Λειψία - Παρί 2-2: «Τιμωρία» Σόμποσλαϊ στο 90+2' (vids)

Λειψία - Παρί 2-2: «Τιμωρία» Σόμποσλαϊ στο 90+2' (vids)

bet365

Ούτε ο σκόρερ Βαϊνάλντουμ, ούτε ο Ντοναρούμα που απέκρουσε πέναλτι ήταν αρκετός για την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Σόμποσλαϊ να νικάει τον Ιταλό από την άσπρη βούλα στο 90' και να ρίχνει την Παρί από την κορυφή (2-2), αλλά να μην αποτρέπει και τον αποκλεισμό της Λειψίας από τον όμιλο.

Στο Παρίσι είχε δεινοπαθήσει για να επιστρέψει από το 1-2 και να επικρατήσει. Αυτή τη φορά, όμως, δεν είχε τον Λιονέλ Μέσι να… ξελασπώσει και να προσθέσει το κάτι παραπάνω όταν τα υπόλοιπα αστέρια της παραπαίουν. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε ξανά τον δρόμο της ανατροπής κόντρα στη Λειψία, κρατούσε το τρίποντο στα χέρια της μέχρι και το 90’, αλλά η συντηρητική προσέγγιση μετά το 1-2 και τα τραγικά λάθη του Κιμπεμπέ «έσβησαν» το μεγάλο παιχνίδι των Βαϊνάλντουμ και Ντοναρούμα κι έδωσαν την ευκαιρία στον Σομποσλάι να της κόψει βαθμούς με πέναλτι στο 90+2’.

Με το… καλησπέρα, οι Ταύροι υπενθύμισαν το σοκ που παραλίγο να πάθουν στο «Παρκ Ντε Πρενς» οι σταρ του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Ο «καυτός» Ενκουνκού σκόραρε στη μόνη ομάδα που του είχε… ξεφύγει από τον όμιλο, νικώντας κατά κράτος στον αέρα τον πολύ ψηλότερο και δυνατότερο Κιμπεμπέ για το 1-0 στο 8, με το πέμπτο του προσωπικό τέρμα σε τέσσερις αναμετρήσεις. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά μετά τα πράγματα πήγαν να γίνουν εφιαλτικά για τους Παριζιάνους, με τον Ντανίλο Περέιρα να ανατρέπει τον Αντρέ Σίλβα εντός περιοχής και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ωστόσο, ο δημιουργός του πρώτου γκολ νικήθηκε από τον μετρ του είδους, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος και κράτησε μέσα στο ματς την ομάδα του. Από κει και πέρα, ήταν η ώρα του Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ να λυτρωθεί για το απογοητευτικό του ξεκίνημα και το δύσκολο κλίμα προσαρμογής που βιώνει στο Παρίσι.

Ο Ολλανδός μέσος ισοφάρισε στο 21’ από ασίστ του κατά τ΄άλλα μετριότατου Μπαπέ και στο 39’ ολοκλήρωσε μόνος του την ανατροπή, υπογράφοντας την μακράν καλύτερη εμφάνισή του με τη νέα του ομάδα. Η συνέχεια ήταν… μια απ’ τα ίδια για την Παρί όταν κρατά τα ηνία του σκορ, δίνοντας χώρους και έλεγχο στο σύνολο του Τζέσε Μαρς να κυνηγήσει το 2-2 μέχρι το τέλος.

Κι από ένα ακόμη φθηνό σφάλμα του Κιμπεμπέ, ο οποίος «γκρέμισε» τον Ενκουνκού εντός περιοχής και υπέπεσε στο τρίτο πέναλτι ως παίκτης της Παρί (τα περισσότερα για τον σύλλογο από το 2003/04 στο Champions League μαζί με τον Τιάγκο Σίλβα), ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ αποδείχθηκε ψυχραιμότερος του Αντρέ Σίλβα και νίκησε τον Ντοναρούμα από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας τον πρώτο βαθμό στον όμιλο για τη Λειψία. Βαθμός που δεν είναι αρκετός, όμως, για να τους οδηγήσει στους «16», με μοναδικό πια κίνητρο για τους ταύρους την 3η θέση. Από την άλλη, η Παρί έχασε την πρωτιά και για να την ανακτήσει θα πρέπει να κάνει διπλό μέσα στο Μάντσεστερ την επόμενη αγωνιστική.

Λειψία (Τζέσε Μαρς): Γκουλάτσι, Σιμακάν, Όρμπαν (46’ Χαϊνταρά), Γκβαρντιόλ, Μουκιελέ, Λάιμερ (85’ Ενρίκς), Άνταμς (74’ Όλμο), Ανχελίνιο, Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (59’ Σόμποσλαϊ), Σίλβα (59’ Πόουλσεν)

Παρί (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Βαϊνάλντουμ (85’ Ερέρα), Ντανίλο, Γκέιγ, Ντι Μαρία (85’ Κέρερ), Μπαπέ (90+4’ Ικάρντι), Νεϊμάρ

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 9 (15-7)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (8-5)

3. Μπριζ 4 (5-11)

4. Λειψία 1 (8-13)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)

Μπριζ – Λειψία

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα