωσε την αποβολή του Καναβάρο (με το σκορ στο 1-1). Η Φούλαμ έφτασε στο ευρύ 4-1 και πήρε εκείνη το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης (2016-17)

Για έναν ανεξήγητο λόγο – όπως αποδείχθηκε - στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα η «Μεγάλη Κυρία» εμφανιζόταν ως φαβορί στον τελικό του Champions League απέναντι στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και για αυτό, φρόντισαν να την τιμωρήσουν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι συμπαίκτες του. Στον τελικό του Κάρντιφ, ο CR7 πήρε από το χέρι τη «βασίλισσα» (πέτυχε δύο γκολ) και την οδήγησε στο δεύτερο συνεχόμενο Champions League και συνολικά στο δωδέκατο τίτλο στην ιστορία της. Η Γιουβέντους μπορεί να ισοφάρισε προσωρινά με το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Μάντζουκιτς, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εντυπωσιακή. Με το ευρύ 4-1 κατέκτησε το τρόπαιο, αφήνοντας τους «μπιανκονέρι» χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο για μία ακόμη φορά.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα