Τσέλσι – Γιουβέντους 4-0: Παράσταση πρωταθλήτριας και… πρωτιάς! (vid)

Τσέλσι – Γιουβέντους 4-0: Παράσταση πρωταθλήτριας και… πρωτιάς! (vid)

bet365

Η Τσέλσι έδωσε παράσταση πρωταθλήτριας Ευρώπης και υπέβαλε τη Γιουβέντους στην πιο βαριά εκτός έδρας ήττα της ιστορίας της στο Champions League (4-0), πιάνοντας έτσι κορυφή μία στροφή πριν από το φινάλε.

Είναι η κάτοχος των ευρωπαϊκών σκήπτρων και διψάει για ακόμη περισσότερα. Η Τσέλσι δεν είχε σκοπό να περιοριστεί στην δεύτερη θέση του ομίλου και είχε στοχεύσει το παιχνίδι κόντρα στην (συμ)πρωτοπόρο Γιουβέντους, το οποίο και εν τέλει μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο, αλλά και σε ένα πρωτοφανές κάζο για τους Μπιανκονέρι. Με απόλυτα κυριαρχική εμφάνιση και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, η ομάδα του Τόμας Τούχελ διέλυσε με 4-0 τη Γηραιά Κυρία, την υπέβαλε στην πιο βαριά ήττα εκτός έδρας στο Champions League καθώς και στην πρώτη της με 4+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από το 2004 (!), καλύπτοντας έτσι και το σκορ του αγώνα στο Τορίνο για να την προσπεράσει στην ισοβαθμία, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Για άλλο ένα παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που η βασική τριπλέτα ήταν απούσα (Βέρνερ, Λουκάκου στον πάγκο, Χάβερτς τραυματίας), αιχμή του δόρατος στην επίθεση αποτέλεσαν οι αμυντικοί των Μπλε. Μετρώντας συνολικά τα 15 από τα 37 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις πριν από την έναρξη του ματς, η οπισθοφυλακή ανέλαβε δράση και στο 25’, ο 22χρονος Τρεβό Τσαλόμπα συνδύασε την παρθενική του συμμετοχή ως βασικός με το πρώτο του γκολ στο Champions League! Η δράση των αμυντικών, όμως, δεν περιορίστηκε απλά στο σκοράρισμα. Τουναντίον, αποδείχθηκαν «ατσάλινοι» και κράτησαν το μηδέν ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, με τρανταχτό παράδειγμα τον 37χρονο Τιάγκο Σίλβα ο οποίος αποσόβησε με εκπληκτικό τρόπο προ της γραμμής το 1-1 στη λόμπα του Μοράτα (29’).

Οι αναγκαστικές αλλαγές των Καντέ-Τσίλγουελ λόγω τραυματισμών «μουτζούρωσαν» πρόσκαιρα τη βραδιά, αλλά το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι χάρη σε ένα δίλεπτο κρεσέντο. Κινητήριος δύναμη ο ασυναγώνιστος φέτος Ρις Τζέιμς, ο οποίος στο 56’ εκτέλεσε με τρομερό διαγώνιο τελείωμα τον Σέζνι για το 2-0 και ξεκίνησε τη συνεργασία για το 3-0 του Χάντσον-Οντόι στο 58’, εν μέσω της πελαγωμένης άμυνας των Μπιανκονέρι.

Το τελικό, θριαμβευτικό 4-0 έγραψε στο 90+5’ ο εκ των αμφίβολων για το ματς, Τίμο Βέρνερ, σφραγίζοντας έτσι την τεράστια νίκη πρωτιάς, η οποία ήταν η 32η στα 50 παιχνίδια που έκλεισε ο Τόμας Τούχελ ως προπονητής των Μπλε σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, ήταν και το 31οclean sheet, με παθητικό μόλις 24 τερμάτων. Απλά ασταμάτητοι!

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τσαλόμπα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (37’ Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο (76’ Σαούλ), Τσίλγουελ (71’ Αθπιλικουέτα), Ζίγιες, Χάντσον-Οντόι (76’ Μάουντ), Πούλισικ (72’ Βέρνερ)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κουαδράδρο (80’ Ντε Βίντερ), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Σάντρο, ΜακΚένι, Λοκατέλι (67’ Αρτούρ), Ραμπιό, Μπεντανκούρ (67’ Ντιμπάλα), Κιέζα (80’ Κουλουσέφσκι), Μοράτα (67’ Κεν)

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 12 (10-1)

2. Γιουβέντους 12 (9-6)

3. Ζενίτ 4 (7-7)

4. Μάλμε 1 (1-13)

Τελευταία αγωνιστική (8/12):

Ζενίτ – Τσέλσι

Γιουβέντους - Μάλμε

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα