Λιλ - Ζάλτσμπουργκ 1-0: Ο Ντέιβιντ την έστειλε κορυφή (vid)

Newsroom
Λιλ - Ζάλτσμπουργκ 1-0: Ο Ντέιβιντ την έστειλε κορυφή (vid)

bet365

Η Λιλ κατάφερε να επικρατήσει 1-0 στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στην Ζάλτσμπουργκ, με τους Λιλουά παράλληλα να... σπάνε την κατάρα και να παίρνουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στο θεσμό έπειτα από 15 χρόνια!

Είχε να πάρει εντός έδρας νίκη στο Champions League από το 2006... Ακριβώς 15 χρόνια μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΚ (3-1) όμως, η Λιλ είδε επιτέλους την κατάρα να λύνεται. Και γι αυτό φρόντισε ο συγκλονιστικός φέτος Ντέιβιντ που με το 12ο γκολ του τη φετινή σεζόν χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στην Ζάλτσμπουργκ, με τους Αυστριακούς να εκθρονίζονται και τους Λιλούα να παίρνουν τη θέση τους στην πρώτη θέση. Στο 34΄ ο Καναδός άσος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες που κέρδισε ο Γιλμάζ και με ψύχραιμο τελείωμα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον Κρίστενσεν στο 58΄να φτάνει μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Οι Γάλλοι δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους και κατάφεραν να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τελικό σφύριγμα για να αναρριχηθούν στην κορυφή, την ίδια ώρα που οι Αυστριακοί παρουσιάζουν σημάδια καθίζησης και με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους μπαίνουν πλέον σε περιπέτειες στον όμιλο του θανάτου.

Λιλ (Ζοσελίν Γκουρβενέ): Γκιρμπιτς, Σελίκ, Φόντε, Ντζαλό, Μαντάβα, Γουεά, Σάντσες, Τσέκα, Μπαμπά, Γιλμάζ (70΄Ονάνα), Ντέιβιντ (90+3΄Λιχάτζι)

Ζάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλε): Κον, Κρίστενσεν, Ουνγουένε, Βόμπερ, Ούλμερ, Σούσιτς (59΄Καπάλντο), Καμαρά, Άαρονσον (85΄Κιάεργκααρντ), Σέιβαλντ (85΄ Μπερνάρντο), Σέσκο (59' Αντάμου) , Αντεγιέμι

Βαθμολογία 7ου ομίλου

1. Λιλ 8 (4-3)
2. Ζάλτσμπουργκ 7 (7-6)
3. Σεβίλλη 6 (5-4)
4. Βόλφσμπουργκ 5 (4-7)

Επόμενη αγωνιστική (8/12)

Ζάλτσμπουργκ - Σεβίλλη
Βόλφσμπουργκ - Λιλ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα